maanantai 5. maaliskuuta 2018

Lomalta suoraan kokeeseen

Perjantaina ajelin Seinäjoelta takaisin kotiin Tampereelle ja jatkoin pian matkaa Toijalaan SCY:n alaosaston kokoukseen. Kokouksen aikana sain sähköpostiviestin, että meille on vapautunut varasijalta paikka sunnuntain rally-tokokokeeseen Porvooseen. Vastasin toki heti, että otetaan paikka vastaan ja iloitsin, että meillä on sittenkin mahdollisuus maaliskuun aikana saada RTK2! Kokouksesta oli siis tarkoitus jatkaa matkaa suoraan vanhempieni ja Kodan luokse pääkaupunkiseudulle kahden viikon erossa olon jälkeen. Juuri ennen kuin ehdin kääntyä moottoritielle Helsinkiin päin tajusin, että eihän mulla tietenkään ole koiran kisakirjaa saati rokotustodistusta matkassa mukana. Ei muuta kuin nokka takaisin kohti Tamperetta, 80 kilometriä turhaa ajoa, juuttuminen Hakametsän ruuhkaan (juuri samaan aikaan päättynyt jääkiekko-ottelu...) ja puolentoista tunnin lisäaika Koda -ikävään.

Koe järjestettiin siis Porskin hallilla, jossa oltiin jo joulukuussa käyty yhdessä alokasluokan rt-kokeessa, joten uuteen halliin totutteluun ei tarvinnut varata aikaa. Tuomarina kokeessa toimi Kirsi Petäjä. Sain jo ennen kokeeseen lähtöä aamupäivällä mestariluokassa kisanneelta kaverilta kuvan avoimen radasta ja aika yksinkertaiselta näytti, ainakin verrattuna meidän ekaan avoimen kokeeseen. Ajellessani kohti koepaikkaa tajusin kuitenkin, etten muistanut juuri ollenkaan kylttien oikeita suoritustapoja, hyvin oli kuukauden treenitauon aikana nollaantunut ohjaajan pää. Onneksi ehti kisapaikalla vielä selailla netistä epäselvät kyltit läpi :D tajusin myös, ettei oltu Kodan kanssa harjoteltu kertaakaan kylttiä, jossa koiran tulee perusasennosta nousta seisomaan ja ohjaajan kiertää seisovan koiran ympäri. Nopeat treenit siis lämmitellessä tätä liikettä.Meidän vuoro oli yhdeksäntenä ja Kodalla tuntui olevan aivan älyttömästi sellaista hölmöily-energiaa. No, omaa tyhmyyttä kun lähtee yli kuukauden treenitauon jälkeen suoraan kokeeseen. Rata tuntui lähinnä kaaoksen keskellä tasapainoilulta, Koda edisti seuruussa, pari kertaa hypähti innokkuuttaan, ennakoi käskyjä väärin ja lopun pujottelussa oli niin tiiviissä seuruussa vähän poikittain, etten meinannut päästä eteenpäin. Ajattelin kuitenkin, ettei meillä mitään sen suurempia katastrofeja radalla tapahtunut, etteikö hyväksyttyä tulosta pitäisi tulla. Lopulta pisteitä tuli 91, menetettiin pari pistettä kontrollista ja yksi vinoudesta, yksi kolmen pisteen menetys tuli ohjaajavirheestä ja yksi kolmonen epätarkasti suoritetusta tehtävästä.

Tuomari totesi kisakirjoja jakaessaan, että ihanan innokas collie mulla (itse olin ihanasta eri mieltä :D). Koda oli kuulemma jopa yksi potentiaalinen ehdokas tuomaripalkinnon saajaksi, mutta tällä kertaa se pysti päätyi kuitenkin muualle. Hölmöilystä huolimatta siis toinen hyväksytty tulos rallyn avoimesta luokasta ja parin viikon päästä päästään metsästämään sitä viimeistä koulariin vaadittavaa tulosta!Kiira & Koda

1 kommentti:

Kiitos kommentista! :)