tiistai 13. maaliskuuta 2018

Hei me hiihdetään!

Edellisessä postauksessa uhosin, että käydään Kodan kanssa kokeilemassa vielä koirahiihtoa, kun tätä talvea nyt tuntuu riittävän (tai tuntui, terveisin juutuin juuri autolla kotipihassa loskaan). Lauantaina käytiin vähän herättelemässä intoa collieporukalla Näsijärven jäällä. Tehtiin ihan vaan pari sadan metrin vetopätkää per koirakko, lämmittelyineen ja jäähdyttelyineen tottakai.

Koda ei ollut ennen nähnyt suksia, eikä tosin oikeen mitään muutakaan perässä vedettävää vekotinta, mutta oli heti alusta lähtien ihan tosissaan ja täysillä mukana hommassa. Helppoa on elämä tuollaisen hölmöläisen kanssa, joka ei tajua stressata tai ahdistua mistään uudesta. Täytyy myöntää, että yllätyin hieman itsekin, millaisella innolla se ampaisi kirittäjän luokse. Ensimmäisellä pätkällä en ollut ihan varautunut sellaiseen vauhtiin ja sain kyllä muutamat ensimmäiset kymmenen metriä keräillä itseäni ja tasapainoani, jotta pysyin Kodan vauhdissa mukana. Jätettiin suosiolla lauantain treeni lyhyeksi,  kun tiedossa oli vielä sunnuntai saman lajin parissa. 
Sunnuntaina jatkettiin TPKH:n jäsenilleen järjestämässä koirahiihdon tutustumispäivässä kokeneempien opissa. Koda selväti puhkui intoa heti, kun mentiin valjaat päällä jäälle. Tehtiin ensimmäinen kierros niin, että seurakaveri toimi lainakoiralla kirittäjänä ja lähdettiin takaa-ajoasetelmista Kodan kanssa perään. Koda haukkui odottaessa lähtölupaa ja oli todellakin menossa ja valmiina ottamaan edelliset kiinni. Ensimmäinen parin sadan metrin suora mentiin täysiä, mutta valitettavasti ensimmäisen suoran jälkeen mentiin paikoin jarrutellessa ja hillitessä koiraa, kun kirittäjänä toiminut koira ei oikein ymmärtänyt lainaohjaajan päälle ja rupesi jarruttelemaan edellä. Kodan pyrkimys oli kuitenkin koko ajan eteen, mikä tässä lajissa toki alkuun tosi positiivista.

Toisella kierroksella tehtiin niin, että kirittäjänä oli vain ihminen Kodan lelun kanssa. Kirittäjä hetsasi lelua lähdössä ja hiihti jonkun matkaa edelle, otettiin kiinni, kirittäjä leikitti Kodan ja sama uudestaan. Tässä toisella kierroksella tuli muutamia kävelijöitä vastaan ja niistä päästiin tosi hienosti ohi, Kodan ajatus oli selvästi vain edellä matkaavaan patukkaan. Yllätyin, miten kovaa toi karvakasa oikeesti juokseekaan ja vielä niin, että mä roikun suksilla perässä. Hieman ehkä hurahdettiin tähänkin lajiin... Täytyy vaan jatkossa miettiä tuota kirittäjää paremmin, ettei palkka tule suksilla olevalta, muuten voi joskus tulevaisuudessa olla ongelma ohitusten kanssa, JOS tätä koskaan tämän enempää edes tehdään.

Tässä pätkä sunnuntain hiihdosta. GoPro:n teline olis vaatinut vielä yhden jatkopalan, että sen olisi saanut tarpeeksi pystyyn, mutta kyllä tästä varmaan tunnelma jotenkin välittyy. Äänetkin otin loppuvideosta pois, kun huudan siinä kirittäjälle :D


Hiihdon jälkeen käytiin vielä jäähdyttelemässä ensin maitohapot pois kicksparkilla rennosti potkutellen muutamia minuutteja ja hetken päästä käytiin vielä kävellen kaverin malinoisin kanssa reilu puolen tunnin lenkki. Lisäksi illalla kevyesti venytin Kodan lihaksiston läpi. Tästä huolimatta Koda alkoi eilen illalla levon jälkeen ylös noustessa ontumaan toista takajalkaansa, liekö johtunut edellisen päivän hiihdosta vai jostain ihan muusta. Tänään jalka on ollut kuitenkin jo huomattavasti parempi, hieman jäykemmän oloinen, mutta varsinaista ontumista ei ole enää ollut ja mun tullessa koulusta juoksi vastaan hanska suussa :D Nyt kuitenkin lepäillään muutama päivä ja katsotaan, että jalka lähtee varmasti kunnolla paranemaan!

Onko muut päässeet koiran kanssa hiihtämään? 


Kiira & Koda

11 kommenttia:

 1. Toi olisi niiiiin hauskaa, mutta ei ole kuin rikkinäisiä koiria. :(Jospa sen seuraavan kanssa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :( toivotaan, että seuraavan koiran kanssa on parempi tuuri ja pääsette kokeilemaan vetolajejakin.

