lauantai 22. heinäkuuta 2017

Luustokuvaus ja silmätarkastus

Ollaan vietetty blogin puolella hetki vähän hiljaisempaa aikaa, mä olen jännittänyt Kodan luustokuvauksia ja jotenkin tulevia kuvauksia jännittäessä ja tuloksia odotellessa ei ole ajatustoiminta riittänyt kirjoittamaan meidän muista kuulumisista mitään. Ajattelin, että kuvaukset vaikuttavat niin moneen asiaan, jaksanko käyttää Kodaa enää näyttelyissä, jos siltä löytyisikin vaikka paha lonkkavika, tai sallisiko terveys pk-lajien jatkamisen, pystyisikö Koda koskaan ylittämään A-estettä tai hyppäämään metrin pk-esteen yli?Maanantaina kuvauspäivä koitti. Aika oli varattu Jari Aholle, Joensuun Eläinklinikalle. Olin kuullut Ahosta monenlaista ja noh sanotaanko, että hän tosiaan jakaa mielipiteitä lähinnä ilmeisesti suorapuheisuutensa takia. Kuitenkin Aho on kuulemani mukaan erityisen hyvä silmätarkastuksissa, mikä tässä oli ratkaiseva tekijä. Luustokuvat kun kuitenkin menisivät Kennelliittoon kuulemaan viimeisen tuomionsa, kunhan kuvat olisi otettu oikein.

Ensin tarkastettiin silmät ja niissä kaikki oli kunnossa. Tätä osasin odottaakin, pentutarkastuksessa kun silmät olivat olleet terveet ja collieille yleinen CEA näkyy sairailla pentuna, mutta voi iän myötä muutokset voivat peittyä pigmentin alle. Tutkimuspöydällä Aho piikitti Kodaan rauhoittavat ja siirryttiin odotusaulaan odottelemaan. Koda tipahti lääkkeen voimasta todella nopeasti ja otti tehokkaat unet odotusaulassa.

Aho kertoi kyllä ajatuksensa luustokuvista ja melko hyvinhän ne paikkansa pitivät. Keskiviikkona ilmestyi Omakoiraan tulokset lonkista ja kyynäristä, A/A ja 0/0. Selkää eniten Kodalla jännitin, sieltä kun Aho löysi pienen pientä moitittavaa. Päivitin Omakoiraa koko viikon ja perjantaina, kun lausunnot eivät vieläkään olleet näkyvissä, ajattelin, että saan odottaa seuraavankin viikon. Lauantaina kuitenkin satuin onneksi tarkistamaan sähköpostini ja jes! Tulokset lausuttu! Syke nousi varmaan sataanviiteenkymppiin, kun kirjaudun Omakoiraan ja maksoin lausuntomaksun. Tulos pamahti ruudulle. LTV1, VA0 ja SP0!Aho oli pienen pienen spondyloosin alun nähnyt siis T4-T5 -nikamissa ja tarkempaan lausuntoon spondyloosi onkin kirjattu rajatapauksena. Itse ajattelen, että tuohon rintarangan alueelle Koda on helposti voinut saada nuorena jonkun iskun, minkä seurausta muutos on. Yhdessä nikamassa tässä vaiheessa oleva lievä muutos, kun ei oikein perinnölliseksi sovi. Veikkaampa, että näitä puhtaaksi lausuttuja rajatapauksia löytyy useita, mutta Kennelliitollakin on joku järki päässä sen suhteen, mihin kaikkeen kannattaa puuttua, ettei terveistä koirista pilkunviilauksella tehdä sairaita. Ja monihan tuota selän kuvaamista kritisoi ylipäänsä.

Joka tapauksessa erittäin hienot tulokset mun pikkumiehellä ja tää antaa vähän suuntaa tulevaisuudelle ja lajivalinnoille! Tästä pian lisää ;)

Helpottuneet,


Kiira & Koda

6 kommenttia:

Kiitos kommentista! :)