sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Lahden RN 15.1.

Muutaman kuukauden näyttelytauon jälkeen pyörähdettiin tänään kehässä Lahden ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina oli virolainen Dina Korna. Korkattiin samalla ensimmäistä kertaa nuorten luokka ja kyseessä oli myös Kodan ensimmäiset sisänäyttelyt. Edellisen näyttelyn jälkeen ollaan paljon treenailtu rauhottumista ja sitä hyvää liikettä, Koda kun tuppaa vähän innostumaan juostessa. Ajattelin myös, ettei mua enää niin kovasti jännittäisi, mutta ihan karseeta, tuntuu että jännittäminen vaan yltyy koko ajan. Oksetti, pyörrytti, tärisytti ja rakko täytty kahessa minuutissa... Helpottaakohan tää joskus? :D

koiranäyttelyt 2017

koiranäyttelyt

Saavuttiin paikalle vähän yhdeksän jälkeen, noin tunti ennen collieiden kehän alkua. Saatiin juuri ja juuri häkki mahtumaan sallitulle paikalle ja Koda hetkeksi häkkiin, jonne se rauhoittui aika kivasti makoilemaan. Tuomari arvosteli koiria tosi kauan ja aika pitkään loppujen lopuksi odoteltiin ennen omaa kehää. Otin Kodan junioriluokan aikana ulos häkistä ja vähän harjailin, olisi pitänyt mahtua juoksuttamaan hetki, jotta vähän lihakset lämpenisi ja häntäkin ehkä olisi hieman maltillisempi kehässä, mutta tilat oli niiin ahtaat, etten viitsinyt edes yrittää. 

Koda oli nuorten luokan ensimmäinen koira. Tuomarin kopeloinnissa ei taas malttanut pysyä paikallaan, ravatessa ei päästy kunnon vauhtiin kun tila sisänäyttelyille tyypillisesti loppui kesken ja Koda nosti valitettavasti häntänsä kohti kattoa, mutta seisottaessa pysyi tosi nätisti paikallaan, vaikka tuomari aika kauan arvosteli. Lopulta saatiin sininen nauha, erittäin hyvä. Kilpailuluokkaan päästiin, kun ilmoitetusta yhdeksästä (en laskenut montako lopulta oli paikalla) nuorten luokan uroksesta vain kolme sai erinomaisen. Ei kuitenkaan sijoituttu tässä. Hieman pettynyt olen tulokseen, mutta Kodan käytökseen tosi tyytyväinen ja se on tärkein kehitysaskel kuitenkin. 


Glenoak Enlightened

Arvostelun hain, mutta se oli mukavasti sitten viroksi... Jos tuodaan kehäsihteereitä Virosta halvalla, olisi mun mielestä kiva saada rahoille vastinetta edes sen verran, että näyttelypaikalta löytyisi käännöspalvelu. Kävin toimistoalueelta kysymässä mahdollista käännöspalvelua niin sanoi, että pyydä kehäsihteeriä kääntämään. Ai että odotan kaikkien kehien loppumista monta tuntia vai? 

Nojoo, joka tapauksessa arvostelussa luki suunnilleen ehkä näin: 

Suuri uros, vahva luusto, maskuliininen pää, syvä kallo, pitkä otsapenger (ehkä?), oikeanlaiset silmät, hieman leveä korvien asento, lyhyt lanne, korkea hännän asento, liikkuessa nostaa hännän hyvin korkealle, tarpeeksi rintakehää, hieman suora edestä, hyvät takakulmaukset, liikkuminen voisi olla tehokkaampaa, kaunis karva

Arvostelussa ei mitään hirveän yllättävää tullut esille, liikkuminen voisi toki olla parempi, jos olisi tilaa tarpeeksi, ja Kodan häntä todella nousee pilviin liikkuessa ja aiemminkin on tullut mainintaa leveäasentoisista korvista. Viime näyttelyissä taisi tuomari sanoi, että lanne on pitkä, joten tän kerran "lühike lanne" vähän kummastuttaa. 


