tiistai 4. heinäkuuta 2017

Paimennus suuressa häiriössä

Maanantaina oli taas paimennusilta. Ajeltiin aivan ihanassa auringonpaisteessa ja miltei hellelukemissa Kuttukuulle mun töitten jälkeen. Ennen meidän vuoroa käytin Kodan läheisessä lammikossa uimassa, jotta se jaksaisi paahteessa hieman paremmin. Meitä ennen kentällä oli juuri ollut juoksuinen narttu, jolla vielä kaiken lisäksi oli tärppipäivät juuri silloin! Koda vinkui ja ulisi meidän odottaessa omaa vuoroa, ja ajattelin, ettei tästä ainakaan nyt tule yhtään mitään.

Kentälle päästyään Koda tuntui kuitenkin täysin unohtaneen ihanan leidin ja keskittyi hommiin. Tai sitten se halusi esitellä osaamisensa ihastukselleen. Joka tapauksessa Koda teki erittäin hyvin! Sain olla melko hiljaa, kerran jouduin ensimmäisen pätkän aikana käskemään pois pidempikestoisesta haahuilusta, mutta muuten Koda tajusi hetken haahuilun jälkeen itse palata lampaille. Kodaa ei myöskään tarvinnut kehua, vaan se palkkautui hienosti tekemisellä. Koda liikkui sopivalla etäisyydellä, lampaat olivat ekan kierroksen aika jähmeitä, joten Koda sai kulkeakin melko lähellä. Pidettiin ensimmäinen kierros lyhyenä, sillä Koda teki tosi hyvin. Kouluttajan mukaan paras kierros, mitä hän on meiltä tähän mennessä nähnyt.Ennen toista kierrosta käytin taas Kodan pikaisella uintikierroksella. Toisella kierroksella Koda alkuun hieman säntäili ja sai lampaisiin loppu pätkän ajaksi ekaa kierrosta enemmän vauhtia. Myös aidan toisella puolella toisessa aitauksessa paimennettavana olevat lampaat vetivät meidän laumaa puoleensa ja lampaat pariin otteeseen yrittivät syöksyä kavereidensa luokse. Lampailla oli sen verran enemmän vauhtia ja menohaluja, että Koda joutui oikeasti olemaan aika flegmaattinen, jotta lampaat pysyivät mulla.

Kouluttaja edelleen korosti, että Kodalla on mieletön voima lampaisiin. Jos se ottaa yhdenkin innokkaamman askeleen, lampaat lähtevät karkuun. Eli se joutuu oikeasti olemaan lähestulkoon apaattinen meidän perässä kulkiessaan. Toisaalta lampaat, jotka muille koirille pistävät vastaan ja uhittelevat, eivät uskalla Kodaa haastaa ollenkaan. Kouluttaja totesikin, että Kodalle joutuu olemaan erityisen tiukka, koska sen pienetkin hölmöilyt, jotka menevät täysin nuoruuden piikkiin, heijastuvat lampaisiin todella vahvasti.

Treeneistä jäi todella hyvä mieli, Koda teki enemmän mulle kuin itselleen, sain olla pitkiä pätkiä hiljaa ja vain talsia eteenpäin lammaslauma perässäni. Koda ei ottanut häiriötä juoksuisesta tytöstä, joka vielä omalla vuorollaan ehti pissata kentälle. Koda löysi kyllä tuoksut, mutta jätti asian sikseen nopeasti. Aika mahtava jätkä! <3Kiira & Koda

2 kommenttia:

  1. Huippu mies!! :) hienolta näytti videollakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se jotain on oppinut!! Täytyisi saada otettua vähän pidempää videota joku kerta! Oppii itsekin kun noita videoita katsoo :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)