Koda

BH RTK1 RTK2 TK1 Glenoak Enlightened 
(Koda, Kodeiini, Kopedi, Kops, Possu, Popi, Poseidon...)
syntynyt 29.6.2015
pitkäkarvainen collie
uros
soopeli
62 cm, 30 kg
KoiraNet

terveystulokset:
lonkat A/A
kyynärät 0/0
polvet 0/0
selkä: LTV1, VA0, SP0
MDR1 -/+ (kantaja) 
DM N/N (terve)
CEA-PRA-KAT. vapaa (pentuna ja aikuisena)

näyttelyt:
SERT

luonnetesti: 
+131, laukausvarma, 16.9.2017

pk-kokeet:
hyväksytty BH-koe 18.10.2017

rally-toko:
RTK1 17.12.2017
RTK2 17.3.2018

toko:
TK1 1.5.2018 (ALO1 164 p, ALO1 164 p, ALO1 173 p)

Koda 3kk

pentukuvat © Glenoak Collies 

Koda on luonteeltaan iloinen, avoin, tarkkaavainen ja aktiivinen. Monet sanovat sitä epätyypilliseksi collieksi, sillä se on hyvin rohkea, utelias ja aivan super sosiaalinen. Koda on koira, joka hyppäisi jokaisen vastaantulijan syliin ja antaisi mieluiten rakkauttaan jokaiselle laitapuolen kulkijalle. Se rakastaa juosta ihmisten jalkojen välistä ja on luottavainen kaikkia kohtaan. 

Vaikka Koda joltain osin onkin vähän epätyypillisempi collie, on se monin osin myös selvästi rotunsa edustaja. Hieman hienohelmainen ja joissain asioissa herkkis, vaikka uiminen on ihan kivaa, täytyy jokainen vesilätäkkö kiertää kaukaa ja metsälenkki täytyy ehdottomasti keskeyttää, jos perskarvoihin on tarttunut pienikin risu.

Koda käyttäisi mieluiten päivänsä leikkimiseen joko koira- tai ihmiskavereiden kanssa. Se rakastaa jahdata, olla jahdattavana, hakea keppiä, riepotella narupalloa tai pahvilaatikoita, vetää ja painia. Yksin Koda kuitenkin vain harvoin riehaantuu leikkiin tai vetää omaa rallia. Leikkisyytensä ja saalisvietin takia Koda palkkautuu parhaiten leikillä ja vetoleikit onkin sen suosikki ja taistelutahtoakin jätkältä löytyy, myös vieraiden ihmisten kanssa. Namien suhteen Koda on hieman nirso, mutta oikeilla nameilla palkkautuu kuitenkin nykyään jo aika hyvin.Koda on, kuten jo sanottu, hyvin utelias ja tarkkaavainen. Yksikään erikoinen ääni, tutun lenkkipolun uusi betoniporsas, pihalla lentävä harakka tai pakastimen avaus ei jää tältä herralta huomaamatta. Koda yleensä myös ilmoittaa mulle, kun mun puhelin soi, se kuulee tärinän ennen mua ja juoksee innoissaan puhelimen luokse. Koda haluaa olla mukana kaikessa, makaa pöydän alla ruokaillessa, livahtaa rakoselleen jääneestä saunan ovesta lauteille, jos muut ovat löylyissä, ja tunkee päänsä jokaiseen kassiin ja reppuun, joka on jäänyt lattialle. Vaikka tarkkaavaisuutta riittää, en ole vielä keksinyt mitään, mitä tuo jätkä pelkäisi. Collieilla jonkin verran ilmeneviä ongelmia, kuten alusta- ja ääniarkuutta sekä arkea tai harrastuksia haittaavaa pehmeyttä Kodassa ei ole havaittavissa.

Kodan harrastuksia ovat haku, rally-toko ja toko, lisäksi käydään epäsäännöllisesti ja hyvin vaihtelevalla menestyksellä lammaslaitumella paimennusta treenaamassa. Kotioloissa hömpöttelemme doboa ja nose workia, omistajan innostuessa joskus urheilemaan treenataan canicrossia tai koirahiihtoa. Näyttelyitä on ulkomaita myöten kierretty hieman vaihtelevalla menestyksellä. 

Glenoak EnlightenedKoda 6kk

Glenoak EnlightenedKoda 18kk © Pilvi Vähämäki

Koda 24kk

Koda 34 kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)