sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Hyvinkään RN 18.9.

Ensimmäisenä on mielessä pettymys. Valehtelisin, jos väittäisin muuta. Kaksi ERIä ja jopa SERT ja VSP takana ja sitten saadaan EH! Erittäin hyväkin nyt on junnukoiralle ihan hyvä tulos, mutta kyllä se silti harmittaa. Mutta suurin harmistus on kuitenkin siitä, että Koda on teini-ikänsä ja häiriötreenin puutteen takia ottanut paljon takapakkia käyttäytymisensä kanssa. Tuusulan ryhmänäyttelyissä toukokuussa Koda käyttäytyi paljon nätimmin ja esiintyi edukseen, vaikka silloinkin oli innokas ja iloinen itsensä. Nyt kuitenkin kehän laidalla vingutaan, kehässä katse harhailee muihin koiriin ja ravatessa pompitaan kuin citykani. Osasyynä luultavasti mun jännitys ja hermostuneisuus, jota ei Tuusulassa ollut samassa mittakaavassa kuin nyt Hyvinkäällä ja viime viikonloppuna Porvoossa. Lisäksi Hyvinkäällä satuimme kuulemaan, että viereisen kehän laidalla kahdella nartulla oli juoksut, joten voitte vaan kuvitella, miten hienoa katseltavaa näitten nuorten urosten kehä oli. Koda pomppi ja riehui, kun taas monen muun collien omistaja sanoi koiransa olleen aivan toisessa maailmassa, ravanneen löntystellen nenä kiinni maassa ja haahuillen ympäriinsä.


Tuomarina Hyvinkäällä oli suomalainen Tuula Savolainen. Arvosanaksi tosiaan Koda sai erittäin hyvän ja arvosteluksi saimme seuraavanlaista:

14 kk, vahva nuori uros. Voisi mittasuhteiltaan olla hieman lyhyempi.
Oikealinjainen pää. Hyvät, tummat silmät.
Hyvin taittuneet, hieman leveäasentoiset korvat.
Hyvä eturinta. Tilava rintakehä. Hieman pitkä lanne.
Korkealla kannettu häntä. Suurehkot olkavarret.
Hyvin kulmautunut takaa. Edestakasliikkeiden tulee vakiintua.
Hyvin/hyvän vaalea soopeli. Hyvä karvanlaatu. Reipas sivuaskel.


Suurin osa ongelmista siis sellaisia, joita saa treenillä karsittua pois, kuten korkealla kannettu häntä ja liikkeiden vakiintuminen. Sitähän jo Porvoossa sanottiin, että liikkuu hyvin, kunhan rauhoittuu. Ja isohkot olkavarrethan on siis tietty vaan iso haba eli tosi hyvä! 

Tällä tuloksella jäädään ainakin puolen vuoden mittaiselle näyttelytauolle, mätsärikehiin mennään pyörimään niin paljon kuin mahdollista ja lisäksi tokoa treenaillaan talven ajan kontaktin ja yhteistyön kehittämiseen. Lisäksi iho ja turkki saavat hieman uutta puhtia, kun ei vepeilyä treenata. Koirauimalassa aiotaan kyllä käydä, mutta siellä koira ui hetken ja kuivataan heti hyvin, kun vepetreeneissä menee monta tuntia ennen kuin koiran saa kotiin ja kuivaukseen.  

Tää kuva taitaa tiivistää meidän näyttelytauon tarpeen tehokkaasti

Ensi vuonna sitten uudella innolla sertifikaattien metsästykseen ja nyt hetkeksi muiden juttujen pariin,

Kiira & Koda

6 kommenttia:

 1. Hyvinhän se meni - aina vaan ei mee niinkuin olettaa, mutta eipä sille mitään voi. Toisaalta olis oikeastaan jopa vähän kamalaa, jos kaikki sertit tulisi heti vain keräämällä? Eikös ne makeammalta tunnu, kun niiden eteen näkee vähän vaivaa ;)

  Näyttelytauko tekee hyvää varmasti ja sit taas uudella innolla ylöspäin! Äkkiä komea Koda ne sertitkin sieltä nappaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tietty niinkin :) eikä tosiaan toi tulos ole se suurin ongelma, vaan takatakki käyttäytymisen kanssa. Tottakai tää ikä on uroksille vaikee, varsinkin jos on juoksusia narttuja lähistöllä. Mut taukoa nyt hetki, että saadaan taas hyvä ja ilonen fiilis sinne kehään, kyllä me ne sertit saadaan kunhan toi käytös saadaan kuntoon ja mun jännitystäkin ehkä sitä kautta vähän kuriin :D

   Poista
 2. Tuo arvostelu oli kyllä musta ihan kiva. :) Kuten sanoit, puutteet sellaisia jotka tulee kehityksen kanssa. Dalillekin sanottiin että leveäasentoiset korvat - pyh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan hyvä tuo arvostelu oli, luultavasti olis ERI tullut jos Koda olis malttanut paremmin. Ja hyvät korvat on molemmilla! ;D

   Poista
 3. Tuomareissa on eroja... osa antaa kyseiselle koiralle h:n ja toiset eri:n... esim. Tutun lk-collie on saanut erista t:hen kaikkia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... Ja collieilla rotumääritelmä antaa aika paljon liikkumatilaa ja mahdollistaa sen, että eri tuomarit tykkää ihan eri näkösistä koirista. Ja tietty kaikissa koirissa on heikkoutensa, riippuu vaan sitten siitä, mikä heikkous kenenkin tuomarin mielestä on se suurin ongelma...

   Poista

Kiitos kommentista! :)