sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Tavoitteet vuodelle 2017

Nyt kun viime vuoden parhaat palat on sulateltu, vuosi on vaihtunut ja uusi edessä, täytyy tietysti meidänkin asettaa hieman tavoitteita vuodelle 2017, ja koota muutoin tulevaa vuotta. Jotkut tavoitteet saattavat mulle ominaiseen tyyliin olla hyvinkin epärealistisia, mut hei, pitäähän sitä unelmoida!

kaikki postauksen kuvat © Pilvi Vähämäki

Glenoak Enlightened

Tampereen Arboretum


YLEISET


Kevään aikana mun opintotahti kiihtyy, joten koiraharrastuksille jää aiempaa vähemmän aikaa. Ensimmäinen tavoite onkin oppia Kodan kanssa uusi rytmi, miettiä mitä kaikkea oikeesti ehitään harrastamaan ja millä tasolla. Näyttelyreissut vievät monta viikonloppua keväästä, lisäksi paimennuksen takia täytyy ainakin pari viikonloppua kuukaudessa majailla vanhempieni luona. Nyt marras-joulukuun aikana olen käynyt tutustumassa TPKH:n (Tampereen Palveluskoiraharrastajat) treeniryhmään ja pk-lajeihin haluan kyllä Kodan kanssa tutustua paremmin. 

Yksi iso asia tulee olemaan se, kun muutamme Kodan kanssa kesä- ja heinäkuuksi Joensuuhun mun töiden perässä. Uuden paikkakunnan myötä tiedossa on varmasti uusia tuttavuuksia, paljon mökkeilyä Savonrannalla ja paimennusta Kuopion Kuttukuussa. Kuttukuuhun olisi tarkoitus kesän aikana mennä viikonloppuleirillekin, kun nyt kerran lähellä majaillaan. Ehdottomasti haluan jonain viikonloppuna päräyttää Kodan kanssa myös Kolin maisemiin retkeilemään.

Elokuussa sitten palaillaan Tampereelle, jatketaan pk-treenejä ja lisäksi tarkoituksena olisi päästä ainakin kahteen tosi kivalta vaikuttavaan tapahtumaan, jotka viime vuonna jäivät välistä. Muun muassa OnniDog ja Stadin Superkoira olisivat tällaisia tapahtumia! Joulukuussa täytyisi taas suunnata jonnekin päin kuukaudeksi töihin, ja tässä joululoman aikana heräili haave siitä, että muutettaisiin kuukaudeksi johonkin pohjoiseen. 

Lisäksi mun pitäis itse oppia vähän hillitympää rahankäyttöä näihin koiraharrastuksiin liittyen. Ihan järkyttävää. Voitte kurkata kirjanpito -osiosta, miten järjetöntä tää mun touhu oikeen onkaan ollu. Itsellä myös tavoitteena kehittyä valokuvauksessa, ottaa entistä enemmän videoita blogiin, kehittyä toki myös koirankouluttajana ja oppia entistä paremmin tuntemaan oma koirani.

Ja sitten tietysti itsestäänselvänä ja tärkeimpänä tavoitteena se, että Koda pysyisi mahdollisimman terveenä ja vältyttäisiin suuremmilta loukkaantumisilta.


pitkäkarvainen collie

Hatanpään Arboretum


2 VEE


Kodan täyttäessä kesäkuussa kaksi tulee vastaan viralliset kuvaukset ja tutkimukset. Tutkittaviksi joutuvat selkä, lonkat, kyynärät, polvet ja silmät. Kuvaukset haluan Ventelällä, joten ne saan tehtyä sitten elokuussa, kun muutamme takaisin Tampereelle. Silmäpeilauksen lisäksi haluan myös collieille tyypillisten silmäsairauksien geenitestit. Tai siis siinä tapauksessa, jos silmäpeilauksessa ei vikaa löydy, hyvä tietää onko se kantajana geenivirheelle vaiko ei. Ikä tuo mukanaan myös mahdollisuuden valioitua, joten tavoitteena olisi saada vaadittavat SERTit kasaan ja heinäkuulle ilmoittautua luonnetestiin.

NÄYTTELYT


Keväälle on noita näyttelyitä jo katsottu, ja vielä periaatteessa voisi pari viikonloppua näyttelyille uhrata, jos sopivia tuomareita löytyisi. Jos kevään aikana toisen SERT:n Kodalle saisi, olisi mahtavaa. Kesälle nimittäin bongasin ihanasti Joensuun läheltä Tuusniemen ryhmänäyttelyn, jolloin Koda juuri paria päivää aiemmin täyttänyt sen kaksi vuotta ja tuolloin olisi mahdollisuus ehkä se Suomen Muotovalioon oikeuttava kolmas serti. Ja toki tää vaatii sitten sen luonnetestinkin. 

