tiistai 21. marraskuuta 2017

Rally-tokokoe nro 1

Me korkattiin viikonloppuna Kodan kanssa rally-tokon kilpailu-ura Lempäälässä, Ra-TTo ry:n järkkäämässä kokeessa, jossa tuomarina oli Tiia Hämäläinen. Tavoitteena olisi saada RTK1 tämän vuoden puolella kasaan, mutta loppuvuoden kokeet on menneet aika vauhdilla täyteen, eli voipi olla, että jää haaveeksi. Ja tosiaan mulla ei Kodan kanssa mitään huimia tavoitteita muuten rally-tokon suhteen ole, lähinnä oman jännityksen selättäminen ja kisatilanteiden treenaaminen.

Nojoo, asiaan, ennen lauantain koetta Koda oli ollut kaksi viikkoa hoidossa mun vanhemmilla ja aamulla tuskailin, oliko tää nyt sittenkään niin fiksu ajatus mennä heti hoitojakson jälkeen kokeeseen, vielä meidän ekaan rally-tokokokeeseen, ekaan hallikokeeseen ja vielä vieraaseen halliin. Koda astui halliin häntä pystyssä ja vähän euroopan omistaja -asenteella, nopeasti se kuitenkin tottui hälinään, muihin koiriin ja uuteen halliin, ja pian olikin jo oma rento itsensä. Oltiin ajoissa paikalla, jo yhden jälkeen, kun alokasluokan rataantutustuminen oli merkattu alkavaksi vasta 15:30 ja oli lopulta oli reilu puoli tuntia myöhässä. Treenailtiin muutamia liikkeitä vielä ennen koesuoritusta ja ei muuta kuin radalle.


Rata oli ihan mukava, vaikea verrata mihinkään, kun ei ole aiemmin kokeissa käynyt, ei ratatreeneissä, eikä edes ohjatuissa rallytokotreeneissä, ollaan siis vaan itekseen sählätty. Tuomari vaikutti melko tiukalta, mutta radalla oli myös ensimmäisellä suoralla selvästi joku häiritsevä haju, johon todella moni koira jäi kiinni.

Meidän suorituksesta en muista läheskään kaikkea, mutta muistan alun olleen hankala. Koda meinasi myös jäädä tuohon hajuun vähän kiinni, kävi haistamassa muistaakseni ensimmäistä kylttiä ja alkuradan seuruussa edisti innokkuuttaan. Ensimmäinen maahanmeno edistämisestä johtuen todella vino, mutta tämän jälkeen hieman korjasi ensimmäiseen täyskäännökseen. Seuraavana oli eteen siirtyminen ja peruutukset, Koda ajautui sille hajulle tässä kohtaa ja uusin liikkeen. Toisella kerralla siirtyi muistikuvieni mukaan ihan siedettävästi eteen, mutta peruutuksissa lähinnä pomppi ja itse unohdin laskea askelet ja yhteensä -13p (-3p uusinta, -10p väärä askelmäärä) lopulta tästä kyltiltä napsasti. Tämän jälkeen Koda todella tsemppasi, seuruu oli tosi sujuvaa, mikä toki lähinnä tokoa/tottista treenanneelle koiralle onkin rally-tokossa se helpoin homma. Vielä tuli joku yksittäinen - 1p loppuradasta, mutta muuten (ainakin pisteistä päätellen) meni hienosti.Hieman jännitti, kuinka paljon tuomari miinusti tuosta alun sähellyksestä, mutta lopulta koe oli kuitenkin kirkkaasti hyväksytty, 83 pistettä. Tuomarin kommenteissa oli maininta hyvästä yhteistyöstä ja hienon näköisestä seuruusta! Vaikka en kaikkea meidän suorituksesta muistakaan, niin en muista radalla hirveästi jännittäneeni ja vaikka oma mokailu noiden askelten kanssa harmittaa, niin parempi oikeesti, että pistemenetykset tuli omista mokista. Seuraavat kokeet vajaan kahden viikon päästä ja sitten toivottavasti saataisiin vielä yksi koepaikka loppuvuodelle! 

kuvat © Nina Palmu


Kiira & Koda

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! :)