perjantai 2. helmikuuta 2018

Kutsumaton vieras

No niinhän siinä sitten kävi, että Tampereella pyörivä kennelyskän pirulainen tuli kylään meillekin. Meidän tokoporukasta yksi jos toinenkin koira on sairastunut kennelyskään, mutta meidän oltua jo reilu kaksi viikkoa pois näistä treeneistä, ehdin jo huokaista, ettei se ehkä tuolle rokotetulle koiralle kuitenkaan tarttunut. Noh, huokaisin liian aikaisin ja keskiviikkoiltana Koda alkoi köhiä. Ensin tokotreeneissä yskähti pari kertaa, mutta en osannut yhdistää sitä vielä kennelyskään. Se kun treeneissä unohtaa aika usein nielaista namit ja sitten ne seuraavassa hetkessä onkin väärässä kurkussa. Loppuiltana ei yskähdyksiä kuulunut, mutta yöllä alkoi köhiminen ja  hengenahdistuskohtaukset, äänimaailma muistuttaa jotain röhkivän porsaan ja hengästyneen mopsin välimuotoa...Torstaina käytiin eläinlääkärissä, siis lähinnä hakemassa eläinlääkärin todistus, jotta pääsisin perumaan osallistumiset viikonlopun tuplarallykokeisiin ja helmikuun tokovalmennuksiin veloituksetta. Harmittaa kyllä pirusti, etenkin noi rallykokeet, kun olisi ollut kätevästi lähellä kahdet edulliset kokeet samana päivänä ja avoimen luokan koulariin mahdollisuus. No eniten tietysti harmittaa Kodan sairastelu, mutta reipas ja iloinen se kuitenkin on, ja hengenahdistuskohtausten välillä vaikuttaa oikein hyvinvoivalta onneksi. Mun oli tarkoitus pitää Kodalle treenitauko rallykokeiden jälkeen, mutta se alkoikin pakotetusti vähän aiemmin. Treenitauon ajatuksena oli tosin pään nollaamisen lisäksi koiran kunnon kohotus kesää varten, mutta se kuntokuuri saa nyt siirtyä myöhemmäksi.

Koska Koda on tosiaan yskäkohtausten välillä virkeä, eikä ehkä oikein edes tajua olevansa puolikuntoinen, se on aika närkästynyt lyhyistä hihnalenkeistä. Jotta se osaisi myös levätä, eikä vain hilluisi kotona ja kantaisi mulle leluja ja hanskoja syliin, olen ottanut sairausloman ja varoajan tavoitteeksi uusien temppujen opettelun ja myös joidenkin toko-/rally-tokoliikkeiden yksityiskohtien hiomisen. Varoajan loputtua lupaan julkaista teille temppuvideon kaikista kuukauden aikana treenatuista tempuista, listalla on muun muassa vilkutus, pään laskeminen maahan, pusu poskelle, "kuoleminen", kumartaminen, sukkien riisuminen, jalkojen ristiminen makuuasennossa ja ryömiminen.

Seuraavien viikkojen tavoitteena siis pitää molemmat meistä edes jokseenkin järjissään...

Kiira & Koda

5 kommenttia:

  1. Paranemisia ihanalle Kodalle! ♥

    VastaaPoista
  2. Huono tuuri kun juuri ennen kokeita:/Kodalle paranemisia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikki! <3 Koda ei ole enää köhinyt juuri ollenkaan, mutta toki vielä ensi viikkoa otetaan rennosti liikkumisen suhteen, ja treeneistä pysytään helmikuun loppuun asti tauolla, ettei vaan tartuteta muita... :/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)