sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Nuori kolmikko

Kodan suosikkitytöt ovat Sandra ja Bella. Sandra on reilun vuoden ikäinen newfounlandinkoira ja Bella taas parin vuoden ikäinen labradorin- ja kultaisennoutajan risteytys. Koda tutustui ensin Sandraan noin puolen vuoden iässä, kun Sandran omistaja kutsui meidät leikkimään heidän pihalleen. Bellaan törmäsimme paria viikkoa myöhemmin koirapuistossa. Bellan omistajan kanssa päädyttiin keskustelemaan, kuinka Bellan paras kaveri on nuori newfounlandinkoira ja todettiin kuinka pieni paikka tämä Tampere taas onkaan.

Muutaman viikon kuluttua koirat pääsivätkin ensimmäistä kertaa leikkimään kolmistaan ja olimme kaikki hämmentyneitä. Miten kolme koiraa osasivatkin leikkiä niin hienosti ilman, että kukaan jäi kolmanneksi pyöräksi. Siitä lähtien koirat ovat olleet parhaita leikkikavereita ja joka kerta hämmästyttävät yhteispelillään.

Ensimmäisiä upeita hetkiä oli, kun tytöt yhteistuumin jahtasivat Kodaa. Sandra jahtasi, Bella pysähtyi puun juurelle ja odotti, että Sandra ajaa Kodan puun luokse ja syöksyi sitten perään. Jahdattiin hetki ja seuraavaksi oli Sandran vuoro vaania ja Bellan vuoro ajaa. Ja Koda nautti täysillä tyttöjen huomiosta.

pitkäkarvainen collieMyöhemmin nämä kolme ovat muun muassa alkaneet leikkiä vetoleikkiä kolmisteen, yleensä niin, että Koda vetää yhteen suuntaan ja Sandra ja Bella toiseen. Kuulemani mukaan jo kahden koiran välinen vetoleikki on melko harvinaista ja osoittaa suurta koirien välistä luottamusta, puhumattakaan tällaisesta kolmen koiran kimppaleikistä. Toisinaan koirat vetävät kaikki myös eri suuntiin ja siinä ovat lelut koetuksella. En tiedä ovatko tytöt sopineet, että annetaan Kodan voittaa vai onko Kodalla vaan hirveät voimat, sillä yleensä Koda saa vedettyä tyttöjä perässään ympäri pihaa.

pitkäkarvainen collie newfounlandinkoira noutaja

pitkäkarvainen collie

Lisäksi koirat ovat alkaneet painimaan, mutta se on hieman haastavaa kolmistaan. Sandran ja Bellan paini on ihmeellistä nyhjäämistä, suurimman osan ajasta ne vain makaavat päällekkäin. Näissä tilanteissa Koda katselee suosiolla sivusta ja käy viemässä lelua jollekin meistä omistajista. Kodan ja Sandran paini on melko vauhdikasta ja ne vuoroin spurttaavat pihaa ympäri, vuoroin painivat.


Koirien välinen leikki kehittää koiran motoriikkaa, tasapainoa, lihaksistoa, sosiaalisia eleitä ja suhteita, auttaa kuluttamaan ylimääräistä energiaa ja vähentää stressiä silloin, kun leikki on tasaväkistä ja reilua. Upeaa siis, että Kodalle on löytynyt naapurustosta tällaiset leikkikaverit!

Näiden koirien välisen siteen on luultavasti saanut aikaan useampi tekijä, kuten se, että sekä Koda että Sandra ovat tutustuneet Bellaan jo nuorella iällä. Lisäksi Koda ja Sandra tutustuivat melko pentuina. Asiaa helpottaa myös se, ettei näistä koirista kukaan koe tarvetta alistaa toista, vaan arvojärjestys vaikuttaisi olevan selvillä. Lisäksi Sandra ja Bella on molemmat leikattuja, joten ne eivät tuoksu Kodan nenään nartuilta. Koirat ovat myös melko samankokoisia, tasaväkisiä ja niillä on samanlainen tyyli leikkiä.


pitkäkarvainen collie

pitkäkarvainen collie

Leikkisää viikkoa toivottaa

Kiira & Koda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)