   Poista
 2. Olisi kiva tietää minkälainen vakuutus Kodalla on. Eli mistä se on otettu, mitä siihen kuuluu ja paljonko maksaa vuodessa. Anteeksi jos liian henk koht kysymys mutta kiinnostaa vain tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodalla on if:n laaja seuraeläinvakuutus, se maksaa muistaakseni vajaa 400€/vuodessa. Se kattaa koiran tapaturmien ja sairauksien aiheuttamat eläinlääkärikulut, lääkkeet ja tutkimukset, kuoleman ja myös katoamisen. Koda on vakuutettu 1600 €:lla. Omavastuu sairauskulujen korvauksessa on vakuutuskaudessa muistaakseni 85€ ja sen ylittäviltä summilta vielä 25 %. Ei tuo minusta ylittänyt mitään yksityisyyden rajoja, kysy vaan tarkennuksia jos kiinnostaa! Nämä tiedot muistin ulkoa :D

   Poista
 3. Kiitos vastauksestasi. Kodalla on kunnon vakuutus. Omalla koiralla vakuutus n. 260€ vuosi. En yhtää muista mitä siihen kuuluu, mutta olen pitäny tota vakuutusta kalliina muihin verrattunu, kun monella on jotain 150-200€ vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vakuutuksen hinta riippuu monestakin asiasta, koiran rodusta, iästä, paikkakunnasta millä asut (vakuutuksen hinta lasketaan jotenkin sen mukaan, kuinka paljon sen rotuiset koirat sun asuinpaikkakunnalla käyvät eläinlääkärissä). Lisäksi tietty siitä, kuinka laajan vakuutusturvan haluat ja kuinka suurella summalla koiran olet vakuuttanut. 900 €:lla vakuutetun koiran vakuutus on toki paljon halvempi kuin 1600 €:lla vakuutetun :)

   Poista
  2. Okei. Sitte kun sulle tulee uusi koira (jos edes tulee joskus) Kodan pentu tai joku muu niin sillekki pitää vakuutus hommaa (ei tietty pakko ole). Jos hommaat samanlaisen, mikä kodalla niin yhteensä olis vajaa 800€. Se on kyllä todella paljon rahaa vakuutuksiin. Tottakai silloin jos koiralle käy jotain niin vakuutus on kultaa siinä kohdassa, mutta jos koiralle/koirille ei käy mitään niin iso summa menee ”hukkaan” (800€).

   Poista
  3. Totta. Oon mä tätä vakuutuksen tarpeellisuutta ihan tosissani miettinyt, Koda kun on kuitenkin perusterve. Tosin se on vielä nuori ja joku perinnöllinen sairaus voi vielä olla puhkeamattakin... Tosin mitä enemmän ihmiset koiriaan vakuuttavat, sitä enemmän eläinlääkäriasemat voivat hintojaan nostaa (nyt jo välillä ihan älyttömiä hintoja) ja sitä enemmän taas vakuutukset maksavat, että aikamoiseen noidankehään näitten seuraeläinvakuutusten kanssa on kyllä jouduttu. Mutta ainakin nyt opiskelijastatuksella ollessa aion vakuutuksen Kodalla pitää.

   Poista
  4. Näin se on. Itselläni perus terve koira myös. Ei olla muuta tarvittu kun pienenä normaalit rokotukset silloin 12 ja 16 viikkosena. Ne maksoi jotain 60€ kpl eli 120€ yhteensä. Ei mun mielestä ollut kallis. Mutta kyllä monet jutut ovat kalliita eläinlääkärissä. Tottakai aina voi puhjeta vaikka mikä sairaus, sitä kun ei koskaan tiedä. Seuraavalla lenkillä voi vaikka jalka murtua, koska kaikki on mahollista. Koirani tällä hetkellä 3v ja kaikki mennyt hyvin. Monella on kyllä koiraan varaa ja sen ylläpitämiseen, mutta ei ole sitten mahollisuutta ottaa vakuutusta, mitä olet tuosta mieltä?

   Poista
  5. Ei ne rokotukset tosiaan paljoa maksa. Toivottavasti olet rokottanut koirasi myös noiden penturokotusten jälkeen :) Mulla ei oikeastaan ole mitään varaa ottaa kantaa kenenkään muun rahankäyttöön, mutta mainittakoon nyt, että mun mielestä koiran kanssa täytyy olla taloudellisesti jollakin tapaa varautunut yllättäviin menoihin. Jos ei ole varaa koiran vakuutukseen, ihmettelisin, miten on sitten varaa hoitaa niitä yllättäviä sairauskuluja, jos niitä eteen tulee. Toki voi olla terve koira ja hyvää tuuria, ettei koskaan eläinlääkäriä tarvitse, mutta sen varaan ei tulisi kyllä täysin laskea.

   Poista
  6. Kyllä siis rokotukset hoidan aina 3-vuoden välein. Ja myös madotukset kerran tai kaksi vuodessa, mutta ei ne paljoa maksa kumminkaa. Olen kuullut vaan paljon, että on varaa pitää koira, mutta ei ole sitten vakuutusta mahollista hankkia. Aattelin vaan sinulta kysyä tätä asiaa ja mielipidettä. Kiitos vastauksestasi.

   Poista

Kiitos kommentista! :)