maanantai 6. maaliskuuta 2017

Liettuan Voittaja & Vilna Cup '17

Ensimmäinen ulkomaan näyttelyreissu takana, reissu suuntautui Liettuan Voittajaan ja Vilna Cupiin. Reissuun lähdettiin serkkuni asuntoautolla. Kyydissä oli Kodan lisäksi serkkuni kaksi koiraa, skotlanninhirvikoira ja greyhound, narttu ja uros. Nää urokset ei niin hyvin tulleet toimeen keskenään kuin toivottiin, grey puolusti tietty laumaansa ja Koda menetti hermonsa, jos sen pienet alistumisyritykset eivät saaneet toisen pörinää loppumaan. Saatiin asuntoauto kuitenkin mukavasti rajattua kahteen osaan Kodan häkillä, ja näin automatkoista selvittiin hienosti ilman ärinöitä ja kyllä lopulta Koda ja Laki oppivat myös kunnioittamaan etäältä toisiaan.

Automatka Viron ja Latvian läpi Liettuaan sujui mun osalta rattoisasti nukkuen, toki ruokatauon aikaan olin pirteänä Hesburgerin jonossa, mutta ruuan jälkeen taas uni maistui, oli jäänyt edellisenä yönä unet vähän vähiin. Pysähdyttiin toki myös useamman kerran lenkittämään koiria ja Koda olisi halunnut tietysti skottineidin kanssa päästä hippasille Latvian hiekkarannoilla. Hotellille päästiin seitsemän jälkeen perjantai-iltana, koirien lenkitys, hotellin ravintolaan syömään, koirien harjausoperaatio viinilasillisen äärellä ja suihkun kautta nukkumaan. 

Niin tyytyväisenä, kun on tyttöseuraa samalla penkillä


Lauantaina collieiden kehä alkoi puoli kahdentoista aikaan ja skotit ja greyt olivat vasta iltapäivästä. Mentiin kaikki kuitenkin heti aamusta näyttelypaikalle, jotta Koda ehtisi hieman rauhoittua, tottuisi hälinään ja Kari ehtisi treenailla sen kanssa vähän ennen kehän alkua. Mä en ollut yhtään niin jännittynyt kuin aiemmin, ehkä pitkä ajomatka ja muu häslinki oli pitänyt ajatukset muualla. 

Kehässä Koda oli nätisti, se esittää itsensä oikein ylpeästi, itseluottamusta ja intoa uhkuen. Hyvä niin. Mitä nyt sen häntä harjoittelusta, pitkästä ajomatkasta, hotellissa nukutusta yöstä ja huolellisista valmisteluista huolimatta tuppaa nousemaan. Ei ymmärretty tuomaria ja Kodan poistuessa kehästä oli hieman epäselvää, mikä oli lopputulos. Kodahan oli tosiaan nuorten luokassa ainoa uros, mutta jäi epäselväksi, että mitä se sai laatuarvosteluksi ja saiko SA:n vaiko ei. Koda pyydettiin kuitenkin uudelleen kehään valiourosta vastaan, joten oli se sitten erinomaisen saanut. Valiourokselle Koda kuitenkin joutui taipumaan ja tuloksena oli ERI1, CAC ja varaCACIB. Tuomarina lauantaina oli Kim Leblanc Kanadasta.


Glenoak Enlightened

Lauantai jatkui serkun koirien kehän laidalla valokuvaten ja jännittäen. Molemmat olivat rotunsa parhaita ja etenivät ryhmäkilpailuun. Ryhmäkilpailussa greyhound Laki voitti ryhmänsä ja siten jäätiin vielä jännittämään Best in Show -kilpailua. Ja kappas, saksalainen tuomari valitsi greyhoundin voittajaksi! Taustalla soi We Are the Champions ja mua harmitti jälkikäteen niin pirusti, etten ottanut BIS-kehää videolle! Laki nousi ykköspallille ja Kari näytti hyvin hämmentyneeltä, heidän ensimmäinen BIS -voitto. Huikeeta oli päästä todistamaan tätä! Joku paikallisesta lehdestä tuli kuvaamaan ja haastattelemaan ja sunnuntaina monet pysähtyivät osoittelemaan edellispäivän BIS-voittajaa.  

