torstai 2. marraskuuta 2017

Osaa se ainakin poseeraa!

Mun on jo pitkään pitänyt viedä Koda taitavalle ja lahjakkaalle IdaPhotosin Idalle valokuvattavaksi. Ida on ottanut kuvia Kodasta muutamassa tapahtumassa ja olen tykästynyt kovasti Idan kuvien tyyliin. En ole kuitenkaan saanut varattua aikaa valokuvaukseen, lähinnä siksi, etten ole osannut päättää, millaisia kuvia Kodasta tahtoisin ammattilaisen ottamana - ihania, talvisia, pakkasen huurteisia kuvia, syksyisiä ruska-ajan otoksia vai kesäisen vehreitä kuvia. Sanomattakin kuitenkin selvää, että hypin riemusta, kun Ida otti yhteyttä ja pyysi Kodaa studiolle kuvattavaksi. Ja itseasiassa nuo studiokuvat olivatkin kaikista paras ratkaisu, studiokuvia kun ei itse saa koirasta mitenkään otettua.

Kuvaus sujui nopeasti ja helposti, Koda oli hurmaava ja valokuvauksellinen itsensä, malttoi hienosti pysyä aloillaan liukkaalla lattialla, poseerasi tottuneesti hölmöissäkin asennoissa ja katseli melko pienellä houkuttelulla Idan haluamiin suuntiin, mitä nyt välillä hieman liikaa innostui Idan kehuista... Tyypillinen Kopedi, ihmiset on paras palkka <3

Luulen, että Kodan mielestä tää studiokuvissa poseeraaminen oli jopa melkoisen helppoa touhua, kerrankin siellä kameran takana oli oikea ammattilainen, eikä tarttenut odotella kun tällänen amatööri-uuno-wannabe-valokuvaaja säätää asetuksia sataan kertaan, ennen kuin yhtäkään onnistunutta kuvaa muistikortille tallentuu... No, jos ei koirani mitään muuta osaa, niin osaa se ainakin poseeraa!

IdaPhotos

IdaPhotos
Kuvia otettiin kahdella eri taustalla ja käytettiin myös Halloween/syksy -aiheista rekvisiittaa. Lopulta pääsin vielä itsekin muutamaan kuvaan Kodan kanssa, mikä oli kyllä ehdottomasti mahtavinta. Itse kun yleensä seisoo kameran toisella puolen ja räpsii kuvia minkä kerkeää, ei hyviä otoksia itsestä ja koirasta juurikaan ole. Ihania muistoja saatiin näistä kuvista! <3

Sain valita onnistuneista kuvista omat suosikkini, jotka Ida sitten viimeisen päälle muokkasi edustaviksi. Valinta oli kovin vaikea, mutta lopulta suosikit löytyi. Tärkeimmäksi kriteeriksi nousi se, että Koda näytti valitsemissani kuvissa aivan itseltään. Kaikki koiranomistajat varmaan tietävät, miten koiralla on ne omat tyypilliset ilmeet ja eleet, ja juuri ne Ida oli upeasti näihin mun lempparikuviin saanut vangittua.

IdaPhotos
Oletko sä käyttänyt koiraasi ammattivalokuvaajalla? Oletko suunnitellut vieväsi? Minkälaisia kuvia sä haluaisit sun koirasta? Entä oliko näistä Kodan kuvista joku sun suosikki? 

Idaa voin itse ainakin suositella lämpimästi tämän ja aiempienkin kokemusten perusteella! Ja jos tulevan viikonlopun ohjelma on vielä auki, olisi loistava tilaisuus viedä koira Idan studiolle kuvattavaksi, kun studiolla järjestetään lauantaina Halloween -aiheinen kuvauspäivä (kuvaus ilmainen, maksat vain valitsemistasi tiedostoista). Lisätietoja kuvauksesta IdaPhotos -facebookista!


Kiira & Koda

postauksen kaikki kuvat © IdaPhotos

8 kommenttia:

 1. Voi miten kivoja kuvia, Koda on kyllä tosi tyylikkäänä kuvissa :)

  VastaaPoista
 2. Niin ihanat kuvat! Etenkin toi teidän yhteiskuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! <3 joo tosta yhteiskuvasta tuli kyllä onnistunu!

   Poista
 3. Ihania kuvia, Koda on kyllä oikeen mallikoira! :D Oon aina silloin tällöin miettinyt, että olisi kiva saada jonkun muun ottamat taulukuvat koirista :) Tosin molemmat nuoria ja vasta teetin niistä taulut, joten odotan ehkä muutaman vuoden. Ulkona haluaisin kuvat. Savusta talvi/syksy akselilla ja Lounasta mieluite kevät tai kesä kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, naureskelin viikonloppuna näyttelyissä kun kehässä ollessaankin Koda kuuli sulkimen äänen ja heti käänsi pään kehän laidalla olevan kameran suuntaan :D mä tykkään tästä Idan tyylistä tosi paljon! Ja Ida onnistui saamaan näihin Kodan tummiin silmiin hyvin eloa ja ilmettä, mikä on itelle ollu suurin haaste... täytyy näistä kuvista varmaan pari taulua teettää.

   Poista
 4. Todella kauniita kuvia. Oonkin moneen otteeseen tätä sun blogia vilkuillut ja vihdoinkin sain laitettua mun lukulistalle. :)

  http://haskisti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mäkin klikkailin sun blogin lukijaksi, katotaan kauan pystyn tän pentukuumeen kanssa seuraamaan :'D

   Poista

Kiitos kommentista! :)