sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mansesterin Dogfest

Käytiin Kodan kanssa tänään Tampereella, Kaupin vinttikoiraradalla järjestetyssä Mansesterin Dogfestissä. Dogfesteillä oli lajeina Joka Koiran Sprinttimestaruus ja mätsärit. Kun nyt kerran oltiin menossa, ilmoittauduttiin molempiin kisoihin. Sprintattava matka oli 80m ja Koda kuului jätti -luokkaan, eli yli 55cm korkeisiin. Lisäksi kisoissa oli erikseen vinttikoirien, vinttikoira-mixien ja whippettien luokat.

Päivä alkoi sprinttimestaruudella alkaen pienimmistä koirista, "jättien" luokka alkoi kahdentoista aikoihin. Koska ilmoittautuminen oli auki yhteentoista asti, jäi meille hyvin aikaa treenata myös vähän häiriötä ja yleistä käyttäytymistä. Yllättävän hyvin meni, kun ottaa huomioon, että olemme olleet kaukana sivistyksestä viimeiset kaksi viikkoa, emmekä ole kesän aikana häiriötä hirveästi treenailleet. Lisäksi tapasimme muutamia collieihmisiä ja kauniita nahkacollieita.


Koska kilpailu oli leikkimielinen, koiraa sai houkutella juoksemaan kuten halusi. Halusin kokeilla, miten Koda lähtee vieheen perään, mutta samalla tiesin kuitenkin, että mikäli jäisin lähtöviivalle seisoskelemaan, Koda kääntyisi pian katsomaan, minne jäin. Menin siis maalin lähelle odottelemaan ja kannustamaan Kodaa. Koda ampaisi vieheen perään kyllä nopeasti, mutta mun huudot sai sen katseen herpaantumaan vieheestä ja se lähti juoksemaan enemmänkin mua kohti. Seisoin kyllä melkein maalilinjalla, mutta en tiennyt voisinko juosta maaliviivan yli ilman, että maalikamera ottaisi musta sen ajan. Yritin siis lähteä hieman juoksemaan maalia kohti ja saada Kodan juoksemaan maalilinjan yli. Lopulta varmaan melkein samaan aikaan ylitettiin maaliviiva. Hieman Koda hidasti vauhtiaan lopuksi, kun oli saamassa mut kiinni, joten aika olisi varmaan ollut vähän parempi, jos olisin suoraan mennyt maaliviivan toiselle puolelle odottelemaan. Ajaksi Kodalle tuli lopulta 8.44 s, vertailun vuoksi katsoin, että viime vuonna dogfestien jätti -luokan voittotulos on ollut 6.18 s.


Ylläolevista kuvista kiitos Kari Lehtomaalle


Sprinttikilpailun jälkeen alkoikin sitten sataa ja satoi jossain vaiheessa oikein kunnolla. Ukkonenkin jyrähteli jossain kauempana. Odoteltiin mätsärin alkua. Koiria oli isojen aikuisten luokassa tosi paljon, olisiko ollut lähes 40. Jouduttiin siis odottelemaan aika kauan. Jossain vaiheessa kävin ajamassa auton lähemmäs mätsärikehää, että Koda saisi odotella autossa, eikä olisi aivan läpimärkä kehässä. Kodan ilme oli tässä vaiheessa jo sellainen, että mä muuten jään tänne autoon.


Kehässä vastaan tuli sileäkarvainen collie Pyry. Koda seisoi melko hyvin, antoi kiltisti katsoa hampaansa ja muutenkin kopeloida, vierellä juokseminen vähän kangerteli, kun eräs hienohelma hieman hyppelehti kuralätäköiden yli. Tasaväkisen kehän jälkeen Pyry sai punaisen ja Koda sinisen. Sade vain kiihtyi, kun odoteltiin sinisten kehää. Siinä Koda seisoi oikein nätisti, mutta valitettavasti tuomari ei siinä vaiheessa enää juoksuttanut. Olisin halunnut nimenomaan sitä ryhmässä juoksemista treenailla, kun se on Kodalle ollut haaste. Noh, ehkä ensi kerralla sitten. Sinisten kehässä ei sijoituttu ja päästiin äkkiä lähtemään kotiin kuivattelemaan. Mätsäristä ei valitettavasti kuvia nyt löydy, kun kamera piti laittaa autoon sadetta turvaan ja paikalla ollut kuvaajakin taisi kuvata lähinnä pienten koirien ja pentujen kehiä.

Kotiin päästyä Koda rojahti eteisen matolle, nautti kuivaamisesta ja nukahti kuono minun reittä vasten. Naureskellen sitten kuvasin pientä tuhisevaa hölmöä. Taisi olla rankka päivä, mutta hyvää treeniä saatiin taas näyttelykäyttäytymisestä ja aika tyytyväinen olen Kodan suoritukseen. Yhdet mätsärit/näyttelytreenit kun vielä saisi alle ennen Porvoon kaikkien rotujen näyttelyä, niin Koda luultavasti osaisi siellä käyttäytyä erittäin siivosti.

Päivän aikana opittua:
1. Se, että collieihin on joskus jalostettu mukaan vinttikoiraa, ei näy ainakaan Kodan juoksuvauhdissa.
2. Täytyy ostaa Kodalle kurapuku seuraavia näyttelyitä, mätsäreitä, kurakelejä, kaatosateita jne. ajatellen.
3. Laita puhelin vaikkapa koirankakkapussiin (huom. käyttämättömään sellaiseen) sadetta ja kosteutta suojaan. Puhelin koki kovia lauantain ja sunnuntain sateissa, molempien kameroiden linssien välissä on kosteutta ja kuvat sumeita, lisäksi näyttö pimenee välillä oudosti, toivotaan, että riisi imisi vähän sitä kosteutta pois
4.  Koiraihmiset on vaan mielettömiä (vaikkei tää nyt uusi tieto ollutkaan)! Ihana tapahtuma ja ihmiset oli positiivisia, vaikka sato niin ettei eteensä nähny.


Huomenna arkeen palaillen,

Kiira & Koda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)