Kansainväliset näyttelytkin on vuoden 2017 aikana tarkoitus korkata, ensimmäisenä maaliskuussa reissu Liettuan Voittajaan ja Vilna Cupiin. Messarissa pyöriessäni mietin, että mihin mä oikeen oon lupautunu, ja enhän mä edes tullut ajatelleeksi, että Liettuaan on oikeesti Tallinnasta PITKÄ ajomatka... Katotaan, mitä siitä tulee. Lisäksi olen katsellut muitakin KV näyttelyitä ja haaveissa ihan nopeesti vilahti jopa marraskuun Maailman Voittaja 2017. Maailman Voittaja järjestetään tänä vuonna Saksassa ja musta olisi ihana, jos kasvattajalla olisi mahdollisuus tulla katsomaan Kodaa :) Toki myös Suomessa pari kansainvälistä näyttelyä olisi tarkoitus kiertää vuoden aikana.Glenoak Enlightened


BH-KOE/TOKO


En tiedä, onko tää oikeesti realistista vielä tänä vuonna, mutta BH-kokeeseen yritetään tähdätä. Alkuun ajattelin, että tavoitteena olisi korkata viralliset tokokisat, ja voisihan siellä käydä vähän "harjoittelemassa" BH-koetta varten. Onhan BH-kokeessa ja tokossa jotain eri juttuja, mutta kuitenkin ne tärkeimmät samaa. Alkuvuodesta yritän bongailla möllitokokisoja, josko sieltä saisi vähän lisämotivaatiota treenaamiseen, harmi vain, että möllitokoilua on niin vähän tarjolla. Itsenäiset hallivuorot, muutamat ohjatut sisätreenit Taidoggaalla ja lisäksi TPKH:n viikottaiset kenttävuorot niin luulisi kehittyvän! Eli tottelevaisuus on ainakin kevään ajan se ykkösjuttu.

MUUT HARRASTUKSET


Tarkoitus olisi päästä oikeesti kiinni näihin pk-lajeihin, mullahan ei tosiaan mitään kokemusta tai tietämystäkään varsinaisesti lajeista ole, mutta haku vaikuttaisi äkkiseltään meidän jutulta. Lisäksi vesipelastusta jatketaan, kesä Joensuussa rajoittaa kyllä varsinaisia lajitreenejä, mutta mökillä päästään sitten uimaan ja treenailemaan ainakin noutoa ja hukkuvan pelastusta. Elokuussa, kun palaillaan Tampereelle, jatketaan sitten itse lajia ja toivottavasti päästään soveltuvuuskoe syyskuussa suorittamaan.  

Paimennusta jatketaan treenaten pari kertaa kuukaudessa Primal Sense Farmilla, kesällä toivottavasti päästään Kuttukuun tilalle paimennusleirille ja muutenkin kesä treenaillaan siellä Kuopion lähistöllä. Paimennuksen suhteen mulla ei vielä tavoitteita ole. Tuon teinin mielialat siellä lampailla ovat olleet nyt vielä niin vaihtelevia, ettei oikeen osaa ennustaa, mihin suuntaan tässä edetään. Mikäli tilanne tästä paranee ja paimenen tulevaisuus näyttää valoisalta,  saatetaan miettiä loppukesälle paimennuksen esikoetta. Tää on kyllä näistä tavoitteista se epärealistisin, mutta jotain päämäärää kohti täytyy pyrkiä, jos/kun esikoe ei ole realistinen vielä ensi kesänä, on se toivottavasti sitä seuraavana. 

Nose Workia jatketaan vähän suuremmilla kierroksilla. Voitin Koiramessujen yhdestä arvonnasta kanttarellikurssin, joka alkaa tuossa viikon päästä, joten sieltä ainakin saadaan uutta potkua treeneihin. Lisäksi tammikuun lopulla mennään Suomen Collieyhdistyksen järjestämään Nose Work -viikonloppuun treenailemaan. Koda alkaa olla eukalyptuksen kanssa aika taitava, joten saatetaan innostua jopa hankkimaan tässä lajissa tuloksia.

Canicrossia ollaan silleen satunnaisesti syksyn aikana treenailtu, Koda vetää kyllä oikeesti hyvin ja haluis mennä aina täysiä, kun saa valjaat niskaansa. Omassa kunnossa on vaan vähän, krhm, tai siis paljon parannettavaa, joten aika lyhyitä pätkiä ollaan vasta treenailtu. Tän suhteen ei ole mitään kisahaaveita, kunhan parannellaan molempien kuntoa ainakin toistaiseksi. Tavoitteena voisi olla säännöllisempi juokseminen.
Näillä eväillä starttaa meidän vuosi 2017, toivotaan, että siitä tulee huikea niin meille kuin teillekin!


Kiira & Koda


6 kommenttia:

 1. Hyviä tavoitteita!
  Onhan sinne Liettuaan 7h ajomatka, joka on pitkä jo istua kyydissä ja varmasti pidempi jos joutuu ajamaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onneks tarttee vaa istuu kyydissä ja on hyvää seuraa tiedossa! :D mut silti, huhhu...

   Poista
 2. Hii vähänkö kivaa kun tuutte tänne kesäks! Pitää mennä lenkille ja treenaan ja kaikkee :D Ja kyllä täälläkin voi vepeä treenata, meidän seuralla on oma vepejaosto ja ihan aktiivisesti niillä käsittääkseni pyörii treenit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva kuulla! Täytyykin selvittää, josko sinne pääsis collien kanssa treenaamaan :D Ja ehdottomasti tehään kaikkee! Saatte Haltin kans näyttää meille parhaat lenkkireitit ja muut Joensuun parhaat palat! :D

   Poista
  2. Joo :D Voinko lisätä sut facessa kaveriks, voin liittää sut meidän collieporukan ryhmään?

   Poista

Kiitos kommentista! :)