sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Hukassa Hervantajärvellä

Mitäpä sitä todellinen, hullu koiranainen muutakaan viikon ainoana vapaapäivänään tekisi, kuin lähtisi koiran kanssa metsälenkille, hieman eksyisi ja lopulta viettäisi metsässä yli kolme tuntia? No ei mitään!

Jostain syystä Hervantajärven luontopolku on sellaista aluetta, jonne eksyn joka kerta, niin myös tänään. Todellisuudessa olin luultavasti reilun puolentoista tunnin samoilun jälkeen suunnilleen siellä, mihin suunnistinkin, mutta epäilin omaa suuntavaistoani, vilkaisin navigaattoria ja navigaattori näytti mun olevan jossain aivan muualla kuin olin kuvitellut. Ei muuta kuin takaisin omia jälkiä. Navigaattorin nuoli ei liikkunut mihinkään, vaikka kuinka kävelin, kunnes lopulta pompahti osoittamaan mun olevan jossakin moottoritien lähistöllä Akaassa (eli noin 40km päässä lähtöpisteestäni)... Se siitä navigaattorin avusta. Päätin kuitenkin kävellä samaa reittiä takaisin, jotta ei lenkki enää älyttömästi pitenisi.


Harmillisesti aurinko ei tänään hellinyt samoin kuin eilen, mutta reipas ulkoilu teki kyllä hyvää meille molemmille. Koda pääsi kunnolla juoksemaan ja nauttimaan lumesta. Se hyppi kaatuneiden puiden yli, kiipesi kallioille, kirmasi täysiä pitkospuilla ja tasapainoili puunrungoilla. Treenailtiin luoksetuloa, otettiin Makkarajärven jäällä pieni seuruupätkä, vahvistettiin kiertämistä puiden ympäri juoksemalla ja "päälle" -käskyä hyppimällä isoille kiville. 

Pitäisi useammin lähteä näin pitkille metsälenkeille. Vaihtelevalla pohjalla kävellessä koiran (ja omistajan) tasapaino kehittyy, syvät lihakset vahvistuu ja koko kroppa saa todella monipuolista treeniä kaatuneiden puiden yli hyppiessä, kallioille kiipeillessä ja jyrkkiä mäkiä edestakaisin pinkoessa. Ja kyllä luonnon keskellä mielikin virkistyy! Vaikka täytyy mun samalla myöntää, että muutama kirosana taisi päästä huonosti merkittyjen polkujen, navigaattorin toimimattomuuden ja litimärkien kenkien summana... 

Minkälaista ohjelmaa teidän viikonloppuun on kuulunut? Pääsittekö nauttimaan ihanasta auringosta?
Kiira & Koda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)