maanantai 4. joulukuuta 2017

Luukku 4: AVO:n liikkeitä haltuun

Ollaan alettu pikkuhiljaa treenailemaan myös tokon avoimen luokan liikkeitä, vaikka se alokasluokan ensimmäinenkin koe odottelee vielä korkkaamistaan. Tällä hetkellä työn alla merkin kierto ja ruutu. Ruudun alkeita tehtiin todella pienesti kesällä, mutta unohdettiin se pitkäksi aikaa. Koko ruutu tuntuu niin työläältä, siitä kun se avoimen luokan ykköstulos yleensä jää kiinni. Tokovalmennuksessa on kuitenkin nyt syksyn myötä silloin tällöin jatkettu ruudun treenaamista eteenpäin.

Ollaan tokovalkussa tehty kosketusalustalla, mutta se ei jotenkin Kodalle tunnu toimivalta, tai siis en ole vain kosketusalustoja opettanut sille tarpeeksi hyvin ja blah, vaihdettiin siis ainakin hetkeksi taktiikkaa. Todennäköisesti jossain vaiheessa totean, että ei toiminutkaan oma sähellys ja kantapään kautta opittuna siirrytään kosketusalustaan. Nyt ollaan kuitenkin tehty niin, että ruudussa on palkka odottamassa jo, alkuun aukinainen purkki jauhelihaa, sittemmin kiinni oleva purkki ja nyt enää purkin kansi, jonka kohdalle Koda jää seisomaan. Katsotaan, miten onnistuu kannen häivyttäminen ruudusta, vai onnistuuko ollenkaan.

© Jenny Söderlund

Kiertäminen taas on Kodan suosikkitouhua ollut pitkään, ongelmana vain se, että Kodakodeiini kiertäisi mitä vain, tarpeen vaatiessa myös kuviteltuja tötsiä ja merkkejä... Lisäksi ollaan aiemmin treenailtu "kierto" -käskyä myös puiden ja ruutumerkkien ympäri, joten eipä ihmekään, että koira on hukassa. Nyt ollaan siis vahvistettu nimenomaan sen oikean, ison merkin kiertämistä ja alkaa näyttää aika mukavalta jo. Varsinaisia valmiita kiertoja ei juurikaan olla otettu, vaan olen kehunut aina heti, kun Koda on merkin ympäri, jotta saadaan säilytettyä vauhti myös paluumatkalla.

Kaukojen tekniikka tuntuu vaativan meillä aina lisää treeniä, mutta kyllä noi istu-maahan-istu -vaihdot alkaa jo jollakin tapaa sujua. Itse vain tuppaan treeneissä aina hätäilemään ja käskyttämään paljon kokeita tiheämmin. Olen nyt kuitenkin lisäillyt häiriökäskyjä väliin ja hyvin Koda erottelee oikeat käskyt väärien välistä. Edelleen kaipaisi lisää vauhtia ja tehoa vaihtoihin, mutta kyllä Koda aina silloin tällöin väläyttelee upeitakin suorituksia. Seisomaankin nousee jo kohtuu hyvin takajalat paikoillaan, mutta siitä seiso-istu -vaihto on vielä täysin kesken, Kodalle olisi luonnollisempi tapa pitää siinä vaihdossa etujalat paikallaan. Joululomalla siis jumppaillaan!

Pieni video eilisistä treeneistä, saa vapaasti taas kommentoida ja ehdottaa, mitä tekisit toisin!
Kiira & Koda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)