tiistai 9. elokuuta 2016

Haaveilua ja syksyn suunnittelua

Nyt kun on lomat lomailtu, on hyvä aika miettiä tulevaa syksyä ja mitä kaikkea onkaan, tai toivoisi olevan, edessä. Mulla jatkuivat opiskelut eilen ja sitä myötä aikaa koiraharrastuksille on luultavasti hieman vähemmän. Myös kesän kääntyminen syksyksi muuttaa meidän harrastuksia, eli vesipelastus ja paimennus tulevat jäämään pois viikko-ohjelmasta. Vepe luultavasti syyskuun aikana ja paimennus loka-/marraskuussa.


Vepessä ja paimennuksessa en tänä vuonna aio mitään tuloksia yrittää Kodalle hankkia. Jatketaan sitten ensi vuonna siitä, mihin syksyllä jäädään. Vepen kuivaharjoituksia toki tehdään talvellakin, eli harjoitellaan vientiä, noutoa jne. Lisäksi on tarkoituksena käydä koirauimalassa muutaman kerran talven aikana polskimassa. Yritän myös selvitellä löytyisikö järkevän matkan päästä paikkaa, jossa pääsisi talvellakin paimentamaan, jos edes pari kertaa talven aikana käytäisi lampailla. Jotta ensi kesänä saataisiin aloitettua paimennustreenit täysillä, yritän talven aikana opettaa Kodaa paremmin kuulolle, vahvistaa edelleen kiertämiskäskyjä ja opettaa lisäksi Kodalle etäisyyden ottamista.


Alkusyksystä yritetään hankkia Kodalle lisää näyttelytuloksia, Koda on ilmoitettu Porvoon kaikkien rotujen näyttelyyn 10.9 ja Hyvinkään ryhmänäyttelyyn 18.9. Lisäksi harkitsen Kodan ilmoittamista Helsinki Winner näyttelyyn jouluun alussa, sieltä olisi mahdollisuus saada ensimmäinen CACIB, vaikkakin taso tulee olemaan kova. Tarkasti olen katsellut syksyn ja talven näyttelyitä, tuomareita ja tuomareiden aiemmin palkitsemia koiria, sekä kysellyt viisaampia mielipiteitä. Turha maksaa 59€, jos tietää jo valmiiksi tuomarin pitävän aivan erilaisista collieista, mitä Koda on. Näyttelytouhu ei kuitenkaan ole meille se ykkösjuttu.


Aiotaan myös jatkaa doboilua ja kehittää siten Kodan keskittymiskykyä ja syviä lihaksia, jotka ensi kesänä tukisivat entistä paremmin vesipelastusharrastusta. Tavoitteenani olisi myös opetella temppuja, joita on vielä treenaamatta keväällä käymämme temppu- ja aktivointiverkkokurssin jäljiltä. Etenkin temput, joita voi myöhemmin alkaa treenaamaan myös dobopallon kanssa, houkuttelevat. Aion myös kaivaa uudelleen esiin hajutaiturit -verkkokurssin materiaalit ja jatkaa Kodan hajuerottelu- ja etsintätaitojen kehittämistä. Äitini haaveilee, että Koda voisi ensi syksynä etsiä kanttarelleja, äiti kun monista etsimisyrityksistä huolimatta on löytänyt tänä kesänä vain mustikoita :D Itse en pidä sienistä, joten katsellaan nyt miten ehditään.


Kuten jo mökkitoko -postauksessa mainitsin, ilmoittauduin Kodan kanssa tokon alkeiskurssille Koirakoulu Vuhuulle. Se on meitä lähellä ja lokakuussa alkava kurssi sopii hyvin paimennus- ja vepe-aikatauluihin. Toivotaan, että sieltä saadaan apua motivoimishaasteisiin ja uusia ideoita treenaamiseen. Yritetään itsenäisesti pärjätä siihen asti ja saada välillä myös treeniseuraa, jotta saataisiin Kodan häiriöherkkyyttä vähän vähennettyä. Pirkanmaalta saa siis ilmoittautua meille häiriötreeniseuraksi!

Alkeiskurssin jälkeen mietin sitten, onko meillä rahkeita liittyä ihan treeniryhmään vai mennäänkö ensin jatkokurssille. Lisäksi etsinnässä on treenipaikka hakuryhmässä, luultavasti tämä menee kuitenkin ensi vuoden puolelle. Mutta kyllä näissäkin harrastuksissa tekemistä riittää!Itse haluan oppia käyttämään monipuolisemmin kameraani, saada veljeltäni lainassa olevalla GoPro:lla Kodasta hauskoja videoita ja oppia myös käyttämään paremmin kuvanmuokkausohjelmia. Lisäksi toki täytyy keskittyä opiskeluunkin, jotta musta joskus valmis lääkäri saadaan. Lisäksi pitäisi hieman opetella järkevämpää rahankäyttöä näissä koirajutuissa... Noh, kukaan ei ole täydellinen ;D

Tärkeimpänä opeteltavana asiana on kuitenkin oppia, miten Koda parhaiten oppii ja miten voisin edelleen kehittää omaa toimimistani Kodan luottoihmisenä. Miten voisin ottaa epäonnistumisista opikseni ja opetella olemaan rauhallisempi ja johdonmukaisempi. Miten löytäisimme yhä paremman yhteisen sävelen ja saisin Kodan keskittymiskykyä edes hieman paremmaksi (tiedän, haastavaa teini-ikäisen uroskoiran kanssa). Eiköhän näillä tavoitteilla saada syksyn aikataulut melko kiireisiksi.


Arkeen palaillen,

Kiira & Koda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)