torstai 5. lokakuuta 2017

Jalostustarkastus ja Pirkanmaan alaosaston colliepäivä

Reilu viikko sitten, lauantaina 23.9, vietettiin Pirkanmaalla colliepäivää. Olin itse alaosaston hallituksen jäsenenä järjestämässä tapahtumaa. Tapahtuma järjestettiin jalostustarkastuksen ympärille, mikä osoittautuikin oikein toimivaksi järjestelyksi. Jalostustarkastuksen lisäksi colliepäivässä oli tarjolla mukavaa seuraa, uusia tuttavuuksia ja lajikokeiluja, doboa, agilitya ja rallytokoa, sekä mahdollisuus myös koiran valokuvaamiseen.

Kodan kanssa me osallistuttiin jalostustarkastukseen, tarkastajana Mari Palgi. Eipä siinä tarkastuksessa mitään hirveän ihmeellistä uutta tullut omasta koirasta esille, mutta ehdottomasti kannatti osallistua. Saa paljon kattavamman arvion koirastaan kuin missään näyttelyissä, pitkään kestävä tarkastus on hyvää treeniä kehässä olosta ja jalostustarkastus on vielä täysin ilmainen.  

Tarkastus alkoi mittauksella, tätä odotin oikeastaan suurimmalla mielenkiinnolla, Kodaa kun ei ole koskaan virallisesti mitattu ja isohan se on. Korkeudeksi saatiin 62,5 cm, eli hieman yli ihannerajan. Pituudeksi tasan 70 cm, joten mittasuhteeksi tuli reilu 0,89. Collien ihanne ymmärtääkseni on 0,9 ja Koda siis melkoisen lähellä tätä ihannetta. Jännää sinänsä, moni tuomari nimittäin kommentoinut sen olevan aavistuksen pitkä ja näin lukee kyllä jostain kumman syystä myös jalostustarkastuspaperissa. Muut Kodan saamat arviot voitte katsoa kuvasta.


Jalostustarkin jälkeen jatkettiin kokeilemalla rallytokoa, johon oli rakennettu avo-kylteistä rata. Suoritusta katsellut ja lajikokeilua ohjaava harrastaja totesi mulle, että olisi helposti mennyt tästä radasta läpi hyvillä pisteillä, eli kannattais ehkä se sinne alokasluokan kokeeseen joskus ilmoittaa. Jos nyt vaan saisi aikaiseksi. Ollaan siis rallytokoa treenailtu lähinnä vaihtelun ja takapään käytön takia, mutta siinähän nyt melko hyvin pärjää jo tokopohjalla.

Seuraavana muistaakseni kokeiltiin muutamia aksaesteitä, lähinnä putkea ja hyppyjä, mutta myös keinua ja puomia. Aksaahan me ei olla yhtään tehty, kerran on Koda tainnut aiemmin putkesta juosta. Putket osoittautuivat parhaaksi jutuksi ikinä ja nopeasti Koda oppi, mitä sana "putkeen" tarkoittaa. Puomilla ei meinannut maltti riittää ja ekalla kerralla hyppäsi sieltä alaskin, mutta hauskaa näytti olevan. Alaosastolla on talven ajan oma agilityvuoro joka toinen viikko, joten täytyy sinne mennä Kodan kanssa silloin tällöin humpuuttelemaan, kun näytti tästäkin hommasta tykkäävän.

Doboa myös kokeiltiin, mutta sitähän me ollaan jo treenailtu ja kotonakin tuo pallo on, joten ei siitä sen enempää. Kentällä oli myös pk-esteet, joten käytettiin tilaisuus hyväksi ja treenailtiin pari hyppyä, noutoa, seuruupätkiä ja hälinässä sai myös erittäin hyvää paikkamakuutreeniä. Tehtiin paikkamakuuta esimerkiksi niin, että jätin Kodan ihmisjoukon keskelle makaamaan, ympärillä pyöri pari tyttökoiraa ja lähdin itse sisälle lämmittämään ruokaa. Siinä se makoili vielä, kun tulin takaisin, pätevä jätkä!
Kovin mukava päivä oli, ihmiset vaikuttivat tyytyväisiltä ja sääkin suosi!

Kiira & Koda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)