sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Koirauimala ja bortsu -ihastus!

Koda on ihastunut. Ihastus on kolmevuotias bordercollie-neiti nimeltänsä Pai. Kodan epäonneksi tunteet eivät kuitenkaan ole molemminpuoleiset. Suurimmaksi osaksi bortsutyttö kohtelee Kodaa kuin ilmaa, paitsi Kodan rikkoessa Pain asettamaa lähestymiskieltoa, jolloin hellyyttävä ja rakastettava Pai muuttuu nopeasti tiukkasanaiseksi ja terävähampaiseksi muijaksi. Koda onkin oppinut pysymään turvallisen etäisyyden päässä Paista ja yrittää epätoivoisesti kauempaa ja varovasti kutsua tyttöä leikkiin. Ehkä se vielä joskus innostuu. Toivossa on nuoren pojan hyvä elää.

Saatiin Pai eilen Kodan seuraksi uintivuorolle ja vähän jännitin alkuun, miten noiden kemiat altaassa kohtaa. Koda kun yleensä haluaa pelastaa ja Pai ei kovinkaan suuressa määrin arvosta Kodan läheisyyttä. Käytiin alkuun kävelyllä koirien kanssa ja koska oltiin tosi hyvissä ajoin paikalla, tehtiin vähän tottelevaisuusharjoittelua ja lämmittelyä uimalan pihalla.

koirauimala

bordercollie


Oltiin varattu vuorolle uittaja, Pai oli uinut uimalassa vain kerran aiemmin ja Koda ei ole juuri uinut muiden koirien seurassa. Altaaseen molemmat koirat menivät melko reippaasti. Pai pohdiskeli hieman Kodaa kauemmin, mutta rohkaistui selvästi, kun näki, miten sujuvasti Koda rampilta pomppasi altaaseen. Alkuun Kodalla oli selvästi tarve pelastaa ihana neiti hädästä, mutta muutaman multa ja uittajalta tulleen käskyn jälkeen se lähinnä ui Pain perässä. Bortsu -neidillä oli täysi työ keskittyä itse uimiseen ja lelujen noutamiseen, joten Koda oli sille altaassa täysin ilmaa.

Koda oli miltei koko puolituntisen vedessä, ja jaksoi hyvin, sillä siitä on kuoriutunut melkoinen kuviokelluja. Se vaan nautiskelee lämpimästä vedestä, tekee itsekseen kieppejä, lilluttelee paikallaan, tiputtelee lelua ja noukkii hetken kuluttua uudelleen suuhunsa. Kyllä siihen aina lelua vaihtamalla hetkellisesti saa taas virtaa ja vauhtia, mutta se tykkää ottaa rauhallisesti. Kuitenkin aina Pain ollessa vedessä Kodan vauhti aivan selvästi kiihtyi ja nuori pari ui usein kilpaa leluille. Vaikka Kodan uiminen onkin hidastempoista, selvästi se siitä tykkää, eikä malttaisi vielä puolen tunnin uinninkaan jälkeen nousta altaasta ja kääntyy vielä vedestä noustessaan rampilla ympäri, josko joku vielä heittäisi yhden lelun noudettavaksi.

Pai oli selvästi Kodaa vauhdikkaampi uimari. Se otti oikein juoksuaskelia ennen altaaseen ponnistusta, nouti kiireesti lelunsa ennen kuin Koda ehti väliin ja ui äkkiä takaisin rampille. Pain hätäisempi uintityyli vaati enemmän taukoja, mutta hienosti se jaksoi vuoron loppuun asti uida. Uinnin, pesun ja kuivauksen jälkeen molempien koirien energiavarastot alkoivat olla aika loppuun kulutettuja ja nuorukaiset nukahtivat kotimatkalla mun auton takapenkille selät vastakkain.

split face bordercollie

Glenoak Enlightened


Koda oli koko illan kotona ihan väsynyt, heti BOT:n päälle saatuaan se teki pesän mun sänkyyn ja nukkui siinä tyytyväisenä iltaruokaan ja -lenkkiin asti. Muutamaan otteeseen se haukahti unissaan ja kerran heräsi myös omaan ärhäkkään murinaansa vähän pöllähtänyt ilme naamallaan.


Kiira & Koda

2 kommenttia:

 1. Voi, mikä ihana tyttöystävä! Ymmärrettävästikin on Kodan pää pyörällä. :) Koirat on kyllä hauskoja nukkuessaan - niistä lähtee kummallisia ääniä. Varsinkin pentuaikana.
  Koirauimala on toisaalta tosi hauska idea, mutta itse hieman karsastan kloorivettä. Tuntuisi jotenkin ikävältä laittaa koira lillumaan sellaiseen, kun niillä kuitenkin on herkkä iho.
  Koda vaikuttaa tosin nauttivan touhusta. Kuvatkin ovat ihan mahtavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pai on kyllä hellyyttävä :) Koda usein haukahtelee unissaan, mutta tässä mittakaavassa ei ole kyllä koskaan murissut, ties mitä petoa vastaan on unissaan taistellut :D muakin on se kloori mietityttänyt, Koda ei onneksi uidessaan juo vettä ja yritän pestä Kodan huolellisesti uinnin jälkeen. Hieman sen iho kutisee uinnin jälkeen, mutta toisaalta kutisee samalla tavalla myös järvessä uiskentelun jälkeen.

   Poista

Kiitos kommentista! :)