lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 2: joululahjaideoita koiraihmiselle

Joululahjojen keksiminen on omasta mielestä vuodesta toiseen aivan yhtä vaikeaa, hyvä lahja olisi saajansa näköinen, persoonallinen, tarpeellinen, tunteita herättävä... ja paras lahjahan olisi tietysti myös itse tehty. Tämän luukun takaa avautuu muutamia ideoita, mitä laittaa koiraihmiselle jouluksi pakettiin, muutamia DIY -ideoita ja myös parhaat palat ostettavista lahjoista! Yritin löytää monipuolisesti eri budjeteille sopivia lahjaideoita.

1. DIY: Koiramaiset joulukoristeet


Omatekoiset, kuuseen ripustettavat joulupallot ovat lahja, joka ilahduttaa joka joulu uudelleen. Lahja, joka on saajansa (tai ainakin saajan koiran) näköinen, persoonallinen ja itse tehty. Pallot on erittäin helppo tehdä, et tarvitse juurikaan askartelutaitoja selvitäksesi. Jonkun verran tarvikkeita pallojen askartelu vaatii, mutta melko pienellä budjetilla selviää. Ohjeet näiden ihanien, persoonallisten joulukoristeiden tekoon löydät täältä.

Budjetti: Alle 20 €
2. DIY: Näkyvyyttä koiraihmiselle ja hänen koiraystävälleen


Kuinka moni on tässä syksyn aika autoillessaan taas tajunnut heijastimien tärkeyden? Kun mustiin pukeutunut hahmo ylittää suojatietä ja huomaat hänet pelottavan myöhään? Kun autotien reunassa ajavan pyörän huomaa vasta, kun pitäisi jo väistää? Nolona myönnän, että olen myös itse niitä ihmisiä, joka helposti unohtaa heijastimen. Koiralla usein on heijastinliivi tai vilkkuvalo, mutta heijastimien suhteen uskon, että enemmän on enemmän. Anna siis lahjaksi näkyvyyttä ja turvaa, miten olisi koiranomistajalle itse tehdyt, heijastavat lapaset tai pipo, ja koiralle heijastava neule? Esimerkiksi If:n verkkokaupasta saat tilattua valmiiksi heijastavaa lankaa, josta saa neulottua kaikkea pimeydestä erottuvaa. Kangaskaupoista löytyy myös erikseen heijastavaa lankaa, jota voit neuloa tavallisen langan joukkoon, ohje neuleeseen esimerkiksi täällä.

Jos et ole käsityöihmisiä tai kiireet täyttävät kalenterin, eikä aikaa jää neulomiselle, voit myös ostaa koiraihmiselle sopivaa näkyvyyttä esimerkiksi Qwidogin verkkokaupasta, josta voit mittatilauksena tilata heijastavalla paracordilla tehdyt, kotimaisella käsityöllä valmistetut pannat ja hihnat koiralle.

Budjetti: 10-40 €

3. DIY: Upeimmat villasukat


Varmasti jokainen koiraihminen kaipaa joskus varpailleen lisälämpöä ja mikäpä olisi ihanampaa kuin vetäistä silloin jalkaansa oman koiran kuvalla varustetut villasukat? Sissukat -sivulta löydät ohjeet, kuinka taiteilet villasukkiin collien, lapinporokoiran, huskyn, saksanpaimenkoiran tai perheen pienelle koiraihmiselle vaikkapa Ryhmä Hau:n hahmot! Huom: neuloin viime vuonna lahjaksi ystävälle colliesukat ja hermot meinasi mennä monta kertaa, eli aikaa kannattaa varata reilusti!

Mikäli puikot eivät omissa sormissa pysy, löytyy ihania villasukkia esimerkiksi Taitaentehty -verkkokaupasta.

Budjetti: 15-45 €

4. Siisteydestä välittävälle tai pennunomistajalle


Näin syksyn ja talven kurakeleillä se rakas koiraystävä tuo aika paljon kuraa ja hiekkaa sisälle, joten siivota täytyy ja ehkä jopa pestä koiraa. Kotimainen, Luonnollinen Kamu, valmistaa eläinkoteihin sopivia pesuaineita, biohajoavia, luontoystävällisiä, hajusteettomia ja herkällekin koiraystävälle sopivia. Valikoimista löytyy niin koirashampoota, hoitoainetta, pyykinpesuainetta kuin siivoussuihkettaki. Siivoussuihke olisi esimerkiksi oivallinen lahjaidea pentukotiin!

Budjetti: alkaen 12 €

5. Taidetta koiraihmisen kotiin


Suomessa on paljon lahjakkaita taiteilijoita, jotka piirtävät ja maalaavat muotokuvia koirista. Osta koiranomistajalle lahjakortti, jolla hän saa tilattua itselleen kauniin muotokuvan omasta koiraystävästään. Lahjakkaita, koiramaisiin aiheisiin keskittyneitä taiteilijoita ovat muun muassa Katkopiirron Eija, Art by Annika ja Mari Juuti Art.

