maanantai 25. heinäkuuta 2016

Nose Workia ulkosalla

Kodan hot spot on lähtenyt parantumaan aika hyvin, mutta on tosiaan pitänyt uimisen tilalle keksiä muuta aktiviteettiä. Mukavasti tulivatkin juuri nämä lämpimät ilmat eikä Koda hirveän pitkiä lenkkejä tuon paksun turkkinsa kanssa jaksa, eikä voi uidenkaan enää viilentyä. Ollaan energian kuluttamiseksi tehty hieman nose workia tässä omassa saaressa, Koda kun ei vielä oikein ole ulkona osannut etsimiseen keskittyä. Nyt kun saari hajuineen on tullut viikon aikana tutuksi, uskoin, että Koda pystyy ehkä jo hieman keskittymään hajutyöskentelyyn.Koda on kunnolla opetettu vasta kanelin tuoksuun, joten sitä ollaan saaressa etsitty. Ilmaisuna tällä hetkellä toimii maahanmeno, mutta haluaisin kyllä muuttaa sen jossain vaiheessa rullailmaukseksi, jotta samaa voisi sitten käyttää, mikäli se haku -harrastus saadaan tässä aloitettua. Koda on huono haukkumaan, joten rullailmaisu olisi Kodalle luontaisempi keino kuin haukkuminen.

Koda melko hyvin tuota kanelia löytää silloin kun oikeesti keskittyy, mutta nykyään tuon koiran keskittymiskyky on välillä kuin kultakalalla. Noh, pieniä pätkiä kerrallaan niin pysyy murrosikäisenkin aivot mukana ja ehkä jotain silti oppiikin. Pienet pätkät ovat tällä hetkellä sitä, että Koda on etsinyt kahteen kertaan kahta purkkia (joissa siis molemmissa kanelia).

Välillä Koda jää haahuilemaan ja haistelemaan muuta tai vain tuijottamaan mua hölmistyneenä. Luulen, että tässä on ongelmana liian matala vireystila, jota jotenkin pitäisi saada tässä Nose Workissa nostettua. En ole vielä oikeen keksinyt sopivaa innostamiskeinoa, joten vinkkejä otetaan ilomielin vastaan! Huomaan myös itse jostain syystä turhautuvani kovin helposti juuri Nose Workissa, eli varmaan mullekin vähän liian hidastempoista touhua. Ja tietty Koda sitten aistii mun turhautumisen eikä jaksa senkään takia panostaa etsimiseen.

Välillä huomaan, että Koda kyllä löytää kanelipurkin, mutta ei oikein ymmärrä ilmaista sitä. Haistelee vaan ja jatkaa matkaa. Tähänkin pitäisi siis kiinnittää huomiota ja varmaan vahvistaa sitä kanelin hajua edelleen. Syynä tähän on luultavasti se, ettemme ole kesän aikana hirveästi hajutyöskentelyä ehtineet treenata ja Kodalla on vähän koko homma hukassa.En ole myöskään viitsinyt hirveästi lisätä vaikeusastetta, meidän harjoittelut kun ovat jääneet viime aikoina niin vähiin. Ehkäpä taas kun syksyn sateet ja talven kovat pakkaset alkaa... Hyvä kuitenkin pitää edes vähän taitoa yllä ja kehittäähän tuo sitä puuttuvaa keskittymiskykyä. Kodalla taitaa vain olla vähän enemmän sellainen murrosikäisen tekemisen meininki päällä kuin aivojen käyttö.Kadonnutta keskittymiskykyä (ja pokemoneja) metsästäen,

Kiira & Koda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)