torstai 17. marraskuuta 2016

Testosteronihirviö polskimassa

Oon vakuuttunut, että joku on multa salaa piikittäny Kodaan 3 grammaa testosteronia, luultavasti kallon läpi suoraan aivoihin. Se on ollut erityisesti tän viikon niin ärsyttävä teinipirulainen, että on muutamaan otteeseen tehnyt mieli varata aika pallien poistoon. Ilmeisesti paljon nartuilla nyt juoksuja käynnissä. Sisällä ollessa puolet päivästä menee vinkuessa, puolet koomassa, ulkona juostaan hihna kireellä ojasta toiseen kuono kiinni maassa ja tulpat korvissa, muita koiria kohdatessa häntä kohti taivasta ja vire pilvissä, uroksille esitetään kovaa jätkää ja nartuille hurmuria. Selvästi testosteroni pursuaa korvista ulos. Jeppekin on saanut siitä osansa. Vanha raukka pimeässä meinasi kompastua Kodan jalkaan ja Kodahan otti tämän aggressiivisena väijytysyrityksenä ja oli heti valmiina puolustamaan miehisyyttään. Onneksi mun karjasu sai sen heti lopettamaan ja olemaan vähän nöyrää poikaa. Vaikka Koda ei oikeesti tähtää hermostuessaan toisen vahingoittamiseen, niin Jeppe on sen verran raihnainen jo, että voi satuttaa itsensä melko pahasti jo kaatuessaan.

Glenoak Enlightened

Tällä viikolla meillä oli kahdet näyttelytreenit varattuna, tiistaille ja keskiviikolle. Tiistaina heti treenitilaan mentäessä Koda aloitti ärsyttävän ääntelyn ja sanoinkin ohjaajalle, että nyt on tälläinen teineily käynnissä. Onneksi meitä oli treeneissä lopulta vain kolme ja kaksi muuta oli rauhallisia narttuja. Vähän Koda hölmöily ja säntäili, mutta pahemmin ei muiden treenejä häiritty ja osittain meni itselläkin ihan hyvin. Tiistain vinkumisen ja pienen hönöilyn jälkeen varasin Kodalle uinnin keskiviikon näyttelytreenien eteen, jotta poika pääsisi purkamaan vähän energiaa. Nojoo, eihän siitä mitään hyötyä ollut, viretila oli puolen tunnin uinnin ja kuivailujen jälkeen edelleen ihan pilvissä. Treeneissä sattui olemaan vielä äänekäs terrieri ja pitihän sille nyt aika paljon vastaan vinistä ja haukkua. Noh, hyvä treenailla erilaisissa viretiloissa, erilaisilla mielialoilla ja monenlaisten koirien seurassa, ja kyllä jotain onnistumisiakin onneksi tuli. Entistä paremmin Koda antaa nyt tuomarin kopeloida itseään ja pysyy hetkittäin paikallaan käsiteltäessä, pienessä tilassa liikkeet on edelleen yleensä joko peitsaamista tai epämääräistä omaa askellajia, johon kuuluu muun muassa loikkimista, laukka-askeleita ja ehkä tölttiä tai jotain. Lisäksi tokoilu on tuonut näyttelytreeneihin sen ongelman, että Koda lähinnä seuraa, vaikka pitäisi ravata katse eteenpäin, jotta liike ei kärsisi. Eri käsky mulla tässä kyllä on, mutta kuitenkin Koda yhdistää asiat toisiinsa.


pitkäkarvainen collie

Sitten siihen uintiin, huhhu. Koda on vänkäämällä vängännyt jotain tekemistä, kun olen ollut toipilaana. Sitten kun se pääsee uimaan, niin asenne on ihan "pidä tunkkis". Ensin ei huvittanut mennä altaaseen ollenkaan, tästä ongelmasta kun päästiin yli, niin aiemmin loistavasti toiminut köyden perässä uiminen ei kiinnostanut yhtään ja dummynkin suostui tuomaan vain mulle rampille, mutta uittaja sai osakseen kunnon annoksen mökötystä. Välillä Koda jäi vain kellumaan uintiliivien varassa altaaseen. Ehdin jo epäillä, että sillä on oikeesti nyt joku hätänä, jalka murtunut tai selkä pahasti jumissa. Kymmenen minuutin laiskan polskimisen jälkeen mä löysin kuitenkin altaan reunalta vinkuvan possun, joka sai ihanasti eloa tähän koomailijaan. Loput kaksikymmentä minuuttia menivätkin sitten tosi hienosti rampilta hyppiessä, possua noutaessa ja saihan sitä possua altaassa vähän vinguttaakin.

Uinnin, näyttelytreenien, pienen iltalenkin ja ruoan jälkeen Koda käpertyi mun viereen sängylle ♥ Vaikka tälläsinä viikkoina sitä välillä toivoo, että olisi uroksen sijaan ottanut nartun, niin ei tuota karvakasaa kyllä voita mikään. Se on niin mun koira, vaikka välillä mulle mököttääkin.


Huomasittekin varmaan jo jouluiseksi päivittyneen ulkoasun. Odotan jostain syystä paljon tavallista innokkaammin joulua. Viime jouluhulina jäi meidän perheeltä väliin, kun lensimme aatonaattona Miamiin, eikä joulu palmujen alla tuntunut samalla tavalla joululta. Tuleva joulu tulee siis olemaan mun ja Kodan eka yhteinen joulu. Suokaa siis anteeksi tää aikainen jouluisuus :D blogin internet -version sivupalkista pääsette äänestämään mielipiteenne uudesta ilmeestä.

Kiira & Teinihirviö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)