maanantai 12. kesäkuuta 2017

Suomi nousuun koira kerrallaan

Viime päivät ollaan elelty poliittisesti mielenkiintoista aikaa ja ajateltiin Kodan kanssa kantaa kortemme tähän poliittiseen kekoon. Meidän mielestä Suomi saataisiin parhaiten nousuun, kun hallitus budjetoisi rahat siihen, että jokaiselle suomalaiselle, tai ainakin jokaiseen suomalaisperheeseen kustannettaisiin koira! Aivan, loistava ajatus, tiedetään! Näinhän ei tietenkään voi väittää ilman perusteita, joten tässä tulee:

1. Terveysvaikutukset. Suuri osa valtion/kuntien menoista menee terveydenhuollon kustannuksiin ja suomalaisille tyypillisiä ongelmiahan ovat esimerkiksi sydän- ja verisuonisairaudet, ylipaino, kakkostyypin diabetes, lapsilla astma ja allergiat... No mikäpä näihin sen parempi ratkaisu olisi kuin koira! Koiraa on pakko ulkoiluttaa, omistaja saa liikuntaa, pysyy poissa jääkaapin ja telkkarin äärestä, raitis ilma auttaa univaikeuksissa, koira laskee omistajansa stressihormonitasoja ja verenpainetta, koira myös joidenkin tutkimusten mukaan jossain määrin ehkäisee lapsen sairastumista astmaan ja allergiaan... Tarviiko tähän nyt enempää sanoa?

2. Lisää töitä suomalaisille. Muistatte varmaan kampanjan, jossa kerrottiin, että jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa kymmenellä eurolla aiempaa enemmän suomalaisia tuotteita, saataisiin hurjasti työpaikkoja lisää. No mitenkäs me koiraharrastajat, jotka laitamme kuukaudessa useita satoja euroja suomalaisiin tuotteisiin, pienyrittäjille koirakouluissa, eläinlääkäreihin, suomalaiseen raakalihaan... Aika paljon tulisi lisää työpaikkoja, sanonpahan vaan.

3.  Fiksuja ja empaattisia lapsia. Koira opettaa lapselle sekä maalaisjärjellä ajateltuna että myös tutkimusten mukaan empatiaa, vastuuta ja huolenpitoa. Koira pitää myös lapselle seuraa, koiralle voi kertoa murheet ja surut, joita ei muille kerro. Koiran läsnäolon esimerkiksi luokkahuoneessa on myös tutkittu parantavan lapsien oppimista ja keskittymiskykyä. Tutkimusten mukaan koira myös vähentää lapsen aggressiivisuutta, lisää kärsivällisyyttä ja kehittää lapsen sosiaalisia taitoja.

4.  Ehkäisee masennusta, työuupumusta ja syrjäytymistä. Koira pakottaa joka aamu ylös sängystä, sitä rapsutellessa stressihormonipitoisuudet laskevat ja oksitosiinipitoisuudet nousevat, sen kanssa ulkoillessa tapaa melkein väkisinkin ihmisiä, koiraharrastuksista löytää monenlaista seuraa ja koiran kanssa löytää itsensä luonnonhelmasta, kauniista maisemista, joissa unohtaa täysin arkiset murheet ja työpäivän stressit.
Oisko sulla lisättävää tähän listaan?

Kiira & Koda

4 kommenttia:

 1. Hyvä listaus ja jokainen kohta pitää täysin paikkansa! Ei muuta kun hallitukselle vaan ehdotusta!

  PS. Löysin tieni sun blogiin juuri. Oon aina ollut collie-fani, mutta mua harmittaa kovasti se, että mun näkemän ja kokeman mukaan, niiden harrastuspotentiaali on melko vähäinen (kiitos ulkonäkökeskeinen jalostus...) Mutta ehkä sun blogista saa vahvistusta siihen, että collieistakin voi olla harrastuskaveriksi!

  Käy kattoo myös mun blogi: http://mitteliriia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus vieraillutkin blogissasi ja itseasiassa kävin kommentoimassakin sitä tekstiä, missä puhuit collieiden luonteista jotain. :) Kyllä niitä vielä hyviäkin löytyy, mutta myönnettävähän se on, että monesta colliesta ei ole enää harrastus- saatika työkoiraksi.

   Poista
 2. Samaa mieltä! Vaikka ongelmaksi nousevatkin se että osa ihmisistä ei voi sietää koiria ja toisista ei ole koiran kouluttajaksi :(

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)