tiistai 19. joulukuuta 2017

Luukku 19: treenien suunnittelemisen tuska

Me ollaan syksyn aikana treenattu Kodan kanssa paljon, mutta koska mä olen rehellisesti sanottuna ollut aika väsynyt, treenien suunnittelu on jäänyt todella pahasti heitteille. Treeneihin olen jaksanut lähteä, osin muita hommia pakoillakseni, mutta valitettavan tehotontahan tuo treenaaminen ilman kunnollista suunnitelmaa on. Etenkin tällaiselle keltanokka-kouluttajalle suunnittelu olisi todellakin avainasemassa, jos kehitystä tahtoo.

Treenien suunnittelemattomuus on aiheuttanut sitä, että tehdään liikaa toistoja, treenataan samaa liikettä uudelleen ja uudelleen, enkä osaa lopettaa siihen kohtaan, kun koira oikeesti omalla tasollaan loistaa ja tekee hyvässä vireessä.  Väkisinkin tää turhauttaa sitten sekä mut että koiran, tehdään liikaa samaa, jolloin Koda saattaa kyllästyä, suoritusten taso heikkenee ja siten mua turhauttaa, kun en lopettanut onnistuneeseen suoritukseen.Lisäksi huomaan, että mun on todella vaikea pitää kriteeriä yllä. Mä palkkaan välillä vaan nappisuorituksesta, välillä siitä, että tehdään vähän sinnepäin ja välillä rehellisesti jopa huonosta suorituksesta. Eikä oma taso riitä vielä tarpeeksi siihen, että muistaisin aina suunnata palkkaa, vaikka pyrin kyllä nopeista, terävistä ja hyvin tehdyistä suorituksista palkkaamaan Kodalle mieluisemmalla palkalla. Samoin mun pitäisi skarpata palkkasanojen kanssa, keväällä otin käyttöön omat palkkasanat namille ja lelulle, mutta nolona myönnän, että sekaisin ne nykyään jo meinaa mennä. Lisäksi takapalkalle pitäisi keksiä oma sana ja alkaa käyttää sitä paljon monipuolisemmin ja luovemmin palkkaustapana muiden joukossa.

Lupaankin siis parantaa ensi vuoden treenejä ajatellen tapani, treenata mielummin ajallisesti aiempaa vähemmän ja sen sijaan käyttää aikaa suunnitteluun, jolloin se vähäisempi treeniin käytetty aika on kuitenkin tehokkaampaa. Päätän treenattavat liikkeet etukäteen, treenaan muutamaa liikettä per treenikerta, lopetan treenit ajoissa, muistan, ettei aika ei korvaa laatua, päätän kriteerit, kirjoitan ne ylös ja pysyn niissä, suuntaan palkkaa suorituksen tason mukaan, rimaa hipoen kriteerin ylittävästä suorituksesta koiran huonommin arvottamaa palkkaa kuin loistavasta suorituksesta.

Tämä on virallinen lupaus. Rangaistakoon minua sen rikkomisesta.


Kiira & Koda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)