lauantai 18. maaliskuuta 2017

Energiset möllitokokisat

Mun eilisen iltavuoron ja viime yön unien seurauksena Kodan energiavarastot olivat täyttyneet oikein ryminällä. Aamulla se hyppäsi sänkyyn herättämään, mitä se ei siis ole tehnyt oikeastaan ikinä kotioloissa. Yleensä se mun herätessä siirtyy olohuoneen nurkkaan torkuttamaan ja heräilee vasta puolen tunnin päästä. Käytiin pitkähköllä aamulenkillä ja törmättiin pariin koirakaveriin, joiden kanssa Koda pääsi leikkimään.

Aamulenkin ja -leikkien jälkeen lähdettiin kiireellä Nekalan Wuffin järjestämään möllitokokisaan ja oltiin kyllä ihan liian myöhään paikalla. Koda ei ehtinyt ollenkaan rauhoittua ennen omaa suoritusta ja suoritus oli sitten sen mukainen. Kisaltiin siis nakkiluokassa ja liikkeet olivat alokasluokan tasoa, mutta palkkailu liikkeiden välissä sallittu. Koda ei tajunnut yhtään, että oltiin tultu jotain fiksuakin tekemään ja meidän vuoron tullessa se kävi ensin moikkaamassa kaikkia kehässä ja sen laidalla seisoskelevia ihmisiä ja oli ihan valmis maailman parhaaseen leikkituokioon. 


Mua taas vähän jännitti, Koda höselsi ja mä annoin käskyjä ennen lupaa. Noh, treenaamaanhan sinne mentiin! Yksilöliikkeet alkoivat hypyllä, mikä menikin aika kivasti. Hieno hyppy ja pienellä loikalla perusasentoon. Pisteitä 9. Tämän jälkeen taisi olla kapulanpito, mikä sekin sujui kivasti, kerran Koda taisi pyöräyttää kapulaa suussaan. Pisteitä pidosta 9,5. Kaukokäskyissä Koda "istu" -käskyllä syöksyi eteenpäin, istui siis kyllä, mutta liikkui reippaasti mua kohti. Maahanmeno hieno ja malttoi olla maassa "sivu" -käskyyn asti. Kaukokäskyistä pisteitä 6,5. Liikkeestä maahanmeno hidas, kuten on ollut treeneissäkin, Koda kuitenkin jäi paikalleen ja nousi vasta käskyllä, mikä vallitsevassa mielentilassa oli hienoa. Pisteitä tästä myös 6,5.

Seuraavana liikkeenä oli seuruu, missä parhaiten näki meidän huonot alkuvalmistelut. Koda aloitti ihan ok kontaktissa, mutta kontakti hävisi nopeasti. Kuljeskeli kyllä mukana ja juoksussa palasi kontaktiin. Huomasi kyllä, että se olisi tarvinnut joka väliin kehua tai lisäkäskyn pysyäkseen mukana. Liikkeen pysähtyessä tyyppi vaan jatkoi matkaa... Pisteitä ansaitusti vain 5. Viimeisenä luoksetulo, mikä oli kyllä oikein vauhdikas ja varma. Huomaa, että ollaan viime aikoina tässä käytetty lelupalkkaa. Hetken kyllä ehdin pelätä, ettei jarrut pelaa ja Koda vetää täysillä päin. Kuitenkin hyvä pysähdys, ihan aavistuksen vinoon, käskyllä hienosti sivulle. Pisteitä luoksetulosta täysi 10.


Viimeisenä otettiin paikkamakuu, jossa Koda meni jo edellisen koirakon käskyllä maahan. Käskyttäjänä oli matala- ja kovaääninen mies, oli vissiin liian kova auktoriteetti Kodalle. Hyvin Koda pysyi maassa sen vaadittavan minuutin ja oli maassa "sivu" -käskyyn asti, kuitenkin aika paljon levottomuutta ilmassa. Pisteitä tästä 6. Edellisissä möllitokoissa paikkamakuu meni nollille, joten iso parannus kuitenkin! Kokonaisvaikutelmasta pisteitä tällä kertaa 7, tuomarin mukaan kivannäköistä yhdessä tekemistä, vaikka Kodalla olikin hösöpäivä käynnissä. 

Yhteensä pisteitä kertyi tänään kertoimineen 146/200. Viimeksi, tammikuun möllitokoissa pisteitä tuli 134, eli parannusta kuitenkin yli kymmenen pistettä. Seuruun reilu pudotus toki harmittaa kovasti, mutta tää olo suurimmaksi osaksi huonon valmistautumisen syytä.  

Vasta paikkamakuun jälkeen Koda alkoi tarjoilemaan mulle kontaktia ja aivan selvästi rauhottui. Harmi, että oma aikataulujen mokailu nyt huononsi koiran suoritusta näin paljon, mutta tietääpähän ainakin, että Koda oikeasti vaatii sen oman aikansa oikean mielentilan löytymiseen. Lisää kokeenomaista treeniä ja erityisesti tota oikeen mielentilan hakemista! 


Kiira & Koda

3 kommenttia:

 1. Teillä oli tosi hyviäkin pisteitä! Mitä nyt oon Kodan treenivideoita nähnyt täältä blogista, niin sillä on aika kivan näköstä tekemistä. :-)

  Toi on kyllä jännää miten paljon koirat eroaa siinä suhteessa, kuinka paljon kukakin tarvitsee valmisteluita vai viekö vaan esim. suoraan autosta kehään. Oman kanssa en oo vielä kisannut tokossa enkä käynyt edes mölleissä, mutta se on mätsäreissä/näyttelyissä sellainen, että tarvii ainekin hetken aikaa ihmetellä ennen omaa vuoroa. Sitten se alkaa itse ottamaan kontakia ja ikäänkuin "kysyy", että mitä tehdään nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Osa liikkeistä meni kyllä nappiin, selvästi nuo, mitkä vaatii vähemmän keskittymistä ja enemmän vauhtia :D Kyllä sillä ainakin aina hauskaa on ja sehän on edellytys uuden oppimiselle! Vielä kun sen oikean keskittymisen saisi tuotua lyhyeen kisasuoritukseen.

   Me ollaan Kodan kanssa usein näyttelypaikalla vähintään tuntia ennen, tuolla Liettuan reissulla oltiin jo pari tuntia ennen omaa kehää paikalla ja se tuntui olevan Kodalle sopiva aika rauhoittua. Toivotaan, että iän myötä sekin nopeutuisi, eikä tarvitsisi aika kukonlaulun aikaan olla kehän laidalla :D

   Poista
  2. Haha joo. :-D Noomi rauhottuu näyttelypaikalla häkkiin nukkumaan, mutta sitä ei voi ottaa ulos suoraan kehään tai muuten menee ihan riehumiseks koko homma. Toki tääkin on nuori koira, ikää on vasta 15kk.

   Poista

Kiitos kommentista! :)