perjantai 17. elokuuta 2018

Kodan käynti osteopaatilla

Blogin puolelle en muistaakseni kunnolla koskaan avannut toukokuista osteopaattikäyntiämme. Aiemmin keväällä mainitsin kyllä Kodan oikean takajalan ontumisesta hyppytekniikkapäivän jälkeen, naprapaatilla käynnistä ja alkukesän haku -postauksessa mainitsin sivulauseessa takapään ongelmat. Ennen keväistä naprapaattikäyntiä olin jo varaillut ensimmäisen vapaan ajan osteopaatille ja vaikka naprapaatti jotain selitystä oireilulle löysi, halusin saada Kodan vielä osteopaatin näppeihinkin. Ja hyvä, että mentiin. Osteopaatti totesi heti koiraa katsoessaan ja koskiessaan takaosan ongelmia, toiminnallista epäsymmetriaa rangassa, jäykkyyttä ja käsiteltäessä selkeitä kipukohtia etenkin oikealla puolella, myös lavat olivat todennäköisesti kompensaationa rasittuneet. Takaosan ongelma oli todennäköisesti ollut jo pidempään, ja olin mä Kodan liikettä jo kauemmin katsellutkin, ettei se ihan symmetristä ole - kuitenkaan koskaan ei kukaan mitään sen kummempaa vikaa ollut koirasta löytänyt.

Toukokuun käsittelyssä Koda oli levoton, ei olisi halunnut pysyä maassa ja läähätteli. Saatiin kesäksi hyppykieltoa ja muutenkin ohjeet ottaa vähän iisimmin. Ollaan uitu, tehty helteen salliessa rauhallisia metsälenkkejä, tottikset olleet vähemmällä ja hypitty ei olla ollenkaan kesän aikana. Tänään käytiin uudelleen osteopaatilla ja edelleen vaivaa löytyy, nyt tosin hieman erilaisena kuin viimeksi. Alkuun katsottiin Kodaa seisten, takaosassa edelleen epäsymmetriaa, paino enemmän vasemmalla kuin oikealla, ranka vähän vinkurassa. Koda maahan ja aloitettiin käsittely, Koda oli paljon rennompi ja levollisempi kuin toukokuussa, ei läähättänyt, ummisti jopa silmiään hetkittäin. Aloitettiin käsittely oikealta puolelta, kevyellä käsittelyllä ei lähtenyt heti helpottamaan ja osteopaatti totesi, että otetaan välissä se vasen puoli, ettei ole koiralle liian epämukavaa. Vasen puoli oli käsitelty parissa minuutissa, siellä ei sen kummempaa ongelmaa ollut, ja siirryttiin takaisin oikealle.Odotin ongelman olevan edelleen takapäässä, mutta takaosan epäsymmetrian syyksi paljastuikin tällä kertaa lähinnä oikea etujalka. Lavan ja olkavarren alueella ongelmaa, jäykkyyttä ja vähä lapaluu oli kääntynyt väärään suuntaan lihasten ja nivelten optimaalisen toiminnan kannalta. Myös ranne hieman vasenta jäykempi. Jälkeenpäin ajateltuna muistuikin mieleen, että Koda kevensi oikeaa etujalkaa kesäkuussa hetkellisesti. Koda vastasi käsittelyyn hyvin, muutaman kerran nousi istumaan, mutta lopulta rentoutui osteopaatin käsissä, liikeradat lähtivät korjaantumaan ja ranka suoristui. Käsittelyn jälkeen katseltiin koiran seisomista uudelleen, takaosan epäsymmetria oli etuosan käsittelyllä korjaantunut.

Jatketaan rennommalla asenteella ja uimisella ja käydään kertaalleen syyskuun lopussa osteopaatilla tarkastamassa tilanne. Huomattavasti oltiin toukokuusta menty eteenpäin, koira oli rennompi, ei vaikuttanut juurikaan kipeältä käsiteltäessä ja osteopaatinkin mukaan tilanne oli selvästi valoisampi ja ongelmat ovat nimenomaan toiminnallisia ja hoidettavissa. Tärkeintä on nyt hoitaa kunnolla Koda loppuun asti kuntoon!


KKK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)