Kiira

Blogin kirjoittajana toimin minä, Kiira. Olen 25-vuotias opiskelija Tampereelta, joka on vasta Kodan myötä hurahtanut koiraharrastuksiin. Toki olen aina ollut hyvin koirarakas ja perheessämme on ollut koira siitä asti, kun olin ala-asteella. Jepen kanssa ei kuitenkaan ikinä harrastettu mitään, vaan hän hoiti vain perhekoiran tehtäviä.  

Olen pienestä pitäen ollut enemmän sisätiloissa viihtyvä kuin ulkoilmaihminen. Kodan myötä olen kuitenkin alkanut rakastamaan ulkoilua, viihdyn pitkillä kävelyillä metsän keskellä, leikin onnellisena koirien kanssa ulkona, vaikka sataisi kaatamalla ja on sitä tässä Kodan kasvettua tullut hurahdettua myös retkeilyyn ja vaeltamiseen - yksi isoista unelmistani onkin päästä koirien kanssa Lappiin ja Norjaan vaeltamaan.

Kodan kanssa harrastaminen ja tekeminen vei sydämeni, olen saanut paljon ihania uusia ystäviä koiraharrastusten kautta ja treenikaverit pitkään puhuivat, että tarvitsen ehdottomasti toisen koiran. Sitten saapui taloon Kelmi. Ennen Kelmiä mietin laajemmin rotuvaihtoehtoja, bortsua, aussia, belgiä, mutta Kodan luonteeseen, tekemisen meininkiin ja taisteluhaluun rakastuneena halusin vielä kokeilla, mihin collien rahkeet riittää, kun itse osaa jo kovasti enemmän kuin Kodan kohdalla.

Koirakoulutuksessa yhdistelen aika vapaasti eri ideologioita ja tapoja - eniten painottaen positiivisuuteen, tarjoamiseen ja koiran omaan aktiivisuuteen, ajatellen kuitenkin, että osaavalta koiralta voi jo vaatiakin asioita. Olen luonteeltani hyvin määrätietoinen ja kilpailuhaluinen, joten tavoitteet molempien koirien kanssa ovat kokeissa ja jopa käyttövalioissa asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)