keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Mestaripiirros

Vihdoin saan tästäkin aiheesta kirjoitettua teille. Elikkäs tilasin tuossa syksymmällä Katkopiirron Eijalta pastellityön Kodasta. Laitoin alkuun sähköpostilla kuvan, jonka perusteella muotokuvan voisi piirtää ja yhdessä lähdimme ideoimaan taustaa. Mielessä pyöri ensin joku syksyinen, ruskan värinen maisema, mutta toisaalta myös mietin, että paimenkoiran muotokuvan taustaksi kävisi hyvin myös lampaat. Eija innostui lampaista ja kesäisestä maisemasta. Tästä inspiroituneena mä keksin, että tahdon tutun maalaismaiseman, Ilorannan maatilan, jonka olen täällä blogin puolella useampaankin otteeseen maininnut, taustaksi työhön. 

Eija tarttui ajatukseen lampaista ja suomalaisesta pelto-/maalaismaisemasta ja toteutti vaikean työn aivan mielettömän hyvin! Itse piirroksen sain kotiin muistaakseni jo lokakuun lopulla, mutta vasta joululomalla ehdin viedä sen haluamaani kehystämöön, Järvenpään Henrikaan. Jouluviikolla piirros oli kehystetty ja nyt on aika esitellä se kaikessa upeudessaan teille. Postauksen kuvista suurin osa Eijan blogissaan julkaisemia välivaihekuvia. Eijan kirjoittamat postaukset työn vaiheista löytyvät täältä ja täältä.

Tältä näyttää mestaripiirros välivaiheineen, ja täytyy myöntää, että livenä piirros näyttää vielä paremmalta kuin kuvissa: 

katkopiirto

katkopiirto

katkopiirto

katkopiirto

kehystämö Henrika

kehystämö Henrika

Hauskana sattumana PSF:n Mervi kysäisi sitten eilisten paimennustreenien jälkeen, oliko Katkopiirron Facebook -sivulla olleessa piirroksessa Koda. Kuulemma oli helposti tunnistettavissa piirroksesta! Pyysi välittämään Eijallekin terveiset, että ihan oli näköinen, vaikkei Kodaa nyt kovin montaa kertaa ole ehtinyt näkemään :)


Kiira & Koda

5 kommenttia:

 1. Mäkin tuolta katkopiirron sivuilta bongasin tän kuvan. Aivan huikean ihana! <3 oon itekkin haaveillut omista koirista tällaisen kuvan teettämistä mutta jotenkin jäänyt aina vaan ajatuksen tasolle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihana <3 :) teetä ihmeessä! ite oon ainaki tosi tyytyväinen et pienen pohdinnan jälkeen otin Eijaan yhteyttä!

   Poista
 2. Vau, onpa huikea ja todellakin tunnistettava! :)

  VastaaPoista
 3. Vau, onpa huikea ja todellakin tunnistettava! :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä kaunis ja onnistunut piirros! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)