maanantai 3. heinäkuuta 2017

Vepekauden startti

Tämän kauden ensimmäiset vepetreenit olivat jo muutama viikko sitten, mutta jotenkin niistä jäi kirjoittamatta. Vasta eilen päästiin toisiin treeneihin, välissä oli tulehtunutta mäkäräisen puremaa, juhannusta ja muuta. Heinäkuun loppuun treenaillaan siis JoVessa ja oman ryhmän treenit ovat aina sunnuntaisin. Ryhmässämme on toistaiseksi näkynyt noutajia ja Koda, mutta kyllä sinne huhujen mukaan toinenkin collien omistaja kuuluu.

Tavoitteenahan meillä tälle kaudelle oli se soveltuvuuskoe, mutta katsotaan nyt, riittääkö meillä rahkeet siihen vieläkään. Vaikka ollaan talven ajan uimassa käyty, on liikkeet olleet viime kesän jälkeen sen verran hataralla pohjalla vielä, että ovat päässeet nyt täysin unohtumaan. Vientiä ei olla harjoiteltu vielä oikeastaan ollenkaan, edes kuivalla maalla. Yksinasuvana sen treenaaminen ei ole ihan niin yksinkertaista. Kesä alkoi tänä vuonna myöhään, kesäkuun aikana päästiin treenaamaan vain kerran ja nopeastihan tämä kesä on jo ohikin... Toivotaan, että treenikelit jatkuu pitkälle syksyyn niin sove olisi edes teoriassa jotenkin mahdollinen.


Veneestä Koda hyppää jo ihan ok, treenien ensimmäinen hyppy sitä aina jännittää, mutta kerran kastuttuaan alkaa jo sujua. Muutama virhepiste siitä tulisi ylimääräisistä käskyistä. Lisäksi Koda on ainakin tämänhetkisessä treenirannassa keksinyt ohittaa maaliportit aina metrin päästä, joten yksi virhepiste lisää tulisi tästä.

Veneenhaussa Koda lähtee nyt jo aika innoissaan köyden perään. Kyllä se miettii, mistä kohden parhaiten veteen pääsee, mutta etenee kuitenkin määrätietoisesti. Köyteen se tarttuu ihan hyvin ja lähtee tuomaan rantaan. Veneen vastus on kuitenkin vielä vähän turhan kova ja Koda ei ihan koko matkaa saa pidettyä köydestä kiinni, sillä kun uidessa on tollanen prinsessaote edelleen. Ajateltiin treenata tätä pelastusrenkaalla, johon kiinnitetään tuo samanlainen köysi ja Koda saisi harjoitella vetämään ensin tuon pelastusrenkaan rantaan. Aloitetaan pienellä vastuksella ja kasvatetaan pikkuhiljaa!


Hukkuvaa Koda lähtee vauhdilla pelastamaan. Tarttuu dummyyn ja lähtee rantaan päin, mutta sitten! Alkaa pyöriä ympyrää hukkuvan ympärillä. Heti kun dummyn toisesta päästä tuleekin vastustusta, sillä menee pasmat sekaisin. Se tosiaan pyörii hukkuvan ympäri, pitää kyllä samalla dummysta kiinni. Kutsuttuna se lähtee uimaan rantaa kohden, mutta on jo sen verran solmussa dummynsa kanssa, että päästää siitä irti. Kokeiltiin lyhyeltä matkalta Kodan omalla dummylla ja sen kanssa meni paremmin, ote oli varmempi ja homma sujui paremmin. Koda päästää rannassa dummysta kuitenkin heti irti, kun tassut ottavat maahan, mikä on vähän turhan aikaisin. Hukkuvan pelastusta lähdetään nyt treenaamaan lyhyeltä matkalta, että Koda saisi varmuuden siihen, mitä siltä halutaan. Yritän päästä Kodan kanssa mökille, että pääsisi omaan rantaan treenaamaan tätä useita kertoja.

Mietin hetkittäin, että onko tässä vepessä meille oikein järkeä ja mitkä meidän tavoitteet on, mutta kyllä mä Kodalle sen soven haluan. Ja jos soven saa, niin ei pitäisi alokasluokan koulari olla mikään mahdoton ajatus sekään. Suomen kesä on vain aika lyhyt ja kun Kodan kanssa kaikkiin pieniin juttuihin menee vepessä paljon aikaa, niin voi loppua aika kesken. Toisaalta aika vähän me ollaan treenattu, jos miettii, että viime kesänä käytiin varmaan noin 12 treenit ja tänä kesänä takana kahdet. Eipä taitaisi koira missään muussakaan lajissa olla viidentoista treenikerran jälkeen kisakunnossa? Eli ehkä ei vielä lyödä hanskoja tiskiin, ja tykätäänhän me haasteista!
Kiira & Koda

2 kommenttia:

  1. Vähänkö vepe kuulostaa mielenkiintoiselta! Ikinä en ole perehtynyt tarkemmin, mitä nyt juttuja kuullut. Ja etteköhän te sen soven läpi saa, nyt voi olla hankala vaihe mutta siitä se lähtee luistamaan joskus! Kunpa Suomessa olisi edes kuukauden pari pidempi kesä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vepe on kyllä hauska kesälaji! Voisi sitä tosiaan pari kk pidempäänkin vuodessa harrastaa, jos vain säät sallisivat :D

      Poista

Kiitos kommentista! :)