sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Luukku 17: RTK1

Tänään aamulla suunnattiin Porvooseen kohti meidän kolmatta alokasluokan rally-tokokoetta. Tuomarina kokeessa oli Anna Pekkala. Alokasluokan rataan tutustuminen alkoi kymmeneltä. Koska halli oli meille vieras ja infoviestissä sanottiin vain muutaman häkin mahtuvan halliin, mentiin kisapaikalle jo yhdeksältä. Koda rauhottui halliin tosi nopeasti, ja vaikka halli nopeasti täyttyi ja tunnelma oli melko tiiviskin, Koda malttoi hienosti.Oltiin lähtövuorossa toisina. Rata oli meille aika haastava, pari eteen siirtymistä ja peruutukset, joissa Koda tuppaa innostumaan. Lisäksi halli oli leveyssuunnassa aika pieni ja kyltit keskivaiheilla aika tiiviisti, joten ison koiran kanssa joutui aika sumpussa pyörimään. Koda oli koko radan hyvin kontaktissa, mutta vähän turhan innokas ja edisti seuruussa alkuun reippaastikin. Ensimmäinen eteen siirtyminen meni heikosti, Koda siirtyi eteen, mutta siirtyi takaisin mun viereen istumaan. Jouduin ohjaamaan kädellä uudelleen eteen, toisella käskyllä kuitenkin toimi hienosti. Peruutuksissa vähän hyppi ja astui pari kertaa kevyesti mun varpaille. Muu rata tuntui sujuneen hyvin, mutta maaliin tullessa tajusin hätäilleeni taas kauheesti.

Onneksi olin lykännyt kanssakisaajalle puhelimen videointia varten ja pääsin tarkistamaan meidän suorituksen heti. Ja mun pitäisi ihan tosissaan oppia laskemaan kolmeen, tai ehkä jopa kymmeneen. Kummassakin maahanmenoliikkeessä jätin pysähtymättä koiran viereen, näistä molemmista kymmenen virhepistettä, lisäksi kolmen pisteen menetys ensimmäisestä eteen siirtymisestä ja muutama ykkönen vinosta eteen istumisesta ja varpaille astumisesta. Lopulta tuloksena siis 74 pistettä, joka onneksi riitti hyväksyttyyn tulokseen ja RTK1 -koulutustunnukseen!
Seuraavana kohti avointa luokkaa ja sitä ennen paljon ratatreenejä, joissa ohjaaja opetetaan rauhoittumaan. Koira osaa ja malttaa, jos vain ohjaaja lopettaa hätiköinnin.


Kiira & Koda

3 kommenttia:

  1. Onnea koularista! Rallyssa tosiaan ohjaaja keräilee monesti koiraa enemmän virhepisteitä ;).

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)