torstai 23. kesäkuuta 2016

Lisää doboilua

Huhhuh, onpahan ollut hieman hankalaa keksiä tekemistä, kun Kodalla on ollut luultavasti nenäpunkki ja minun varvas edelleen häiritsee normaalia lenkkeilyä. Nenäpunkki siis asustelee nimensä mukaan koiran nenässä ja tarttuu koirasta toiseen suorassa kontaktissa, joten emme ole voineet käydä esimerkiksi koirapuistossa purkamassa Kodan ylimääräistä energiaa. Kipeän varpaan takia olemme joutuneet pitämään myös muutaman viikon tauon paimennuksesta ja vesipelastustreenitkin ovat vain kerran viikossa, eikä tuota turkkia sen useammin viitsikään kastella. Koska nenäpunkki saattaa haitata myös koiran hajuaistia, en ole viittinyt Nose Work -harjoituksiakaan teettää Kodalla.

Olemme siis keskittyneet leikkimisen lisäksi lähinnä doboiluun ja olen uskaltautunut itsekin treenaamaan. Koda ei oikein tahdo ponnistaa maasta pallon päälle, joten olen pitänyt palloa sohvaa vasten niin, että Koda voi kiivetä sohvalta pallolle. Muuten Koda on jo vähän innostunut touhusta ja kiihtyy heti, kun laitan musiikit soimaan ja otan pallon esille. Saimme yhdellä treenikerralla hieman kuvausapua eräältä kaveriltani ja näistä otoksista kiitos Nooralle. Kuvien laatu on vähän heikko huonon valaistuksen takia, mutta ehkä näistä jotain selvää saa.
Lämmittelyksi olemme käyneet kävelyllä, tehneet kumarruksia, kieppejä, jalkojen välistä pujottelua ja kiertäneet palloa molempiin suuntiin. Kodalta onnistuu jo jotenkin pallolla istuminen, makaaminen ja seisominen, sekä näiden asentojen vaihdot. Lisäksi Koda on tehnyt pallolla punnerruksia ja osaa antaa toisen etutassun, kun seisoo pallolla takatassut maassa.


Itse olen saanut treenattua lähinnä punnerruksia niin, että sääreni ovat pallon päällä (ei siis satu varpaaseen), ja lantionnostoja kantapäät pallolla. Punnerrusten välissä Koda antaa minulle tassun ja lantionnostojen aikana menee vuorotellen minun ali tai yli. Lisäksi Koda osaa kiertää palloa lantionnostojeni aikana. Kokeilin myös itse tasapainotella pallon päällä samalla, kun Koda kiertää palloa ympäri. Omistajan tasapaino vaatii selvästi lisää harjoitusta.

Edellisen treenikerran jälkeen oli ainakin vatsalihakset kipeänä, eli treeni mennyt perille. Hirveästi en ole uskaltanut vielä treenata sellaisia liikkeitä, joissa olisi riski varpaan satuttamiseen. En nimittäin halua, että tämän paraneminen pitkittyy enää yhtään enempää. Alkaa olla hermo kireällä hetkittäin sekä koiralla että omistajalla. Doboilu kulutti kuitenkin hyvin poitsun ylimääräiset energiat, harmi ettei sitäkään voi päivittäin treenata.Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista juhannusta kaikille!

Kiira & Koda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)