KelmiScottail Your Mischief Managed 
(Kelmi, Kelmeri, Kelminaattori, Naattimaatti, Naattori, Keemi)
syntynyt 18.6.2018
pitkäkarvainen collie
uros
soopeli
KoiraNet

terveystulokset:
MDR1 N/MDR1 (kantaja) 
DM N/N (terve)
CEA N/CEA (kantaja)
kliinisesti CEA-PRA-KAT. vapaa (pentuna)


näyttelyt:
EH

rally-toko:
ALOHYV 100 p 11.5.2019
ALOHYV 95 p 11.5.2019Kelmi on mun mielestä (täysin puolueeton mielipide) luonteeltaan lähellä täyttä kymppiä. Se on huoleton, aina iloinen, utelias, aktiivinen ja aina mukana kaikessa. Se on avoin ja sosiaalinen, eikä varmaan ymmärrä, ettei kaikki välttämättä siitä tykkää. Se poikkeaa isästään siinä, että se ei ei provosoi, eikä provosoidu, ja on koirasosiaalisempi ja puhuu isäänsä paremmin koiraa. Kelmi on energinen, vauhdikas, rohkea, leikkisä ja ahne. Se on älyttömän nopea oppimaan, sinnikäs yrittämään ja treenatessa keskittymiskykyinen. Ja vaikka se on vauhdikas ja menevä, se ei esimerkiksi treenatessa juurikaan sählää ja säädä, vaan tekee suoraviivaisesti niin, miten on kerran oppinut.

Kelmi on hermoiltaan mielestäni nuoreksi koiraksi aika tasapainoinen, ei stressaannu muutoksista ja vaikka välillä kiihtyykin herkästi, osaa laskea kierrokset hienosti. Se rakastaa juosta täysiä ja pomppia vesilätäköissä, sillä onkin pitkälle kehittynyt taito löytää jokainen lenkkipolun lätäkkö. Se on koira, joka todella tietää, miten nauttia elämästä. Sillä on tietynlaista voittamisen tahtoa, etenkin Kodan voittaminen on sen mielestä parasta.Treenikaverina se on mitä mahtavin. Sillä on nuoreksi koiraksi mielestäni uskomaton häiriönsietokyky ja tietynlainen rauha tekemisessä, vaikka vauhtiakin löytyy silloin, kun sitä tarvitaan. Se ei vaan hötkyile turhia. Se palkkautuu parhaiten saaliilla ja esimerkiksi pallon perään juoksemisella. Sillä on myös mukavasti taistelutahtoa, joka varmasti iän ja oikeanlaisen vahvistamisen kautta vielä paranee. Sillä on myös sopivassa suhteessa miellyttämisenhalua ja omatoimisuutta. Se osaa myös mukavasti rauhoittua esimerkiksi vieraisiin paikkoihin ja porukoihin ja onkin siten mitä mainiointa seuraa esimerkiksi koiraleireillä.

Kelmi ei arastele tai pelkää turhia, se on alusta- ja äänivarma. Välillä se ikään liittyen vielä mörköilee ihmeellisiä juttuja, mutta palautuu nopeasti eikä missään nimessä mene toimintakyvyttömäksi. Isänsä tavoin se on hyvin ihmisrakas ja esimerkiksi junior handler -treeneissä lähtee iloisesti taakseen katsomatta jokaisen uuden tuttavuuden mukaan. Kuitenkin se on jollain tapaa Kodaa enemmän mun perään ja on hieman enemmän sellainen kainalokoira.

Harrastustavoitteet Kelmin kanssa ovat ensisijaisesti pk-puolella ja tokossa. Pk-lajeista kiinnostuu erityisesti etsintäkoe, ja siten tietysti myös haku ja jälki. Tokossa Kelmin kanssa mulla olisi korkeampia tavoitteita kuin Kodan, kun ohjaaja on kehittynyt sen verran, että koirakin on taitavampi ja tarkempi. Katsotaan kuitenkin, miten tuo kasvaa ja kehittyy ja mitä viralliset terveystulokset näyttää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)