Glenoak Enlightened

Nyt sitten treenaamaan hännän pitämistä alhaalla, koska kyllä Koda sen pystyy pitämään oikeassa asennossa, mutta kun on niin kivaa ja jännää! Ja lisäksi täytyy jatkossa yrittää saada kunnolla lämmiteltyä ennen kehää, jospa ne liikkeet siitä muuttuisivat "tehokkaammiksi".

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! No ei vaan, ei tästä lannistuta, kehäkäytös on kuitenkin parantunut ihan mielettömästi, koira on näyttelypaikalla paljon aiempaa rennommin ja on se vaan niin komee, sanoo kuka mitä vaan! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille,

Kiira & Koda

8 kommenttia:

 1. Huomautuksena (ei mitenkään pahasti tarkoitettuna) numerolappusi on väärässä kädessä ja Koda oli siksi ekana, koska koirat menee aakkosjärjestyksessä aina näyttelyissä. :) Koda on hieno! Ja teille tuli ihan hyvä arvostelukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on?! Oon aina pitäny noin eikä kukaan oo ikinä sanonu mitään! Kiitos, näin sitä oppii! :D ja joo haha täytyy myöntää, että toi aakkosjärjestys käy aika paljon enemmän järkeen :'D

   Poista
 2. Harmi, kun ei mennyt ihan toivotusti, mutta ensi kerralla sitten. Koda on muuten ihan älyttömän hieno pk collie, tosi sopusuhtaisen näköinen, eikä karvaakaan mitenkään yltiöpaljon, mitä usein pk collieilla näkee. Tuollanen kelpais mullekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! kyllä varmasti löytyy vielä tuomareita, jotka ovat samaa mieltä :)

   Poista
 3. Kehäsihteeri ei varmaan ollut Virosta vaan tuomari, ja jos tuomari päättää sanella arvostelun äidinkielellään niin ei siinä kirjoittaessa oikein ehdi kääntää paperille :/ Luin facesta että muitakin oli harmittanut sama asia tänään, ja ensimmäisille koirille kyseinen tuomari oli vieläpä sanellut venäjäksi :o Olis kyllä ärsyttävää minustakin jos ei ole tuollaisessa tilanteessa käännöspalvelua! Mutta hyvä kun sait edes jotenkin selville, mitä Kodasta sanottiin. Ja vaikka ei eriä tullutkaan, niin hienoa että Koda käyttäytyi kauniisti! Nuoret pojat kehittyy hitaasti (ja parempi niin kuin heti valmis broileri :D), ei muuta kun uutta matoa koukkuun ja tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, voihan se olla niinkin, mutta kuulemma paljon Suomessa on nykyään virolaisia kehäsihteereitä. Ja tämä tuomari osaa kyllä kuulemani mukaan erittäin hyvää englantia niin erikoinen ratkaisu, että on halunnut viroksi Suomessa sanella... ja kiitos, se käytöksen paraneminen tosiaan tärkeintä ja että Koda osaa kehän ulkopuolella rauhottua, olis muuten niin rankkoja nää näyttelyreissut eikä sitä sitten viittis toki viedäkään jos kovasti stressaisi. Ja eipä tietty kaikkien silmää voi miellyttää, toivotaan että löytyy vielä Kodan tyyppisestä tykkäävä tuomari!

   Poista
  2. Ai jaa, mä en tiennytkään! No joo, sit kyllä käy enemmän järkeen jos kehiskin oli Virosta, mutta ois nyt silti tosiaan voinut englanniksi laittaa :D Niinpä, ja jenkkilinjaisen kanssa varmaan vielä haastavampaa löytää tuomari joka tykkää sen tyyppisistä. Mutta kyllä niitäkin on, ja tosiaan kun se joskus 3-4-vuotiaana on kropaltaan valmis niin luulis että löytyy! Hienot raamit Kodalla on kehittyä :)

   Poista
  3. Kyllä, ja on se hyvin kehittynytkin, luulen, että suurin tekijä on nyt se korkee häntä. Siihen niin helposti tuomari kiinnittää huomion ja laskee eristä eh:ksi, ja niinhän sen kuuluukin mennä. Nyt vaan treenaamaan sitä häntää niin uskon, että alkaa menestystäki tulemaan!

   Poista

Kiitos kommentista! :)