perjantai 9. joulukuuta 2016

Kehäkunnossa

Alkusyksyn Porvoon ja Hyvinkään näyttelyiden jälkeen totesin, että pidämme Kodan kanssa pienen näyttelytauon, harjoitellaan kehäkäytöstä ja kasvetaan hieman murrosiästä ohi, tai siis Koda kasvaa, mä ehkä oon jo murrosiän ohittanut. Ollaan syksyn aikana käytykin noin kymmenet näyttelytreenit ja lisäksi parit Match Show:t, ja nyt uskaltaa ehkä sanoa, että olemme valmiit jatkamaan näyttelyuraa. Edellisviikolla Taidoggaan mätsäreissä tuloksena isojen aikuisten PUN1 ja viime viikonloppuna Your Dogin Koirien Joulu -tapahtuman mätsäreissä Koda oli hienosti luokkansa PUN3.

Vaikka Koda edelleen näyttelyhälinässä on hieman levoton, reagoi helposti muiden koirien haukkumiselle ja kehän ulkopuolella on muutenkin vähän pönttö, niin kehässä yleisesti ottaen malttaa seisoa paikallaan ja vielä ihan mukavasti asettaa itsensä. Lisäksi liikkuminen on yhä useammin oikeaa askellajia, ei pomppuja, loikkia tai peitsaamista. Tekemistä on vielä tuomarin kopeloitavana olemisessa. Koda mielellään kiemurtelisi, etenkin takapäätä kopeloitaessa, mutta toisaalta esimerkiksi hampaiden katsominen sujuu oikein hyvin.

Glenoak Enlightened

Glenoak Enlightened

Toinen harjoittelua vaativa juttu on collieiden rotumääritelmän sanelema hännän asento... Rotumääritelmän mukaanhan koiran häntä ei saisi nousta selkälinjan yläpuolelle ja innostuessaan Kodalla ainakin häntä osoittaa suoraan taivasta kohden. Kodan rauhoittuessa seisomaan häntä laskee kyllä hienosti, mutta ravipätkissä, etenkin jos kehässä on muita koiria, häntä tuppaa nousemaan aivan liian ylös. Tämä on kyllä yleistä nuorilla, hormonipäissään olevilla uroksilla, mutta jotkut tuomarit jättävät hännän väärän asennon takia esimerkiksi SA:n antamatta.

Ja kolmantena kehittämiskohteena voisin vielä mainita oman jännityksen! Tuntuu, että siitä ei kyllä pääse eroon ja nythän mua on siis alkanut jännittää myös mätsäreissä. Jotain rauhottavia täytyy siis ehkä popsia ennen kehään menoa, että osaa seistä siellä oikein päin, eivätkä jalatkaan ehkä tärisisi ihan niin pahasti. Eikä kuppiakaan kahvia edeltävään viikkoon :'D

Glenoak EnlightenedKodan mätsäreissä pärjääminen on saanut mut innostumaan taas näyttelytouhuista ja kevään näyttelykalenteri alkaakin jo olla täysi. Suomen näyttelykalenterin lisäksi olen kolunnut läpi myös Baltian näyttelykalenteria, mutta toistaiseksi pysytään lähinnä tutussa ja turvallisessa Suomessa. Yhden Liettuan reissun sain tosin kalenteriin tungettua serkkuni kevyen kannustuksen voimin.

Kevään/kesän näyttelykalenteri näyttää meidän osalta toistaiseksi tältä (kursivoidut vielä harkinnassa):

15.1. Lahti RN
18.2. Collieiden erikoisnäyttely, Vantaa
4.3. Liettuan Voittaja 2017
5.3. Vilna Cup 2017
14.5. Lahti RN
27.5. Harjavalta RN
28.5. Rauma KR
1.7. Tuusniemi RN

Viikonloppuna Kodaa ei messareissa nähdä, mutta ehkä ensi vuonna! Tänä vuonna tulen kuitenkin tsemppaamaan teitä kehissä pyöriviä ilman Kodaa. Tsemppiä siis kaikille viikonloppuna Voittajaan tai Helsinki Winneriin osallistuville! :)


Kiira & Koda

PS. Kaikki postauksen kuvat on ottanut Ida, joka myös kuulemma on Messarissa sunnuntaina kuvaamassa tunnelmaa, kannattaa seurata IDA Photographyn Facebook -sivua, jos vaikkapa oma koira pääsisi kuviin :)

9 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Hieno kuulla, että Koda on valmis valloittamaan kehiä :) se onkin kyllä ihan hurjan komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) toivotaan, että kevään tuomaritkin tykkää :D

   Poista
 2. Nähdään siis collie erkkarissa helmikuussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähdään siellä! Meneekös Roosa kehään? Onko se sitte jo junnu vai vielä pentuihin? :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Tuli kirjotusvirhe nii piti poistaa :')

   Eli Roosa sillo vasta 5kk, eli pentuihi menee. Toukokuusta lähtien junnuihin.

   Poista
 3. Meidänkin täytyis nyt tosissaan alkaa reenata näitä näyttelyjuttuja! Voidaan sit tulevaisuudessa tehdä yhteisiä baltianreissuja ;)

  Hetken mietin jos olisin ilmoittanut Ludon jo nyt messariin, mutta se on käytökseltään niin kakara, että päätin jättää kuitenkin välistä. Ens vuonna ehtii taas! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kuulostaa hyvältä suunnitelmalta!! ;D joo ei ehkä kannata messarista alottaa, tulkaa collieiden erkkariin helmikuussa? Se ois Vantaalla ni ei oo pitkä matka ja ehtii treenataki siihen mennessä! :)

   Poista
  2. No se on itseasiassa vähän sellanen seuraava tavote, JOS poju oppii siihen mennessä käyttöytymään ja seisomaan nätisti ;)

   Poista

Kiitos kommentista! :)