maanantai 9. toukokuuta 2016

Blogin aloitus ja esittelyt


Ajatus koirablogin perustamiseen syntyi pari viikkoa sitten ja ensimmäiset esittelytekstit olisivat nyt valmiita julkaistavaksi. En täysin vielä tiedä, miten tai millaista tekstiä tulen kirjoittamaan, mutta blogin ajatuksena on kertoa koirastani Kodasta (esittely alempana), joka on tuonut paljon iloa ja piristystä elämääni, ja jonka kanssa touhutessa voisin viettää ehkä liiankin monta tuntia päivittäin. Koda on ensimmäinen ikioma koirani, ja olenkin kohdannut matkalla monia asioita, joista olisi kiva kertoa muille, ja joista voisi ehkä olla apua muille uusille koiranomistajille. Lisäksi olen kiinnostunut kokeilemaan Kodan kanssa jos jonkinlaista harrastusta, joista suurinosa ei ole ihan suosituimmasta päästä. Viime viikolla kävimme esimerkiksi ensimmäistä kertaa paimentamassa lampaita, ja toukokuun loppupuolella olisi tarkoitus yrittää päästä kokeilemaan, olisiko Kodasta harrastamaan vesipelastusta.

Tavoitteenani olisi päivittää blogia noin kerran viikossa, jotta olisi jotain oleellista kerrottavaakin välillä. Kuvia tulossa paljon, ja videoitakin mikäli mahdollista. Kuvien laatu ei tule varmastikaan aina olemaan täysin priimaa, yleensä minulla on matkassa mukana vain iphone, jonka kameran laadusta ei ole aina takeita. Tiuhempaan elämäämme voi halutessaan seurata instagramissa nimellä kodatheroughcollie.

Omistajan esittely

Olen 23-vuotias opiskelija Tampereelta, nimeltäni Kiira. Olen aina ollut koiraihminen, ja perheessäni on ollut koira siitä lähtien, kun olin 8-vuotias. Ajatus ensimmäisen oman koiran hankkimiseen syntyi melkeinpä heti, kun muutin omilleni 20-vuotiaana. Fuksivuoden kiireet ja aloilleen asettuminen siirsivät kuitenkin ajatusta tuonnemmaksi. En kuitenkaan tuntenut olevani kunnolla kotona tai täysin oma itseni, ennen kuin viime syksynä matkustin Frankfurtiin hakeakseni collie-poikani kotiin.

Kodan esittely


Koirani, blogin keskipiste, on siis Koda (myös esim. Kodzi, Kodzilla, Kodillak, Skoda). Koda on rodultaan pitkäkarvainen collie (pehko) ja sukupuoleltaan uros. Kävin hakemassa Kodan neljän kuukauden ikäisenä Saksasta, Frankfurtin läheltä. Kodzi on tällä hetkellä 10,5 kk ikäinen, eli reilun puoli vuotta tuo karvakasa on seuranani pyörinyt. Luonteeltaan hän on utelias, rohkea, sosiaalinen ja avoin, eikä siis ihan perinteinen collie, joiden tulisi luonnekuvauksen mukaan olla hieman varautuneita ja perhekeskeisiä. Minulle tällainen aktiivinen ja sosiaalinen hömppä sopii kuitenkin loistavasti. Minusta on ihan mahtavaa, että Kodan voi ottaa melkein joka paikkaan mukaan, eikä hän stressaannu suurissakaan ihmisjoukoissa, päinvastoin.Koda rakastaa jahdata eläimiä, leikkiä niin ihmisten kuin koirienkin kanssa, uida, noutaa, etsiä piilotettuja tavaroita, kyylätä ihmisiä parvekkeelta ja poimia lenkillä mukaansa kepit, tölkit, pullot ja kaikki muutkin roskat. Aktiivisen luonteen ja nuoren iän vuoksi Kodan ongelmana on liika kiihtyminen, joka on hankaloittanut muun muassa näyttelytreeneissä, uimakoulussa ja lampaita paimentaessa. Vähän olemme onnistuneet treenaamaan rauhoittumista jo, mutta kyllä siinä vielä tekemistä riittää. Ja parempi kuitenkin, että harrastamaan hankittu koira on innokas ja iloinen kuin että koiraa joutuisi jatkuvasti aktivoimaan.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! :)