lauantai 7. tammikuuta 2017

Loppiaisen möllitokokisat

Tampereella Nekalan Wuf.fi järjesti loppiaisena möllitokokisat ja hetken mielijohteesta ilmoitin Kodan mukaan joululomalla. Heti ilmoittautumisen jälkeen tajusin, ettei olla kunnolla tokoiltu hetkeen ja häiriötäkin treenailtu viimeksi ehkä kuukausi sitten. No, naama edellä asfalttiin vaan, ajattelin.

Oltiin ilmottauduttu siis nakkiluokkaan, jossa muuten mentiin alokasluokan säännöillä, mutta liikkeiden välillä sai pienesti palkkailla koiraa ilman pistemenetyksiä. Mua tyypilliseen tapaan taas jännitti pirusti, mutta Koda tuntui taas tekevän juuri sen takia tavallista paremmin. Mä lähin liikkeelle ennen lupaa ja taisin käskyttääkin niin pari kertaa, mutta minkäs teet kun jännittää!

kaikkien kuvien © Taru Raittila

Mentiin alkuun kaikki yksilöliikkeen ja loppuun kolmen ryhmissä minuutin paikkamakuu. Yksilöliikkeet meni yllättävän hyvin, vaikka omaa vuoroa odotellessa Koda oli levoton ja välillä haukahteli. Seuraaminen oli aika innokasta, luoksetulossa juuri ehti jarruttaa ennen törmäystä, liikkeestä maahanmenossa vaati kaksi käskyä ja kaukokäskyissä nousi istumaan ennen kuin olin takaisin vieressä. Kapulanpito loistava ja hyppykin aikalailla! 

Paikkamakuu menikin sitten ihan pieleen, mutta se oli odotettavissakin. Ollaan treenailtu nyt lähinnä yksin, joten eihän tähän ole mitään treeniä tullut. Koda makasi ensimmäinen ehkä 35 sekuntia ihan hyvin, vähän kuitenkin koko ajan lähtökuopissa. Sitten joku odotteluvuorossa olevista koirista haukahti ja Kodasta ihan näki kuinka se säpsähti, hetken aikaa tämän jälkeen vielä kykeni olemaan paikallaan, mutta lopulta nousi kuitenkin seisomaan. Eli paikkamakuu meni nollille. Koska jotain positiivista pitää aina kaikesta kaivaa, Koda oli paikkamakuusta noustessaan kuitenkin lähdössä tulemaan minua kohti, ei muita koiria. 


Kokonaispisteet näytti tältä:

Paikallaolo:                         0
Seuraaminen:                     8
Liikkeestä maahanmeno:   7,5
Kapulanpito:                      10
Kaukokäskyt:                     6,5
Luoksetulo:                        9
Hyppy:                               9,5
Kokonaisvaikutus:             8

Kertoimineen yhteispisteiksi tuli 134/200.

Tyytyväinen olen tietenkin kapulanpitoon, luoksetuloon ja hyppyyn. Myös seuraamisen kasi on meille ihan superhyvä! Vielä kun ottaa huomioon mun jännityksen ja treenitauon. Erityisen mahtavaa oli, että Koda teki iloisesti, kuono ei tainnut käydä kuin kerran alustassa ja itelläkin fiilis oli jännitystä lukuunottamatta hyvä. Sai myös vähän osviittaa siitä, mihin kaikkeen täytyy jatkossa keskittyä. Kaukokäskyt on ollutkin meille hankalaa, joten siihen suunnitellusti lisää treeniä, rauhoittumisen harjoittelua ja pikkuhiljaa sitten paikkamakuuseen häiriöseuraa. Eiköhän tästä vielä hyvä tule!


Kiira & Koda

5 kommenttia:

 1. Hyvä korkkaus :) Seuraavaksi ihan mölleihin, että tulee treenattua ilman palkkaakin. Hyvällä ilmeellä näyttää tekevän kuvissa.

  Ekana vain paikkamakuu varmaksi. Paikkiksessa kannattaa treenata niin, että viereinen koira kutsutaan pois. Ja erillisenä sellaisia että avustaja houkuttelee koiraa ylös näyttäen namia, käskien putkeen, käskien istumaan, taputtelee maata, lepertelee koiralle kyykyssä. Kaikkea super hankalaa mitä ei tule kisoissa tapahtumaan. :) Ja treenata paikkista myös silloin kun joku toinen treenaa, treenikaveri juoksee pallon perään jne. Ja myös uusia koiria makuuseurauksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Täytyy päästä kunnolla muitten kans treenailemaan niin saa tota häiriötä harjoteltua! Nyt tosiaan ollaan paljon treenailtu yksin et saadaan ne perusasiat kuntoon ennen häiriötä, mut nyt olis kyllä aika lisäillä vaikeustasoa :) kiitos vinkeistä!

   Poista
  2. Hienosti sitten jos pääosin on yksin treenaillut. :) Voi tietty myös tehdä paikkista ihmishälinässä, koirapuiston lähellä, tms muussa häiriössä. Niin, että itse heittelee leluja tms.

   Poista
 2. Bongasinkin teidät siellä! Tosin en ollut ihan varma. :D Kiva suoritus oli kyllä, sen mitä ehdin kurkkia.

  Pakko kysyä, mistä bongasit nuo kuvat? Huomasin vasta alon palkintojen jaossa, et siellä kuvattiin. Wuffin fb-sivuilla en mielestäni nähnyt. :o Ois nimittäin kiva saada niitä itselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi nakkiluokan kuvat löytyi ainakin sieltä wuffin fb-sivulta, piti vain painaa siitä "näytä vierailijoiden julkaisut" -kohdasta! Silloin pli vasta ton nakkiluokan kuvat mut varmaan nyt on myös alon! :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)