Budjetti: 90-320 €6. Kirjahyllyn täytteeksi


Moni koiranomistaja haluaa kehittyä jatkuvasti paremmaksi kouluttajaksi, harrastajaksi ja ylipäänsä koiranomistajaksi. Pistä pakettiin jokaiselle koiranomistajalle soveltuva Koiran uusi kotilääkäri, ruokinnasta kiinnostuneelle Koiran ruokinta, innokkaalle tokoharrastajalle Tie tottelevaisuusvalioksi (huom vanha painos, eli liikkeet vanhoilla säännöillä), hakumetsällä aikaansa viettävälle Haamuja tuulessa, kaikille koiraharrastajille tarpeellinen Saalisvietti koiraharrastuksessa, koiran kanssa kuntoilevalle Dobo - koiran kanssa kuntoon, käsityötaitoiselle Ompele koiralle, koiran kanssa retkeilevälle Retkipaikka ja esimerkiksi kasvatustyöstä tai koiranäyttelyistä kiinnostuneelle Koiran rakenne.

Budjetti: 21-95 €

7. Koiraystävä ikuistettuna


Nykypäivänä kaikilla on mahdollisuus napsia jatkuvasti kuvia omasta karvakasastaan, mutta todellista luksusta on, kun saa koirakaveristaan ammattilaisen ottamat kuvat. Moni koirakuvaaja ikuistaa mielellään myös koiranomistajan yhdessä koirakaverinsa kanssa.

Seuraan sekä Facebookissa että Instagramissa useita koiravalokuvaajia, tässä muutamia suosikkejani eri puolilta Suomea: IdaPhotos (Tampere), Eläinkuvaaja Aino Vakkilainen (Lahti), Leila Luodemaa Photography (Tampere), Koirakuvaaja Emilia Salmijärvi (Kanta-Häme), Mageekuva (Turku), Koirakuvaaja Saara Kangasniemi (Rovaniemi), Emilia Laakkonen Photography (Oulu).

Budjetti: alkaen n. 80 €


8. Hyvinvointia koiralle


Jokaiselle koiranomistajalle sen oman karvakuonon hyvinvointi on yksi tärkeimpiä asioita, joten antamalla lahjaksi hyvinvointia koiralle, ilahdutat varmasti myös omistajan mieltä. Hyvinvointia koiralle voit antaa esimerkiksi koirahieronta/-fysioterapia -lahjakortin, Back On Trackin verenkiertoa ja siten palautumista tehostavien ja lihasjumien ehkäisevien tuotteiden, Nutrolinin -ravintoöljyjen tai vaikkapa vesiterapian ja uinnin muodossa.

Budjetti: n. 30-70 €


9. Jotain muuta?


Koiran kanssa retkeilevälle koiran ensiapupakkaus (24 €) tai koiran makuupussi (alk. 59,90 €)
Himolenkkeilijälle Polar M200 -juoksukello (149 €) tai treenivyö (79,90 €) 
Aktiiviselle harrastajalle Sporttirakin lahjakortti (25-100 €, Sporttirakin vuosijäsenyys maksaa 79,90 €)


Jos et listasta löytänyt sopivaa lahjaa koiranomistajaystävällesi, kurkkaa ihmeessä myös Purematta paras -blogin Jennan lista! Itse löysin Jennan blogista muutaman hyvän idean omalle pakko saada -listalle.


Kiira & Koda

4 kommenttia:

 1. Onkohan tuo Tie tottelevaisuusvalioksi uusittu painos uusien sääntöjen kera vai alkuperäinen versio, jolloin siinä ei ole kaikkia nykysääntöjen liikkeitä kerrottuna? Tuli vain mieleen, kun se itseltä löytyy, että tuo kannattaa huomioida, jos joku kirjasta kiinnostuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi hyvä pointti! Enpä tajunnutkaan, kun ite aina treenannut vaan uusilla säännöillä!

   Poista
 2. Vau noi villasukat! :D Joulukoristeista tuli mieleen, että taikataikina (edullisin taatusti) on mainio matsku askarrella koirafiguureja :) Joko kolmiulotteisia pöydälle tai litteitä kuusesta roikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Jos olis aikaa ja vaan hermorakenne kestäis niin noita Sissukan sukkia tekis kyllä mielellään. Ja totta! Jossain nettikaupassa taisi myös olla myynnissä eri koiraroduista piparkakkumuotteja, mikähän se oli... Täytyypä etsiä!

   Poista

Kiitos kommentista! :)