lauantai 16. joulukuuta 2017

Luukku 16: suosikkiblogit

Tämän päivän (juu kevyesti vielä 16. pvän puolella klo 23:47) luukusta paljastuu listaus mun koira-aiheisista suosikkiblogeista, sekä pari lukulistan uutta tulokasta. Arvostan koirablogeissa siistiä, selkeää ulkoasua, helppolukuista, mutta monipuolista ja vivahteikasta tekstiä, hyvälaatuisia kuvia ja treeniblogeissa videot ovat tosi iso plussa. Toki seuraan paljon sellaisia blogeja, joiden aiheet juuri itseä kiinnostavat, eli listalta löytyy koiran kanssa retkeilyä/vaeltamista käsitteleviä blogeja sekä lähinnä tokoon ja/tai paimennukseen keskittyviä treeniblogeja, myös yleistä koira-aiheista höpinää ja mielipidepostauksia on mukava lueskella. Lisäksi arvostan edes joten kuten säännöllistä postaustahtia ja sitä, että bloggaaja vastailee postauksiinsa jätettyihin kommenteihin. Toivon kovasti blogeilta myös mahdollisuutta liittyä Bloggerin kautta lukijaksi, Bloggerin kautta noteeraan uudet postaukset, kun en lahopäänä muista muuten tarkistaa, onko blogia päivitetty.

Life Is How You Make It

Yksi uusimmista lemppareistani. Vaikka monen monta postausta vielä lukematta, olen ihastunut. Käsittelee monipuolisesti koira-arkea ja harrastamista kahden bordercollien kanssa. Erityistä iloa itselle tuottaa vaellusta käsittelevät postaukset, vaikka myönnän niiden lukemisen herättävän hieman liikaa retkikuumetta. 

Amazing Australian 

Ehdottomasti aktiivisimmin seuraamani ja tiheään tahtiin päivittyvä blogi, jonka postaukset käsittelee lähinnä nuoren australianpaimenkoira Cavan kanssa harrastamista. Ihailen Joannan taitoa kirjoittaa koulutuksista niin selkeästi ja jäsennellysti, ja onhan toki meillä täysin samat harrastuksetkin. Blogi on tarjonnut vertaistukea etenkin paimennuksen suhteen! Ja sytyttänyt pienen pienen ihastuksen ausseihin...

Toiveesta todeksi

Kahden australianpaimenkoiran elämää ja harrastamista käsittelevä blogi. Paljon harrastamista, lähinnä tokoa, mutta ihanan monipuolisesti myös arkihöpinöitä ihailtavan positiivisella asenteella kirjoitettuna. Iloisia koiria, treenivideoita ja treenipäiväkirjan tyylisiä postauksia. Vahvistaa aussie -ihastusta... 

Almost Impossible

Nykyään englanninkielellä päivittyvä blogi, joka kertoo Skotlannissa asuvan omistajan, pentukoira Lexan ja vanhemman landseerin Patchesin seikkailuista Skotlannissa. Mielettömän kauniita kuvia, ihan maailman veikein briadmix -pentukoira ja paljon retkeilyä ja vaellusta. Herättää väkisinkin suurta tarvetta päästä Skotlantiin. Jos englanti ei taivu, Alicia kirjoittaa myös Sporttirakkiin Suomeksi retkistään Skotlannissa!

Paimenpojat Jeriko, Ukko ja Jupiter

Aktiivinen ja monipuolinen harrastusblogi. Nimensä mukaisesti blogissa seikkailee kolme paimenpoikaa, tarkemmin bordercollieita, jotka paimennuksen lisäksi tokoilevat, hakuilevat, jäljestävät ja aksailevat, huh. Ai niin, ja harrastavat vielä vetolajejakin. Erityisesti itseä nuo paimennuspostaukset kiinnostaa, paimennuksesta kun niin harva kirjoittelee. 

Hullerombullerpack

Myös yksi vastikään löytämistäni blogeista, Annan Instagram -tiliä olen tosin seurannut jo hyvän aikaa. Blogi käsittelee lähinnä tokon parissa harrastamista ja kisaamista kahden bordercollien kanssa. Paljon hyvälaatuisia treeni- ja kisavideoita, vinkkejä tokotreeneihin ja ihania kuvia. Ensimmäisen luukun alle pyysin teitä kommentoimaan omia koirablogejanne tai omia suosikkejanne ja linkatuista blogeista valitsin kaksi omasta mielestäni kiinnostavinta tähän yhteyteen linkattavaksi: 

Valonnäyttäjä

Hollanninpaimenkoiran kanssa harrastamista, tokoa ja pk-lajeja, treenipostauksia, ihania hyvälaatuisia kuvia ja treenivideoita! Herää vain kysymys, miten tää ei ole aiemmin mun lukulistalle päätynyt? 

Lenni + Vilppu

Itseasiassa törmättiin Vilppuun omistajineen syyskuun OnniDogissa, oltiin ainakin samoissa hakutreeneissä ja ehkäpä jossain muussakin samassa koulutuksessa. Lenni ja Vilppu ovat novascotiannoutaja ja australianpaimenkoira, joiden harrastuksiin kuuluu tokoa, agilitya, rally-tokoa ja hakua.


Toivottavasti löysit tulevalle jouluviikolle uutta luettavaa! 

Kiira & Koda

5 kommenttia:

 1. Almost imposble-blogi löytyy muuten myös suomeksi osoitteesta patjenes.wordpress.com ;) Itse tykkään kyllä lueskella englanniksi kielen harjoituksen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku hei, suomenkielinen blogi onkin näköjään lopettanut, mutta löytyy edelleen kyseisestä osoitteesta :D

   Poista
 2. Kiitos blogivinkeistä :) vaikka itse kirjoitan kauneushömppäblogia niin luen oman aihepiirin lisäksi myös koirablogeja. Joita ei lukulistallani ole liiaksi ollut, nämä vinkit tulivat siis tarpeeseen :) muistaakseni sinunkin blogi löysin joko Jennyn tai Paimenlauman vinkkaamana :)

  VastaaPoista
 3. WAU! Miten olenkaan otettu! Ja vielä syntymäpäiväni kunniaksi! <3
  Ihanaa! Tulin niin hurjan iloiseksi tästä!

  Ps. Hyviä uutisia – vaellusjuttuja on tulossa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei ihana kuulla, että ilahdutti! Ja mahtavaa, vaellusjuttuja!! <3 etenkin noita Lapin vaellusta käsitteleviä juttuja on ollut ihana lukea, ensi kesälle ehkä itsellekin suunnitteilla Pohjoisen vaellusta, tietää sitten vähän mihin varautua! :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)