Koda

BH RTK1 RTK2 TK1 Glenoak Enlightened 
(Koda, Kodeiini, Kopedi, Koodi)
syntynyt 29.6.2015
pitkäkarvainen collie
uros
soopeli
62 cm, 30 kg
KoiraNet

terveystulokset:
lonkat A/A
kyynärät 0/0
polvet 0/0
selkä: LTV1, VA0, SP0
MDR1 -/+ (kantaja) 
DM N/N (terve)
CEA-PRA-KAT. vapaa (pentuna ja aikuisena)

näyttelyt:
SERT

luonnetesti: 
+131, laukausvarma, 16.9.2017

pk-kokeet:
hyväksytty BH-koe 18.10.2017

rally-toko:
RTK1 17.12.2017
RTK2 17.3.2018

toko:
TK1 1.5.2018 (ALO1 164 p, ALO1 164 p, ALO1 173 p)
AVO1 302 p 6.10.2018

Koda 3kk

pentukuvat © Glenoak Collies 

Koda on luonteeltaan iloinen, avoin, tarkkaavainen ja aktiivinen. Se on hyvin rohkea, utelias ja aivan super sosiaalinen (jopa vähän överi). Koda on koira, joka hyppäisi jokaisen vastaantulijan syliin ja antaisi mieluiten rakkauttaan jokaiselle laitapuolen kulkijalle. Se rakastaa leikkiä kaikkien kanssa ja on hyvin luottavainen kaikkia kohtaan. Luonnetestituomarikin siitä totesi, ettei se selvästikään ymmärrä, että ihminen voisi ikinä olla oikeasti uhka. Koda onkin todellinen ihmisen koira, se on luontaisesti hyvin taitava lasten ja vanhusten kanssa, sillä ei ole vähäistäkään terävyyttä eikä epävarmuutta ihmisiä kohtaan. Vaikka se on hyvin sosiaalinen, se nauttii myös omasta rauhasta ja omasta tilasta, se ei juurikaan tunge sohvalla kainaloon vaan ihmisen seuraa kaivatessaan ennemminkin kantaa leluja syliin. 

Koda on leikkisä ja siltä löytyy kivasti taistelutahtoa ja saalisviettiä. Se palkkautuu jo sosiaalisestikin hyvin ja on melko miellyttämisenhaluinen olematta kuitenkaan kovin ohjaajapehmeä. Koda on treenatessa anteeksiantavainen antamatta kuitenkaan mitään varsinaisesti ilmaiseksi ja onkin siksi ollut aika loistava ensimmäiseksi harrastuskoiraksi. Se on opettanut ohjaajaa kouluttamaan, mutta ei ole ottanut juuri itseensä, vaikka onkin joutunut harjoituskappaleen rooliin ja toisinaan epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi. Koda tykkää tehdä ja nykyään erityisesti tottelevaisuuden treenaaminen on sen mieleen ja tekee sitä välillä jo turhankin innokkaasti. Se palkkautuu parhaiten taisteluleikeistä, mutta vaatii kuitenkin leikittäjältä tietynlaista heittäytymistä ja eläytymistä. Kodalla oli teini-iässä nirsoiluvaihe, mutta nykyään se palkkautuu treenatessa myös ruualla erinomaisesti.


Koda on täysin alusta- ja äänivarma, enkä muutenkaan ole keksinyt, mitä se pelkäisi tai arkailisi. Se osallistuu innolla kaikkeen ja on nopea ja innokas oppimaan. Se on luonteeltaan tietyllä tavalla huumorintajuinen, mikä näkyy myös harrastamisessa, Kodasta ei löydy bordercolliemaista totisuutta, vaan se tekee aina pieni pilke silmäkulmassa. Vaikka Koda on menevä ja aktiivinen, se on kuitenkin eri tavalla harkitsevainen kuin esimerkiksi Kelmi, ja toisaalta myös selvästi itsepäisempi. Aktiivsesta luonteesta huolimatta se on osaa rauhottua eikä juuri turhia stressaa.

Kodasta on aikuistuessa tullut vähän tosikko muiden koirien kanssa ja jonkinlaista epävarmuutta sillä on muita koiria kohtaan todennäköisesti pentu-/nuoruusiän huonojen kokemusten vuoksi. Kuitenkin päästessään tutustumaan muihin koiriin ja oppiessaan luottamaan niihin, se on todella kiltti ja ystävällinen. Kelmin kanssa niistä on tullut parhaat kaverukset ja Koda selvästi luottaa Kelmiin täysin.

Kodan harrastuslajeina on pääasiassa haku ja toko. Lisäksi ollaan kisattu rally-tokossa, treenailtu paimennusta ja kokeiltu myös muun muassa nose workia ja vepeä. Eniten Koda nauttii hakutreeneistä, joten pidän sitä Kodan ykköslajina. 

Glenoak EnlightenedKoda 6kk

Glenoak EnlightenedKoda 18kk © Pilvi Vähämäki


Koda 24kk

Koda 34 kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)