perjantai 7. huhtikuuta 2017

Staffitytöt hiekkakuopalla

Perjantaina Koda pääsi pitkästä aikaa tekemään tuttavuutta uusien kavereiden kanssa. Leikkikavereiksi meille lähti kaksi staffityttöä, äippä ja tytär. Pitkään meillä oli staffityttöjen omistajan kanssa puhetta, että viedään koirat leikkimään keskenään. Aloitettiin suunnittelu varmaan jo helmikuun puolella, mutta saatiin päivä sovittua vasta nyt ja päätettiin viedä koirat juoksemaan Kangasalan hiekkakuopille. Ajankohta oli toisaalta varmasti riehumiselle huomattavasti parempi kuin ne älyttömän liukkaat alkukevään ilmat.

Täytyy myöntää, että olen vähän ennakkoluuloinen tällaisten rotujen suhteen, monistahan sanotaan, etteivät ne välttämättä tule muiden koirien kanssa toimeen, vaikka muuten lempeitä ovatkin. Suurimmaksi osaksi ennakkoluulot varmasti johtuvat siitä, ettei rotu ole mulle henkilökohtaisesti oikeastaan ollenkaan tuttu ja onhan se kehitetty alunperin koiratappeluihin. Ennakkoluulot saivat kuitenkin ainakin näiden tyttöjen osalta nopeasti kyytiä!

Alkuun koirat vähän haukahtelivat toisilleen hihnassa ja Koda oli ainakin hieman ihmeissään uusista tyypeistä ja täysin vieraasta paikasta. Otettiin parit ohitukset ja rauhoitettiin koirat ennen kuin päästettiin ne irti. Heti hihnasta päästyään Koda ampaisi täysillä uusien tuttavuuksien luokse ja riehuminen alkoi. Äippä-staffi oli vähän ärtsy ja hetkittäin liian päällekäyvä Kodan mielestä, mistä Koda sitten joutuikin kaksi kertaa sanomaan. Alun selvittelyjen jälkeen leikit sujuivat kuitenkin tosi kivasti, etenkin nuoremman staffin kanssa Koda sai mainiot jahtaamisleikit aikaiseksi. Riemu repesi kuitenkin kunnolla vasta, kun joku koirista bongasi maasta rikkinäisen tennispallon.

Kodalle teki hyvää paitsi päästä kunnolla juoksemaan vapaana, myös leikkimään itseään selvästi pienempien koirien kanssa. Ihana oli saada Kodalle pitkästä aikaa positiivisia kokemuksia pienemmistä koiria, vaikka tuskinpa Koda näitä osaa vain koon vuoksi yhdistää naapurin räkyttäviin, valkoisiin palleroihin. Ja mä nautin, kun pääsin kuvaamaan vaihteeksi aivan erilaisia koiria kuin tuo oma karvakasa! Sen ehkä huomaa kuvien määrästä...


koira-arki

arkea koiran kanssakoirablogiKiira & Koda

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mäkin haluan jo kuvaamaan! Mulla on siis oma kamera rikki ja lainakameralla ei kuvat onnistu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo nää ilmat alkaa olla sellaset, että hirvee kuvausinto päällä jatkuvasti! Voi vitsi :/ toivotaa et saat uuden kameran pian!

   Poista
 2. Tosi mainioita rallittelukuvia! :-) Monesti on pitänyt kysyä, että kuvailetko millä kalustolla ja käytätkö jotain muokkausohjelmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Mulla on Canonin 700D ja siihen toistaseksi vaan 18-135mm f/3.5-5.6 -objektiivi, mutta haaveissa pari muuta ;D Kuvanmuokkaukseen käytän lähinnä Lightroomia. On mulla toi Photoshop myös, mutta harvemmin sitä tulee käytettyä, vaatis vielä kauheesti opettelua.

   Poista

Kiitos kommentista! :)