perjantai 22. joulukuuta 2017

Luukku 22: koirakulut 2017

Hyi ja yök ja kamalaa, mielenterveys koetuksella, kun tämän vuoden kirjanpitoa kävin läpi. Tiesinhän minä, että paljon tuohon koiraan, tai oikeammin sen kanssa harrastamiseen, on rahaa vuoden aikana kulunut, mutta kaikki kulut taulukoituna ja summat yhteenlaskettuna järkytys on silti suuri. Hieman jopa nolottaa. Tajusin, että about vuoden opintolainat on mennyt tuohon koiraan, sillä summalla opiskelukaverit on tällä hetkellä sukeltamassa Thaimaassa, reppureissaamassa maailmaa ympäri tai risteilemässä Karibialla, mutta eipä siinä, hauskaa ja opettavaista on ollut.
Ensi vuodelle asetan tylyn tavoitteen - selvitä ainakin puolet pienemmällä summalla. Pitäisi olla ihan realistista, kun suurimmista rahasyöpöistä ainakin näyttelyt (ja näillä näkymin paimennuskin) jäävät paljon vähemmälle. Lisäksi vuoden aikana on tullut hankittua paljon arvokkaita tarvikkeita, joita ei (toivottavasti) heti tarvitse ostaa uusia, esimerkiksi tehokas turkinkuivain, toppatakki, koirareppu ja treeniliivi. Näyttelyiden ja tarvikkeiden lisäksi esimerkiksi viralliset terveystarkastukset jäävät ensi vuoden kuluista pois.


Köyhin terveisin,

Kiira & Koda

8 kommenttia:

 1. Hahaa! Minäkin laskin kesään asti kuluja mutta sitten jätin kesken. Nuorille koirilme joutuu tekemään isoja hankintoja, jotka ovat sitten pitkäaikaisia. Puolessa vuodessa paritonnia paukkui rikki ja se taidettiin tuplata nyt loppuvuoteen. Elläkulut pompsauttivat rutkasti, mutta toki harrastukset maksoivat myös :D Ensi vuoden tavoite olisi selvitä alle parilla tonnilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois pitäny iteki jättää kesken :'D Mut ehkä tää oli ihan aiheellinen järkytys ja ens vuonna keskittyy sitte oikeesti siihen, että ostaa vaan tavarat, mitä oikeesti tarttee, käy näyttelyissä vasta sitten, kun on oikeesti Kodalle fiksuja tuomareita ja menee koulutuksiin, missä on oikeesti järkeä. Aika pitkälti selviää omatoimitreenilläkin, ja tosi hyviä treenivinkkejä jne löytyy netistä ja kirjoistakin, kun vaan ite tietää, mikä on edes jokseenkin fiksua :D Teillä on kyl ollu tänä vuonna kaikkee menoa eläinlääkäreihin, mut hei nyt on vehkeet pois molemmilta nii pari riskiä vähemmän ens vuodelle :D

   Poista
 2. Minäkin olen laskenut koko vuoden kuluja. Koiraan meni 728 e ja kissoihin 562 e :) mutta me ei harrasteta mitään ihmeempää eikä käydä seropin kanssa näyttelyissä ;) sairaskuluja ei ole koko vuotena kellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastuksiin meillä onkin yli puolet kuluista menny, plus tarvikkeista varmaan noin 700 € on harrastustarvikkeisiin, eli ilman harrastuksia oltais reilussa parissa tonnissa :D ja alle parin tonnin pääsis kun jättäis laskuista noi viralliset terveystarkit. Kodalla on myös vakuutus, mikä maksaa 400 € /vuodessa.

   Poista
 3. Meidän kulut oli n. 2000€, sama kuin viime vuonna. Suurimmat menoerät oli harrastukset ja ruokinta, en muista kumpi vei voiton. :P Viime vuonna meni kaikkein eniten rahaa näyttelyihin :'D Tänä vuonna ei niihin mennyt juuri mitään, mutta treenattua on tullut kyllä paljon enemmän mitä viime vuonna. Ja viime vuonna meni rahaa terveystarkkeihin, tänä vuonna sit taas vastaava summa koiran kunnon ylläpitämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyt on kalliita... sit kun vielä kolme ulkomaan reissua niin näkyy kyllä kuluissa. Ja toi paimennus on toinen. Ja meillä tänä vuonna tosiaan terveystarkit ja sen lisäks Koda käyny myös about samalla summalla hierojalla.

   Poista
 4. Hyi en uskaltanu ees alottaa tätä :D En tiedä pitäskö ens vuonna alottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeen tiiä. Ehkä tästä tuli vaa paha mieli :D mut jos ens vuonna selvii paljon vähemmällä, niin saattaa tulla hyvä mieli lopulta!

   Poista

Kiitos kommentista! :)