tiistai 20. maaliskuuta 2018

RTK2 Kodeiini

Lauantaina suunnattiin Ylöjärvelle meidän kolmanteen avoimen luokan rally-tokokokeeseen. Koe järjestettiin Ylökk hallissa ja tuomarina toimi Jaana Karppinen. Taas mulla oli aamulla jotenkin korkea kynnys lähteä kokeeseen, ehkä tollanen iltapäivällä alkava koe ei oikeen sovi mulle, kun aamulla ehtii ajatukset liikaa kiertää kehää. Ei oltu taas treenattu itse rallya yhtään, tottistelemassa lähinnä käyty. Tiesinhän mä tietysti, että Koda ne liikkeet suunnilleen osaa, mutta itsellä aina nuo kyltit ja niiden suoritustavat vähän hukassa.

Koska Koda oli maanantaina ontunut ja viikolla vielä oikea takajalka näytti hieman vasenta jäykemmältä, toivoin, ettei radalla olisi ollut hyppyä. Tietystihän se rata sitten sillä hypyllä alkoi, mutta muuten oli ihan hauska rata. Paljon takapään tehokasta käyttöä vaativia kylttejä, mutta onneksi pienestä vinoudesta ei tässä vaiheessa hirveästi pisteitä menetä. Rataantutustuminen aloitettiin kymmenen minuuttia etuajassa ja olin Kodan kanssa vielä lämmittelykävelyllä. Ehdin kuitenkin viidenneltä kyltiltä mukaan ja ehtihän siinä hyvin vielä kysellä epäselvät kyltit moneen kertaan läpi. Ylökkin halli oli muuten kisahallina tosi mahtava! Lämmittelytila oli yhtä suuri tai ehkä isompikin kuin itse radalle varattu tila ja sai hyvin omaa tilaa.Hypyn ohjasin hieman liioitellusti, että Koda varmasti tajuaisin lähteä hyppäämään. Eipä siinä mitään ongelmaa ollut. Pyörähdykseen heti hypyn jälkeen Koda lähti vähän empien ja jouduin murto-osa sekunniksi pysähtymään, tästä -1. Ensimmäinen eteen siirtyminen meni plörinäksi, Koda kiersi vaan mut ympäri ja palasi perusasentoon, joten uusittiin se. Muilta kylteiltä yksittäisiä pistemenetyksiä vinoudesta, kontrollin puutteesta ja ohjaajavirheistä (radan kyltit 7, 8 & 14). Viimeiseltä kyltiltä en tajunnut tarpeeksi jyrkästi lähteä vasempaan päin ja jouduin oikealla jalalla astumaan maali -kyltin yli, etten törmännyt siihen. Tästä vielä miinukset ohjaajavirheestä ja kontrollin puutteesta (vaikka en kyllä ymmärrä, miten toi mun mokailu kontrollin puutteesta johtui).

Mulla oli jotenkin hassu olo radan jälkeen. Tuntui, että varmasti tein jonkun kyltin ihan väärin tai unohdin jotain. Lopulta ei mitään suurempia mokia kuitenkaan ollut tapahtunut ja pisteitä jäi miinustelun jälkeen 90. Täten Koda sai toisen koulutustunnuksensa rally-tokosta ja me siirrytään rallattelusta kesän ajaksi (kisa)tauolle ja palataan taas hallikauden alkaessa voittajaluokan merkeissä rallyn pariin. Ennen voittajaluokan korkkaamista on sataviiskyt asiaa ainakin opeteltavana, suoritustarkkuutta ehdottomasti hiottava niin koiran kuin ohjaajankin, puhumattakaan oikean puolen tehtävistä ja käytösruudusta. Huhhei.

Kiira & RTK2 Koda

2 kommenttia:

  1. Onnea koularista! Noissa etukäteen aloittamisissa saisivat järjestäjät olla tarkempia laskemalla, että kaikki ovat varmasti paikalla. Olin itse marraskuussa ulkona lämppäämässä koiraa pimeässä räntäsateessa kun näin hallin ikkunasta, että rataantutustuminen oli aloitettu 20 min etuajassa ja yli puolet radasta oli jo käyty. Vähän meinasivat omat kierrokset nousta kattoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) mulla oli tuttu samassa luokassa ja oli tuomarille ilmoittanut, että kaikki eivät ole paikalla. Tuomari totesi vaan, että kisakirjeessä kehotettu tulemaan paikalle puolta tuntia ennen, että ei odotella. Eipä siinä muuten mitään, mutta meille oli kymmentä minuuttia aiemmin sanottu, että tuomari on syömässä ja rataantutustuminen aloitetaan klo 14 ja aloitettiin kuitenkin 13:50..

      Poista

Kiitos kommentista! :)