tiistai 1. toukokuuta 2018

Möllitokoilua

Kesää kohti tuntuu aina, että päivät kiitävät ohi tunnissa ja mitään ei ehdi. Kevään viimeiset kouluhommat painavat päälle, maastotreenit alkavat, pidemmät päivät houkuttelevat olemaan enemmän ulkona ja tekemään taas jäisten polkujen sulettua useamman tunnin metsälenkkejä. Ei vain tunnu vuorokaudessa tunnit riittävän, blogipostauksetkin laahaavat ennätyksellisen myöhässä. Vielä viikon verran joudun uhraamaan kaiken koululta ja Kodan treeneiltä jäävän ajan opiskeluun, mutta tänään ollaan menossa iltapäivällä tokokokeeseen ja pienen jännityksen takia lukemisesta ei tule mitään, ehdin siis kirjoitella teille edes vähän meidän kuulumisia.

Jo yli kaksi viikkoa sitten (siis oikeesti, mihin tää aika menee?!) oltiin Collieyhdistyksen Pirkanmaan alaosaston jäsenilleen järjestämässä möllitokokokeessa. Olin itse järjestämässä koetta, mutta onnistuttiin onneksi sumplimaan itsemmekin mölleilemään. Koska meiltä vielä se yksi ykkönen alokasluokasta puuttuu, mutta avoimen liikkeitäkin on jo vaihtelevalla menestyksellä tullut treenattua, ilmoitin Kodan molempiin luokkiin.Alokasluokassa aloitettiin yksilöliikkeet seuruulla ja Koda teki hirveellä innolla - eli omaan tapaansa siis samalla edistäen ja poikittaen. Kuitenkin mielentila ja fiilis oli juuri sitä, mitä ollaan haettu. Koko ajan iloinen, innokas ja mua kohtaan aktiivinen. Toistaiseksi kuitenkin tekninen suorittaminen jää vähän ilon ja innon jalkoihin ja sen lisäksi, että seuruu edistää, perusasennot ovat aika vinoja. Muuten olenkin melko tyytyväinen Kodan työskentelyyn. Nopeutta saisi olla edelleen kaukoissa enemmän, mutta näistä voin edelleen todeta, että sitä saa, mitä vahvistaa. Kuitenkin esimerkiksi liikkeestä maahanmenoon on saatu jo vähän lisää vauhtia, eikä Koda jää enää niin pahasti kontaktiin ja keri itseään maahan. Tuomari tykkäsi kuitenkin kovasti meidän menosta ja antoi jonkin verran anteeksi tekniikkavirheitä, möllitokoissa kun oltiin, ja lopulta saatiin pisteitä 194,5/200 ja voitettiin alokasluokka.

Odotin, että avoimessa luokassa Koda olisi jo hieman rauhallisempi, mutta ei, samalla pöhinällä startattiin avoimenkin luokan seuruu. Vähän oli jopa enemmän turhaa sähellystä kuin alokasluokassa.  Edelleen samoja vinouksia perusasennoissa ja osaksi myös luoksetulon, hypyn ja noudon loppuasennoissa. Olen pitkään harkinnut, josko vaihtaisi Kodan kiertämään perusasentoon mun selän takaa, mutta en ole vieläkään tehnyt mitään asian eteen. Liikkeestä istumisessa Koda meni maahan ja tätä istumista on möllikokeen jälkeen paljon apparin kanssa treenattu. Koda on ollut hyvin epävarma tästä käskystä ja olen helpottanut hidastamalla vähän vauhtia, mutta päädyttiin tilanteeseen, jossa Koda vaatii mun hidastamisen, jotta ymmärtää istua. Nyt olen siis reippaasti jatkanut eteenpäin ja appari naksutellut, kun Koda tekee oikein. Liikkeestä seisominen on Kodalle paljon helpompi juttu, vaikka terävyyttä siihenkin saisi tulla lisää, tästä saatiin kuitenkin möllikokeessa täydet pisteet. Muissakaan liikkeissä ei sen suurempaa ongelmaa. Ruutuun laitettiin helpotukseksi pakastepurkin kansi targetiksi ja sinne juoksikin hienosti. Maahanmeno ruudussa hidas, mutta koska olen treenannut liikkeen vasta ruutuun juoksemiseen ja sinne pysähtymiseen asti, ei ihmekään. Tämä näkyi myös hyvin siinä, että Kodalta alkoi kunnon kuolavana valua heti, kun tassu oli targetilla - hyvin ehdollistunut :'D. Merkin Koda kiersi turhan laajalla kaarella, mutta hyvällä vauhdilla. Lopulta saatiin avoimesta luokasta, taas möllitokon luonteeseen kuuluvasti hieman lepsummalla arvostelulla, 291,5/320 pistettä ja tässäkin luokassa sijoituttiin ensimmäisiksi.Olen ajatellut meidän avoimen luokan korkkauksen olevan jossain kaukana tulevaisuudessa, mutta tämä möllikisa antoi kyllä hyvin toivoa, ettei tilanne ole yhtään niin toivoton. Toki haluan Kodalle paljon varmuutta ruutuun ja kiertoon, liikkeestä istumisen varmaksi ja nopeaksi ja seuraamisen paikkaa korjattua ennen kuin viralliseen kokeeseen mennään, mutta avoimen luokan korkkaus (loppu)kesän aikana ei tunnukaan enää täysin mahdottomalta tehtävältä.


Kiira & Koda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)