Chic Choix Dhulert Cordelia

Karkati Constantinos
BIS-voittaja Laki (Karkati Constantinos)

Sunnuntaina oltiin toivuttu Kodan lauantain tappiosta ja lähdettiin hyvillä mielin uuteen näyttelypäivään. Olin kuitenkin jo varautunut, että Koda jää sunnuntainakin toiseksi, mulla ei ollut suuria odotuksia enkä toisaalta siksi myöskään oikeestaan jännittänyt etukäteen. Kehän aikana olin kuitenkin sitten jo sen verran jännissä tunnelmissa, että unohdin kokonaan kuvata Kodan suorituksen. Tuomari Cristian Stefanescu Romaniasta antoi Kodalle erinomaisen ja päästiin taas kisaamaan CACIB:sta. Mun manailuista huolimatta tuomari kätteli Karin ensimmäisenä ja siten Koda oli rotunsa paras uros ja sai ensimmäisen kansainvälisen sertinsä. Ja me serkun kanssa hurrattiin kehän laidalla! Upee Koda! Kauniille trikkitytölle Koda joutui kuitenkin myöntämään tappionsa ja lopulta tuloksena oli siis ERI1, VSP, CAC ja CACIB

Saatiin siis oikeestaan kaikki, mitä Kodalle Liettuasta lähdettiin hakemaan. Erinomaiset arvostelut, hyvä kokemus ulkomaan reissusta, kaksi Liettuan sertiä ja ensimmäinen kansainvälinen serti. Olen niin ylpeä tosta nuoresta jätkästä, se oli pitkän automatkan niin nätisti, ei vaikuttanut koko viikonlopun aikana yhtään stressaantuneelta, nautti näyttelyissä saamastaan huomiosta ja osasi hienosti rauhoittua myös hotellihuoneeseen ja näyttelypaikalla häkkiinsä. Koda käyttäytyi serkkunikin mielestä niin mallikelpoisesti, että ollaan kuulemma tervetulleita mukaan näyttelyreissuille milloin vain! Ja sen verran positiivinen kokemus oli kaikinpuolin, että lähdetään kyllä mukaan uudestaankin, kunhan vain mun opiskelijan tili toipuu tästä reissusta :D

Glenoak Enlightened

Glenoak Enlightened
Lopulta saldona 2 x LT CAC, 1 x varaCACIB ja 1 x CACIB

Sunnuntaina rotukehien jälkeen sain autokyydin lentokentälle ja jäin odottelemaan lentoa kotia kohti, jotta ehdin maanantaiseminaariin. Koda jäi siis vielä serkkuni kanssa Liettuaan ja tuli tänään auto- ja laivakyydillä turvallisesti takaisin Suomeen. Koda jäi kuitenkin vielä loppuviikoksi tädilleni pääkaupunkiseudulle hoitoon ja haen jätkän sunnuntaina vasta takaisin kotiin. Katsotaan miten selviän viikon ilman tota karvakasaa! Nyt jo ikävä... 


Kiira (& etä-Koda)

9 kommenttia:

 1. Onnea superhyvistä tuloksista!❤❤

  VastaaPoista
 2. Kiitos blogin linkkauksesta! Ja jes! Näyttelykoiriaa! Ihanaa. Itse tykkään niin lukea muiden näyttelypostauksia, kun tulee sitä itsekin käytyä ulkomaita myöten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana kuulla! Välillä mietin, että kiinnostaako nämä näyttelyjutut ketään! Tervetuloa seuraamaan meidän sähellyksiä :D ja kiitos onnittelusta!

   Poista
 3. Niin ja onnea siis hyvistä tuloksista!

  VastaaPoista
 4. Wau! Onnea hienoista tuloksista :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oli kyllä kaikinpuolin hieno reissu :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)