maanantai 19. helmikuuta 2018

Terveisiä eristyksistä

Kaksi ja puoli viikkoa takana kennelyskää ja eristyksissä olemista, sen takia täällä blogin puolella on ollut hiljaista. Eipä sitä oikeen saa revittyä inspiraatiota postauksiin lyhyistä hihnalenkeistä, sohvalla löhöilystä ja yskivästä koirasta. Yskä loppui onneksi jo puolitoista viikkoa sitten ja viime viikon puolivälissä aloitettiin pidempiä ja reippaampia lenkkejä taas, viikonloppuna Koda sai jo juosta vapaana niin täysiä kuin tahtoi. Olisi se varmaan aiemminkin ollut siihen tarpeeksi terve, oireet kun olivat parin ensimmäisen päivän jälkeen aika lieviä ja varovaista köhää oli vain muutamia kertoja päivässä, mutta ajattelin, miltä itse tuntuisi keuhkoputkentulehduksen jälkeen juoksennella kymmenen asteen pakkasessa ja totesin, että otetaan nyt ihan suosiolla rauhassa hiukan pidempään.
Koda oli kuitenkin parin ensimmäisen sairastelupäivän jälkeen jo virkeä ja aktiivinen, joten ollaan tehty kaikkea aktivointia ja treenailuja kotona ruokakipon äärellä. Koda myös parin löysemmän päivän jälkeen lopettaa suoraan kupista syömisen, joten aktivointi ruoan äärellä on ollut jopa vähän pakollista. Sairausloman aikana olen sheipannut Kodalle uusia temppuja - vilkutuksen, sukkien ottamisen jalasta, lelujen siivoamisen, pään laskemisen maahan/tasolle, kuolleen esittämisen (käskysana tästä tosin puuttuu vielä)... Ollaan treenailtu olohuoneessa myös suoraa perusasentoa, suoraa ja tiivistä luoksetulon loppuasentoa, kunnollista otetta noudettavista esineistä ja takapään käyttöä tasapainotyynyllä.

Seuraavat kaksi viikkoa Koda saa kuitenkin täysin lomailla myös temppujen treenailusta, kun jätin sen pariksi viikoksi hoitoon vanhempieni luokse ja itse lähden opiskelujen perässä taas Seinäjoelle. Maaliskuussa palataan sitten uudella energialla ja tehdään tehokkaat treenisuunnitelmat kesäkaudelle, myös sekä omistajan että koiran kunnonkohotus saattaa olla paikallaan muutaman viikon löhöilyn jälkeen...

Nauttikaa ihanista, aurinkoisista ulkoilusäistä ja mahdollisista hiihtolomista!


Kiira & Koda

11 kommenttia:

 1. Ihana tuo viimeinen kuva <3 ihana koira on hän <3

  VastaaPoista
 2. Suloisia kuvia! Tauko tekee välillä todella hyvää itselle ja koiralle :) tauon jälkeen on ihan uudella tavalla intoa ja motivaatiota ja mun pää saa taukojen aikana aina mielenkiintoisia treeni-ideoita, joita pitää päästä kokeilemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja tekee kyllä hyvää. Harmittaa vaan, kun olisin halunnut pitää treenitauon niin, että ois päästy kunnolla lenkkeilee, uimalaan yms. kohottaa kuntoa, mut sen sijaan treenitauon aikana on kunto menny pahasti alaspäin sairastelun takia. Höh. No ei auta!

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja ihana Koda! ♥

  VastaaPoista
 4. Heipsun, tämä kommentti ei tähän julkaisuun liity mutta aattelin nyt kirhoittaa tähän koska en tiiä mihin muualle laittaisin, mutta asiaan.
  Olisi kiva sellainen postaus jos siis on mahollista missä kerrot kodan hampaiden pesusta eli mitä käytät siihen, kauanko peset kerralla jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, hiukan hankala tuosta aiheesta mitään kokonaista, järkevää postausta saada aikaiseksi, Kodan hampaiden pesu kun on enemmän tai vähemmän epäsäännöllistä. Välillä pesen useamman kerran viikossa, välillä koko asia unohtuu ja ollaan jopa kuukausi pesemättä, kun aika piru vie menee niin nopeesti toisinaan. Hampaat pesen kuitenkin pehmeäpäisellä sähköhammasharjalla, pesen kerrallaan niin kauan, että kaikki hampaat tulevat läpikäydyksi (ehkä noin viitisen minuuttia), hammastahnana vaihdellen jotain koirille tarkoitettua maistuvaa tahnaa. Lisäksi käytän välillä ikeniin ja hampaisiin hierottavaa koirien entsymaattista hammasgeeliä. Siinäpä tuo suunnilleen olis :)

   Poista
 5. Todella random kysymys, mutta tuleeko Kodasta isä jonain päivänä? En tarkoita, että ensi viikkolla :D mutta jossain kohtaa sen elämää. Haluaisitko toisen koiran. jos kyllä niin minkä rotuisen ja koska?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodan "isäksi" tuleminen ei ole pelkästään musta kiinni, jonkun pitäisi ensin pyytää sitä jalostuskäyttöön ;D Sit katsotaan tilannekohtaisesti. Jos se pysyy terveenä ja luonteeltaa tuollaisena kuin on, en näe estettä, miksei sitä voisi käyttää jalostuksessa - se täyttää luonteeltaan, ulkonäöltään ja terveydeltään kaikki jalostuskoiran kriteerit. Mikäli joku mielestäni vastuullinen ja fiksu kasvattaja sitä jalostukseen sopivalle, terveelle nartulle pyytää, miksipä ei. Mutta tätä mietitään sitten kun/jos se on joskus ajankohtaista. :)

   Ja kyllä, haaveilen toisesta koirasta. Ajankohtaista se olisi aikaisintaan vuoden päästä. Roduiksi olen miettinyt lähinnä toista pk collieta, aussieta tai bortsua, lisää rotupohdinnasta voit lukea täältä

   Poista

Kiitos kommentista! :)